"קרבות כבדים" בין רוסיה לאוקראינה במחוז לוהאנסק

ישנם דיווחים שכוחות הרוסים כבר נכנסו לפאתי העיר סברדונייצק במחוז, שמהווה את אחד ממוקדי הלחימה העיקריים ● הנשיא זלנסקי: "כיבוש סברודונייצק היא משימה בסיסית עבור הכובש הרוסי. אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי לבלום את ההתקדמות הזאת"

יאיר נבות יומני בלוגרים מלחמת רוסיה באוקראינה תגובות
בחזית מזרח אוקראינה נערכים בשעות האחרונות "קרבות כבדים" בין הצבא הרוסי לצבא אוקראינה במחוז לוהאנסק. כך אמר מושל המחוז סרגיי גאידאי. ישנם דיווחים שכוחות הרוסים כבר נכנסו לפאתי העיר סברדונייצק במחוז, שמהווה את אחד ממוקדי הלחימה העיקריים. המושל הופיע בערוץ הממלכתי האוקראיני ואמר בין השאר: ""למרבה הצער יש לנו חדשות מאכזבות - האויב נכנס לעיר". הוא אף עידכן ברשתות החברתיות באופן מפורט יותר: "הרוסים נערכים בפאתי סברודונייצק. גופות החיילים הרוסים ההרוגים לא מפונות משם, וריח הגוויות מילא את האיזור. שני תושבים נהרגו, חמישה נפצעו. הרוסים מנסים להמשיך ולהסתער לכיוון סברדונייצק וליסצ׳אנסק".

גם הנשיא זלנסקי התייחס למצב באזור סברדונייצק במחוז לוהאנסק ואמר בין השאר: "כ-90% מהמבנים ניזוקו. יותר משני שלישים ממלאי הדירות בעיר הושמד כליל. אין תקשורת. כיבוש סברודונייצק היא משימה בסיסית עבור הכובש הרוסי. אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי לבלום את ההתקדמות הזאת". גם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב התייחס אמש לחשיבות הקרבות בחבל ואמר: "שחרור חבל הדונבאס, אזור תעשייתי הכולל את לוהנסק ודונייצק, נמצא בעדיפות ללא תנאי עבור מוסקבה". גם משרד ההגנה הרוסי פירסם את העידכון האחרון שלו באשר ללחימה. מצויין שם שבהפצצות אוויריות של רוסיה נהרגו 320 חיילים אוקראינים, כמו גם ארבעה משגרי רקטות ניידים מסוג "גראד" -BM21" ו-46 מערכות נשק וציוד. בעיר מיקולאייב הופגז מחסן והושמדו יותר מ-15 טנקים ורכבים משוריינים. לטענות הללו אין אישור רשמי מאף גורם נוסף.

סוכנות הידיעות הרוסית RIA מדווחת כי הבוקר אירע פיצוץ גדול במרכז העיר מליטופול בדרום אוקראינה, שנכבשה ע"י הרוסים. מדובר ע"פ הדיווח ברכב שחנה בכיכר המרכזית של העיר סמוך לבנייני הממשל החדש הרוסי והתפוצץ, והחשד הוא שכוחות גרילה אוקראינים אחראים לפיצוץ. זו נקודה מעניינת שצריך לשים אליה לב - באיזורים שנכבשו ע"י הרוסים מתקיימת פעילות גרילה נגדם. בינתיים יש דיווחים על קרבות קשים גם בדרום אוקראינה בגיזרת החיכוך צפונית לעיר חרסון שנכבשה ע"י הרוסים, אך לא ברור אם מדובר במתקפת נגד משמעותית של האוקראינים או רק בתקריות מקומיות.

אתמול, ככל הנראה בפעם הראשונה באופן פומבי, ביקר הנשיא זלנסקי בחזית הלחימה באזור חרקיב בצפון מזרח אוקראינה. הוא ביקר חיילים אוקראינים בחזית ואמר להם בין השאר: "אתם מסכנים את חייכם למען כולנו ולמען המדינה שלנו". הוא הוסיף: "חרקיב ספגה מכות איומות מהכובשים... שליש מאזור חרקוב עדיין תחת כיבוש".ועוד מילה על חשיבות העיר סברדונייצק ומדוע הקרבות שם קשים כל כך - היא שוכנת על גדתו המזרחית של נהר סוורסקי דונץ, 145 ק"מ דרומית לגבול הרוסי. כיבושה יאפשר לצבא הרוסי להתקרב לנהר סוורסקי דונץ ולצלוח אותו, ובכך להעביר תגבורות לכיבוש ערים נוספות במחוז ובראשון ליסצ׳אנסק. המטרה היא לכבוש את כל האזור התעשייתי של חבל דונבאס, אך למרות ההתקדמות, היא עדיין לא קרובה למימוש. הרוסים מרכזים כעת את המאמץ שלהם באזור הזה, כולל הפגזות והפצצות כבדות ביותר על העיר ועל היישובים באיזור, שגורמות לאבידות בנפש, נזק רב לתשתיות וניצוק האזור מחשמל.
תאריך: 30/05/2022 | עודכן: 30/05/2022
+פשעי הרוסים מתועדים - אבל האם בכירים יועמדו לדין 18:05 30/05/22 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
וושינגטון פוסט מתאר כיצד 18 מדינות ושורה של ארגונים בינלאומיים מתעדים את פשעי המלחמה הרוסיים באוקראינה, כאשר הדבר גם יוצר חשש מפני כפילויות והשמטות ▪ ב-1942 איש לא חשב שבכירי הנאצים יתנו את הדין, מזכיר היסטוריון בולט של המשפט
הרס בעיר בחמוט, אוקראינה [צילום: פרנסיסקו סקו, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"קרבות כבדים" בין רוסיה לאוקראינה במחוז לוהאנסק
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]