טרללת

הסיבה שהגענו לכאן היא לא רק ניהול כ"א לקוי ואי השוויון המוכר והידוע אלא גם פופוליזם שהביא לקיצוצים, ביטול סיפוחים, וכל מיני נהלים חדשים שאין להם אחיזה במציאות

רועי ינובסקי יומני בלוגרים תגובות
הדבר הכי חשוב שמקבלי ההחלטות צריכים להתעסק בו עוד היום זה הטירוף והחוצפה סביב צווי המילואים שנשלחו ל-2026.

מי שחושב שמינימום 70 יום תעסוקה מבצעית בתנאים של 10-4 לאנשי משפחה וקריירה, זו השנה הרביעית, הוא חוצפן וחסר אחריות ולא מבין את השלכות הרוחב שיהיו לדבר הזה לא רק על המילואימניקים אלא על כל החברה הישראלית, המשק ובסוף גם על ביטחון המדינה.

הסיבה שהגענו לכאן היא לא רק ניהול כ"א לקוי ואי השוויון המוכר והידוע אלא גם פופוליזם שהביא לקיצוצים, ביטול סיפוחים, וכל מיני נהלים חדשים שאין להם אחיזה במציאות. במקום הקשקשת היומיומית ראש הממשלה, שר האוצר, שר הביטחון והרמטכ"ל צריכים להתעסק בזה אישית וכמה שיותר מהר.

ואגב, 70 יום זה מה שאני מכיר מהדיווחים והסביבה האישית, אתמול סיפרו פה גם על צווים של 4 חודשים ב-10-4. זו טרללת.
Author
ראש הדסק הפלילי כאן11 | כאן11 | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
ראש הדסק הפלילי בכאן חדשות. לשעבר ראש דסק תחקירים בחדשות 13 ועורך מהדורת כאן11. יוצר הסרט "100 ימים באוקטובר".
תאריך: 07/01/2026 | עודכן: 07/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
סטודנטית לתואר שני בספרות עברית ופעילה בתנועות המחאה נגד ההפיכה המשטרתית, הוזמנה לחקירה על-ידי אנשי השב"כ בחשד לפגיעה בסמלי שלטון, וזאת רק על סמך קריאותיה בפייסבוק לצאת לרחובות נחושים להפגין נגד ההפיכה המשטרתית. השב"כ לא הזמין את מי שבאמת איים בגלוי על סמל שלטון, נשיא בית המשפט העליון. הסטודנטית לתואר שני בספרות עברית, שכל חטאה היה כתבה בפייסבוק, בה נכתבו דברי ביקורת נוקבת על המהפכה המשטרית בישראל. השב"כ חקר אותה על דברים שלא כתבה ולא חשבה לכתוב.

המשטרה תבקש לחקור את ח"כ אחמד טיבי כי כינה את דובר הארגון "אפס" (ynet)

את השנה-העשרים של ההרהור השבועי שלי אני פותח בדבריו של אדוארד פ. מורגן (Edward P. Morgan, 1910-1993), שהיה עיתונאי ופרשן רדיו וטלוויזיה אמריקני ידוע. הטקסט הקצר הזה, שמרבים לצטט, מקבל משמעות חדשה בעידן שבו הקשב האנושי מצטמצם, וגירויים חזותיים קצרים ומהירים מחליפים את החשיבה העצמאית הדרושה לקריאת ספר. נדמה לי שמצאתי את הציטוט הזה באחד הספרים שקראתי לאחרונה, אבל הזיכרון שלי הולך ופוחת, וכבר אינני זוכר היכן קראתי אותו.

מה בין חלוקת נשק לכל דיכפין, ולמשבר חוקתי? מסתבר לכאורה, שהחשש ממשבר חוקתי הוא זה שעמד מאחרי חלוקת הנשק לכל מי שרוצה מחד-גיסא, ובחירת זיני, ראש השב"כ - האיש שאמור להתחיל את התהליך הזה - מאידך. כנראה, שלעולם, בחלוקת הכוח השולט בישראל היום, אותו 'משבר חוקתי', לא יוכל כנראה להתרחש.

חטיפת שליט של מדינה זרה זה צעד מלחמתי, בלי קשר לשאלה האם הוא "גנב" בחירות או רודן מרושע. בסדר הבינלאומי של אחרי מלחמת העולם השנייה זה צעד "לא חוקי", בדומה לכיבוש עירק, שהוביל לפירוק הסדר העולמי הליברלי. המשמעות של מהלכים כאלה ניתנת לניתוח רק כעבור שנים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il