סכנה ממשית

מחאת קפלן היא מפעל הונאה חתרני עצום ממדים, שהיה כפסע מלמוטט ולהכריע את הדמוקרטיה הישראלית בטרם קרס ברגע האחרון

תמיר מורג יומני בלוגרים סערת הרפורמה במשפט תגובות
בוויכוח בין עמית סגל למשה כהן אליה - אני עם הפרופסור. עמית מעלה טיעונים בעלי משקל נגד הכנסת ממשל טראמפ לתוך המאבק במחאת קפלן, אף שהמחאה היא זו שהכניסה את הפרקטיקה של הפעלת הממשל האמריקני נגד אזרחים ישראלים. אך ההקבלה ההיסטורית שהוא עושה להכנסת האימפריה הרומית לסכסוך בין יורשי ממלכת החשמונאים רחוקה מלהיות מדויקת, כדרכן של רוב ההקבלות ההיסטוריות.

רומא הייתה בשלב מתקדם מאוד של התפשטות במזרח התיכון כשהורקנוס זימן את פומפיוס לירושלים, וכיבושה של יהודה היה עניין של זמן גם ללא קשר לכך; לכל היותר, המהלך הנ"ל הקדים במעט את הבלתי נמנע. ארה"ב, לעומת זאת, לא מעוניינת לכבוש את ישראל, וסכנה כזו כלל אינה קיימת, אפילו לא באופן קלוש.

מחאת קפלן היא מפעל הונאה חתרני עצום ממדים, שהיה כפסע מלמוטט ולהכריע את הדמוקרטיה הישראלית בטרם קרס ברגע האחרון. הנטישה של הציבור הרחב את המחאה זיקקה וחשפה לעין כל את אופיה הקיצוני, החתרני והמסוכן של מנהיגיה, שביקשו להחליף הלכה למעשה את הדמוקרטיה הישראלית בשיטת משטר מעוותת, המושתתת על שיתוף פעולה הדוק בין מערכת המשפט לפקידות הבכירה ולשירותים החשאיים.

לא במקרה יש בין פעיליה המרכזיים מספר לא פרופורציונלי של יוצאי שירותים חשאיים, ביניהם גם כאלה שעברם המפוקפק, הפלילי בחלק מהמקרים, נחשף עד היום רק באופן חלקי, והם מסתובבים עם גוש ענק של חמאה על הראש.

במשך שנים ניסו מנהיגי המחאה הזו לסחוף אחריהם ציבור תמים ושוחר טוב בתואנות מתחלפות - "שוד הגז", "גזרות הקורונה", תיקי נתניהו התפורים בתפרים גסים - עד שלבסוף הצליח להם עם מסע ההפחדה הציני מפני הרפורמה המשפטית (בסיוע לא מבוטל של הממשלה, שהתנהלה באופן מגושם למדי).

ומהרגע שעלו על הגל, לא היו להם שום מעצורים: פירוק הצבא מבפנים; חבלה מכוונת בכלכלה, כולל מאות פניות לגורמים בחו"ל על-מנת שימשכו השקעות מישראל; אלימות ברחובות, אלימות כלפי נבחרי ציבור ואלימות כלפי עיתונאים; זריעת כאוס, חסימות כבישים והתפרעויות המוניות; הסתה פרועה לרצח ראש הממשלה; השוואות חוזרות ונשנות לנאציזם ולהיטלר - וזו רק רשימה חלקית.

המחאה הפכה לסכנה ממשית לעצם המשך קיומה של מדינת ישראל כדמוקרטיה, וכאמור הייתה כפסע מלהשיג מטרה זו. שרידיה עדיין מנסים להבעיר מחדש את המדינה, אך נראה שהציבור הרחב הבין באיחור את מהותה האמיתית ונטש אותה. מאות אלפי אנשי שמאל ציונים ושוחרי טוב, שמעוניינים להתפשר ולחיות כאן ביחד, ובסך-הכל רוצים מאוד להחליף את ראש הממשלה - זכותם המלאה והלגיטימית לגמרי - הבינו שקבוצה קיצונית ומסוכנת השתמשה בהם.

אסור בשום אופן שאירוע כזה יחזור, מאחר שאין לנו כל ערובה שבפעם הבאה נצליח לבלום אותו בדקה ה-90 (אני בכוונה לא פותח כאן את סיפור הטבח, אלא מתמקד בשרידותה של ישראל כמדינה דמוקרטית). אם משמעות הדבר היא שלשם כך נדרשת עזרה מהממשל האמריקני הכי פרו-ישראלי בהיסטוריה, אין זה מצב אידיאלי אך מדובר ברע במיעוטו.

