התנהלות אלימה

המשטרה מתנהלת כרגע בלי בעל בית, יש שוטרים, אין משטרת ישראל כל מפקד לעצמו ולפטרוניו איתמר בן-גביר מנצל את זה ומשליט את רוחו כי הבינו איך מתקדמים

עידו דמבין יומני בלוגרים מלחמת התקומה תגובות
מבקש רגע שתצפו שוב באמירה החולנית של שוטר יס"מ ירושלים למפגין איתמר אלרועי אתמול: "אני אאנוס את אימא שלך" ושאר הקללות שהטיח בעוד אלרועי עצור על הרצפה ותשימו לב לשניים: לשוטר המאיים ולניצב משנה שלידו.

אלרועי נעצר בידי השוטרים ונסחב בידי כמה שוטרים לפינה. זה קורה אחרי שביקש מהיס"מניק להדהות בפניו. נקודה ראשונה: נוהלי המשטרה, החוק והפסיקה מחייבים הזדהות. אין תג? תזדהה כשמבקשים ממך. שוטר שמסתובב בלי תג שם כשהוא על מדים כבר מועד לפורענות ואלימות. שוטר שמסרב להזדהות זה חשוד. זה כישלון של מפקד היס"מ וצמרת המחוז.

אחרי שאלרועי נעצר, היסמניק ממש הולך אחריו כי נורא חשוב לו לאיים ולקלל כשהוא מול פניו של העצור: "אני לא מזדהה בפניך יא בן שרמוטה". למה בעצם? תזדהה. ובהמשך אומר לו: "אני אאנוס את אימא שלך". עד כאן, עבירה של איומים של אדם חמוש. אם אדם מהשורה היה מאיים ככה כשהוא חמוש, היה נעצר מיד, כתב אישום תוך שלושה ימים. זה עד שלוש שנות מאסר.

אבל חשוב לא פחות זה ההתנהלות של האירוע והשוטר: ממש מעליו ומי שגם נוטל חלק במעצר זה ניצב משנה שלומי בכר, מפקד תחנת מוריה בירושלים. חייב לציין שיש לי מעט היכרות עם בכר והתרשמות הצנועה שלי ממנו חיובית. אבל אם שוטר יס"מ מרשה לעצמו לצעוק, לקלל ולאיים על עצור מתחת לאף של מפקד - יש פה כמה בעיות חמורות מאוד. קודם כל, שהיס"מ חושב שמותר לו הכל. שאין לו בושה, שאין מעליו מרות, שגם אם יאיים באונס אימא של מישהו, הוא ייצא מזה והכל יהיה רגיל. זה הזוי. איך לא הזדעזע כששמע את זה? וכולם שמעו את זה מסביב. ליסמניק הרי היה נורא חשוב להבהיר שהוא בענייני אונס, זיונים וקללות.

אין להתפלא: מפקד יס"מ ירושלים בעצמו מתנהל באלימות. מישהו אומר לו משהו? כאזרח מצופה ממפקד בכיר שרואה שוטר שמאבד את זה או להרגיע אותו במקום או לזרוק אותו מהמשטרה. אפילו לא ממפקד בכיר, מכל אזרח ששומע אדם אחר מאיים באונס. זה פסיכי. זה רמת חולניות קשה. וזה גם מצביע על כך שיש פה דפוס. הייתי מצפה ממפקד ששומע דבר כזה לתפוס את השוטר במדים ולהעיף אותו הביתה. במקום. גם להפעלת הכוח יש גבולות.

אם שוטר יס"מ היה מאיים באונס על מפגין חרדי - כל המדינה הייתה על הרגליים. בצדק. זה בל יעבור. זה נוראי. אבל לא שמענו עד רגע זה שום גינוי כמעט מאף אחד. אם היה שם נער גבעות כבר היה משתולל. מה מבינים מזה במשטרה? מותר לך הכל, רק אל תיתפס. הבעיה היא לא ההתנהגות, אלא המצלמה. רק לדמיין כמה איומים כאלה נשמעים כלפי עצורים כשאין מצלמה. שוטרים שמים פס על הפיקוד ומתנהלים בלי חוק ובלי מורא בסיסי מהמפקדים כי הם מבינים כבר מי באמת המפקד - השר.

המשטרה מתנהלת כרגע בלי בעל בית. יש שוטרים, אין משטרת ישראל. כל מפקד לעצמו ולפטרוניו. איתמר בן-גביר מנצל את זה ומשליט את רוחו כי הבינו איך מתקדמים. פעם קודמת שיס"מ תקפו מפגינים בן-גביר גיבה אותם. מעניין אם יגבה עכשיו כשהשוטר ייחקר על איום באונס. הבטיח להם גב, לא?