ולחבריי במרכז-שמאל שנסחפו למקומות מסוכנים, בין היתר מתוך חשש שלעולם לא יוכלו שוב לנצח בקלפי, אני ממליץ לשאת עיניים אל עבר זווית פחות מוכרת בישראל של התנועה הטראמפיסטית: גם בארה"ב הדמוגרפיה פנתה כביכול נגד אחד הצדדים - במקרה הזה, המפלגה הרפובליקנית - אך מנהיג יצירתי ושובר מוסכמות הצליח לייצר קואליציה חדשה עם קהלים חדשים, ולהחזיר את המפלגה לשלטון ברוב עצום.

גם אתם - לצערי ולשמחתי - עוד תחזרו לשלטון, אך תעשו זאת באופן דמוקרטי. אם אתם חושבים שהמרכז-שמאל לעולם לא ינצח יותר בחירות בישראל, סלחו לי אבל אתם מזלזלים בעצמכם ולא מבינים כלום בפוליטיקה. השמאל הציוני לא מת - הוא פשוט לקח פנייה לא נכונה, ונגרר על-ידי אנשים מסוכנים לפינות אפלות.

השנה הקרובה תהיה ככל הנראה שנה של מפנה היסטורי עבור מדינת ישראל בזירה הבינלאומית. היא יכולה וצריכה להיות שנה של מפנה היסטורי גם בזירה הפנימית.
פורסם בדף ה-X של תמיר מורג
תאריך: 30/03/2025 | עודכן: 30/03/2025
+חתני פרס נובל עתרו לבג"ץ נגד השינוי בבחירת השופטים 12:13 30/03/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
אברהם הרשקו, אהרון צ'חנובר ועדה יונת - בין 57 אקדמאים בכירים שהגישו את העתירה ▪ טוענים: התיקון פוגע בזכויות אדם ומסכן את קיומן של בחירות חופשיות
הרשקו. "רגע של שפל בתולדות המדינה" [צילום: רבקה זפרט, פלאש 90]
+אותה גברת באותה אדרת
10:41 30/03/25 | עדו נתניהו | לרשימה המלאה
מאז ועד היום הדרך היא זהה - דרך של חדירת הרשות השופטת לתחומים שאינם מעניינה על-פי כל אמת מידה דמוקרטית, לפחות מאז שנוסדו הדמוקרטיות
אין הכשרה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+הבלוף נחשף 09:24 30/03/25 | יעקב בן-שמש | לרשימה המלאה
כתבתי כאן בזמנו שהנשיאה חיות קבעה סד זמנים חסר תקדים תוך ניצול לרעה את סמכותה כנשיאה
רונן. ניצול לרעה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סכנה ממשית
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אזהרה חשובה
31/03/25 19:59
2
אריה נחושתן
2/04/25 16:29
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / סערת הרפורמה במשפט
שימו לב להחלטה הזו של השופטת רות רונן. בשבוע שעבר עבר בכנסת התיקון לחוק יסוד: השפיטה שמשנה את הרכב הוועדה לבחירת שופטים. דקות לאחר מכן, במחזה די מביך לטעמי אבל שכבר נהיה שגרתי במקומותינו, כבר הוגשו העתירות הראשונות לביטולו.

ועדת החוץ וועדת המשפט של הקונגרס האמריקנית החלה בבדיקה של העברת כספים פדרליים לארגונים ישראלים שהשתתפו במחאות נגד הרפורמה המשפטית של ממשלת נתניהו. בין הארגונים שקיבלו לאחרונה מכתבים מראשי שתי הוועדות - גם התנועה לאיכות השלטון, בראשות עו"ד אליעד שרגא, ועמותת עתיד כחול לבן, שמנוהלת על-ידי ערן שוורץ. המכתבים פורסמו בעיתון היהודי-אמריקני ג'ואיש אינסיידר.

בית המשפט העליון ידון לכל המוקדם בחודש יוני בעתירות בנוגע לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים ודרכי עבודתה. השופטת רות רונן קבעה (27.3.25) שהממשלה והכנסת יגישו תגובות מקדמיות עד 4 ביוני; נסיון העבר מלמד, כי לפחות פרקליטות המדינה תבקש ארכה ואולי ארכות ותגובתה תוגש כמה ימים מאוחר יותר.

שורה של עתירות הוגשו לבג"ץ נגד השינוי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים ובדרכי עבודתה - זמן קצר לאחר שהכנסת אישרה את התיקון (27.3.25). סביר להניח שבשעות ובימים הקרובים יוגשו עתירות נוספות. בעתירות אין בקשות לצו ביניים, שכן התיקון ייכנס לתוקפו רק בכנסת הבאה.

שר המשפטים, יריב לוין, טוען כי ההרכב החדש של הוועדה לבחירת שופטים יבטיח מינויים מקצועיים וגיוון של כל הערכאות השיפוטיות - כולל בית המשפט העליון.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il