פה המקום להזכיר: אלימות משטרתית היא ה-בעיה של המשטרה. בעבר ובהווה, נגד כל המגזרים. הבעיה עכשיו שיש שר שהתיר לחלוטין את הרסן והתיר את דמם של המפגינים נגד הממשלה. התוצאה ברחובות ברורה: אלימות ואובדן שליטה.
פורסם בעמוד ה-X של עידו דמבין
Author
מנכ״ל מכון מולד | מכון מולד | דוא"ל | רשימות | מעקב
עו"ד עידו דמבין, מנכ״ל מכון מולד.
תאריך: 30/06/2024 | עודכן: 30/06/2024
+ראש הממשלה כינס הערכת מצב בטחונית 20:56 30/06/24 | עידן יוסף
לשכת ראש הממשלה: החלה הערכת מצב ביטחונית, בראשות ראש הממשלה נתניהו, בדיון משתתפים שר הביטחון, ראש המל"ל, הרמטכ"ל, ובכירים נוספים.
+18 חיילים נפצעו במתקפת כטב"מים בצפון הגולן 17:18 30/06/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
סמוך לשעה ארבע בצהריים שיגר חיזבאללה כמה כטב"מי נפץ לאזור מרום גולן ▪ כטב"ם שלא יורט גרם לפציעה של חיילים, אחד מהם באורח קשה ▪ צה"ל השיב באש של חיל-התותחנים וחיל-האוויר
אש בצפון רמת הגולן [צילום ארכיון: דוד כהן/פלאש 90]
+נור א-שמס: כטמ"ם תקף מבנה ובו חולייה של ארבעה מחבלים 15:50 30/06/24 | מירב ארד
מחנה הפליטים נור א-שמס: כטמ"ם תקף מבנה ובו חולייה של ארבעה מחבלים שהיו במעקב לאחרונה. הפלשתינים מדווחים על מותו של פעיל הג'יהאד האיסלאמי סעיד אל-ג'אבר.
+הביטוח הלאומי יפרסם לציבור את תזכיר החוק לתשלום חלף שכר לחטופים 15:37 30/06/24 | מירב ארד
בהמשך להחלטת הממשלה מיום 4.2, במסגרתה אישרה הממשלה תשלום ״חלף שכר״ לחטופים שישולם רטרואקטיבית החל מה-7.10 וזאת כצעד נוסף בסיוע ובמענה הניתן למשפחות, מעגן כעת הביטוח הלאומי את הזכאות בחוק.. בשעות הקרובות יפורסם להערות הציבור תזכיר החוק שמעגן את הזכאות כך שכל זמן שהחטופים לא עימנו, הם יקבלו ישירות לחשבונם את הגמול לשכר אותו הרוויחו טרם האסון.

אם החטוף לא עבד קודם לכן, נקבעו סכומי מינימום בגובה שבין 7000-9000 ש״ח לפי הרכב משפחתי. תזכיר החוק כאמור יפורסם היום למשך 7 ימים (עד מוצ״ש ה-6/7 בחצות) ולאחר מכן יועבר לאישור ועדת שרים לענייני חקיקה.
+תיעודים מלחימת צק"ח 7 בשג'עייה: נשקים ורימונים בביה"ס של האו"ם 14:47 30/06/24 | מירב ארד
כוחות צוות הקרב החטיבתי של חטיבה 7 ובינהם לוחמי חטיבה 7, גבעתי וצנחנים, מובילים את הפעילות האוגדתית של אוגדה 98 במרחב שג'עייה ביממות האחרונות.

בסוף השבוע האחרון הלוחמים חיסלו עשרות מחבלים בקרבות פנים אל פנים ובהכוונת סיוע אש מהאוויר.

כחלק מכיתור וסריקות שביצעו הלוחמים על מרחב תשתיות אזרחיות שהוסב למרחב טרור, פשטו הכוחות על בית ספר של האו"ם שמחבלי שג'עייה השתמשו בו לצורכי מסתור ואחסון עשרות נשקים, רימונים ומסמכים מודיעניים בעלי ערך.

בנוסף, איתרו הכוחות בתוך מרפאה חמ״ל טרור פעיל עם אמצעי קשר, מסמכי אויב ותצפיות. זוהי הוכחה נוספת לשימוש והתבססות ארגון הטרור חמאס בתשתיות אזרחיות לצורכי טרור.
+החזית השמינית 13:38 30/06/24 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
החזית השמינית היא הסכנה והיא הביטחון, היא הייאוש והיא התקווה ▪ החזית השמינית היא החזית המורכבת והמאתגרת במלחמת הקוממיות של עמנו, מלחמה שטרם תמה

ששים אלי קרב [צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
+נתניהו בישיבת הממשלה: "אין שום שינוי בעמדת ישראל ביחס למתווה השחרור שהנשיא ביידן בירך עליו" 13:20 30/06/24 | מירב ארד
ראש הממשלה נתניהו בישבת הממשלה: "אנחנו מחויבים להילחם עד שנשיג את כל יעדינו: חיסול החמאס, השבת כל חטופינו, הבטחה שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל והחזרת תושבינו בדרום ובצפון בביטחה לבתיהם. לכל מי שמטיל ספק בהשגת יעדים אלה, אני שב ואומר: אין תחליף לניצחון. לוחמינו לא נפלו לשווא. לא נסיים את המלחמה עד שנשיג את כל יעדינו.

נתנהו הוסיף: "ובאשר למשימה הקדושה של שחרור חטופינו: אין שום שינוי בעמדת ישראל ביחס למתווה השחרור שהנשיא ביידן בירך עליו. והיום כולם יודעים אמת פשוטה: החמאס הוא המכשול היחיד לשחרור חטופינו. בשילוב של לחץ מדיני ולחץ צבאי, וקודם כל לחץ צבאי, אנחנו נשיב את כולם - את כל 120 חטופינו, החיים והחללים כאחד."

+הקשר בין הי"ד לאחדות ביננו
12:52 30/06/24 | ריקי יאנקוביץ' | לרשימה המלאה
מחקר חדש מצביע על כך שסיקור תקשורתי המדגיש אויב משותף, כמו בפיגועי טרור, מחזק את האחדות הלאומית בישראל יותר מאשר סיקור המדגיש מחלוקות. המחקר מציע כי שימוש במונחים ספציפיים, כמו "יהודים נרצחו" או "הי"ד", יכול להעצים את תחושת השייכות הקבוצתית ולהגביר את הלכידות החברתית בעתות משבר
לשנות את השיח [צילום: אורן בן חקון/פלאש 90]
+מרחב דלתון: מיירט שוגר לעבר מטרה אווירית חשודה שהתבררה כמטרת שווא 12:47 30/06/24 | מירב ארד
בהמשך להתרעה שהופעלה על ירי רקטות וטילים במרחב דלתון בשעה 11:35, מיירט שוגר לעבר מטרה אווירית חשודה שהתבררה כמטרת שווא. התרעה על ירי רקטות וטילים הופעלה במרחב מחשש לנפילת שברי יירוט
+מטוסי קרב תקפו את מבנה צבאי שבו שהו מחבלים של חיזבאללה 12:36 30/06/24 | מירב ארד
כוחות חטיבת האש של אוגדה 91 זיהו מוקדם יותר היום מחבל נכנס למבנה צבאי בו שהו מחבלים נוספים, במרחב חולא שבדרום לבנון. זמן קצר לאחר הזיהוי, מטוסי קרב של חיל-האוויר תקפו את המבנה בו שהו המחבלים. בנוסף, כוחות צה"ל זיהו מחבל פועל במבנה צבאי של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב כפר כילא, וזמן קצר לאחר מכן הכוחות תקפו את המבנה בו שהה המחבל.
+ניו-יורק, ניו-יורק 12:20 30/06/24 | ארי בוסל | לרשימה המלאה
כמה נעים להגיע לניו-יורק לשהות בבתי מלון יוקרתיים, להתחכך עם המי ומי, כולם צעירים, וכולם יפים, וכולם נבונים וחכמים ועם מאות אלפי עוקבים
תחליף לירושלים [צילום: ג'וליה ניקינסון/AP]
+השר קיש על מורה שהתבטא נגד אם החטוף שנורה בשוגג: "לזמנו לשימוע" 11:39 30/06/24 | מירב ארד
שר החינוך יואב קיש הביע זעזוע מדבריו של מורה מהרצליה שהתבטא נגד איריס חיים, אם החטוף יותם שנורה בשוגג בעזה: "הזדעזעתי הבוקר מדבריו ההזויים של מורה מהרצליה לאמו של יותם חיים ז"ל, איריס חיים. איריס שהיא דוגמא ומופת לכח ואחדות בעם. אחדות ודבקות ברצון לנצח אלו המסרים של איריס ואלו המסרים שהמורים והמחנכים צריכים להעביר לדור הצעיר. כל אדם זכאי לעמדותיו ככל שיהיו אך על מורה מוטלת החובה והאחריות לייצר הפרדה. פניתי לעירייה לקרוא למורה לשימוע וההחלטה על המשך דרכו תיבחן מקצועית."
+כוחות צה"ל ממשיכים בפעילות במרחב שג'עייה במקביל ללחימה במרחב רפיח ובמרכז הרצועה 10:10 30/06/24 | מירב ארד
במרחב שג׳עייה, כוחות אוגדה 98 תקפו עשרות תשתיות טרור במרחב באמצעות כלי טיס של חיל-האוויר. ביממה האחרונה, לוחמי האוגדה איתרו אמצעי לחימה, פשטו על מתחמי לחימה ממולכדים וחיסלו מספר מחבלים.

כוחות אוגדה 162 ממשיכים בפעילות במרחב רפיח, במהלך היממה האחרונה חיסלו מספר מחבלים בהיתקלויות שונות והשמידו פירים במרחב.

כוחות אוגדה 99 ממשיכים בלחימה במרכז הרצועה, מבצעים פשיטות ומשמידים תשתיות טרור במרחב.

צה"ל תקף והשמיד אתמול (ש'), עמדת שיגור מרגמות שמוקמה בתוך פיר ברפיח.

+המבחן הגדול 09:27 30/06/24 | דרור אידר | לרשימה המלאה
לנוכח קולות הייאוש הנשמעים בקרבנו, כדאי לחזור על הראשונות ולהבין על מה אנו נלחמים ומה שורש עמידתנו מול העולם ▪ ומילה על אירופה וגם על עמלק בישראל של היום (לא ייאמן) ▪ לעזרתנו באה פרשת המרגלים שנקרא השבת ▪ "טובה הארץ מאוד מאוד"
טובה הארץ מאוד מאוד
+המשותף לאירן ולישראל 08:22 30/06/24 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
המכנה המשותף המוזר בין הממשל האירני וממשלת ישראל פועל במלוא עוצמתו, כששני הממשלים מזלזלים ברשות הפלשתינית ועושים את כל המאמצים לגמדה
נתניהו. מכנה משותף מוזר [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
מדינת ישראל נאבקת בעוצמה מדודה מול שבע חזיתות הפועלות נגדה בחודשים האחרונים, יוצרות טבעת אש ושרשרת חנק שמטרתה אחת, השמדת מדינת ישראל. אל מול שבע החזיתות, ניצב צבא ההגנה לישראל בעוז ובעוצמה. צה"ל ניער מעליו את חרפת טבח שבת שמחת תורה, לוחמיו חדורי אמונה וקציניו ששים אלי קרב להחזרת כבוד ישראל מול מבקשי נפשנו.

מחקר חדש חושף את ההשפעה העצומה שיש לבחירת מונחים ספציפיים בתקשורת על תחושת הלכידות והאחדות בחברה הישראלית. הדגשת האויב המשותף - מאחדת ומעצימה את תחושת השייכות הקבוצתית מול ה"אויב החיצוני".

מאמר ב-ynet מספר ש"250 משפיענים ומובילי דעה בעולם הדיגיטל נרתמו למאבק לטובת ישראל."

יותר משמונה חודשים עברו מאז טבח 7 באוקטובר, זמן קצר במונחים היסטוריים, לבטח ביחס לתולדות עמנו. באותו יום פרצו הברברים את גבולותינו ושחטו ואנסו ושרפו חיים ילדים, נשים וזקנים, הכחידו משפחות שלמות והחריבו קהילות שלוות שרבים בתוכן פעלו קודם לכן למען רווחת העזתים. הם חטפו מאות ישראלים, חיים ומתים, ורצחו חלק בשביַם. לו יכלו, היו ממשיכים בדרכם וטובחים בכולנו. הם לא עשו זאת בגלל "הכיבוש" או "הדיכוי" או בעיות כלכליות. היום ברור, שבניגוד לתעמולת האויב, לא היה מצור על רצועת עזה. הם הבריחו במנהרות ענק ממצרים כל שאפשר להעלות על הדעת. לא היה כיבוש בעזה, כי בקיץ 2005 נסוגונו ולקחנו גם את מתינו שהיו קבורים שם. הדיכוי היחיד ברצועה היה שלטון האימים של חמאס שניצל את נתיניו כמגינים חיים, הסתיר כלי נשק וטילים בגני ילדים, בתי ספר, מסגדים ובתי חולים וכמובן במשרדי סוכנות הסעד לפליטים אונרא. מכל המקומות הללו שוגרו עשרות אלפי רקטות אל ערינו ויישובינו במשך כשני עשורים.

מיום 7 באוקטובר 2023 אנחנו נמצאים בפני תופעות מדיניות מכאיבות, כשההיגיון מוצא עצמו נזוף, כי אין לו תשובה למציאות הקפקאית. דוגמה מצערת באה לידי ביטוי בקיום מכנה משותף בין מנווטי המדיניות של אירן ובין מנווטי המדיניות של ישראל והמכנה המשותף הוא, שכל צד אינו מוכן להגיע לפתרונות בשיח מדיני, אלא כל צד מצדד אך ורק בקיומה של מלחמת חורמה בידיעה שהיא יוצרת מציאות חיים מדממת חסרת מעצורים בחברה הפלשתינית ובחברה הישראלית.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il