"עד החטוף האחרון"

רן גואילי בבית ואיך זה בכלל קשור לרייטינג? מלחמה יצרית בין ערוצי הטלוויזיה חרם מרואיינים פוגע ברייטינג שינוי נרטיב בערוץ 12

שלמה פילבר יומני בלוגרים בחירות 2026 תגובות
בשקט בשקט, עוד לפני פתיחת מערכת הבחירות הרועשת, פרצה מלחמה אחרת בזירה, יצרית ואכזרית לא פחות - בין ערוצי הטלוויזיה המובילים - 14 ו-12.

לאחר כמעט עשור של "מלחמה קרה" והתעלמות, בחרו ב-12 להוריד את הכפפות. עורך החדשות שלהם @Yanivhelf עובד קשה לתקוף את 14 ברשתות. 12 גם הפיקו סרטונים ומנסים למתג את שדרני 14 כמפיצי שקרים.

מה קרה? שני אירועים לדעתי, הראשון - חרם הפוליטיקאים מימין שלא להתראיין בערוץ 12 עד שהערוץ לא יתנצל בפני חיילי כוח 100 על שהציג אותם בעולם כאנסים, פוגע קשות. בלי מרואיינים קשה לעשות טלוויזיה מעניינת, אין את מי לתקוף, והרייטינג נפגע.

האירוע השני מעניין אפילו יותר. לערוץ 12 נעלם הנרטיב המרכזי שהערוץ הוביל - החטופים ומשפחותיהם.

הפיצול לנרטיבים שונים

שבועות קצרים אחרי תחילת המלחמה נשברה הסולידריות, והמחאה חזרה לתקוף את הממשלה ולדרוש את התפטרותה וללכת לבחירות - "אתה הראש אתה אשם". התקשורת בישראל התפצלה לשני נרטיבים שונים לחלוטין ובחרה צד.

ערוץ 14 בחר בקו של "עד הניצחון המוחלט" - לעודד את הלוחמים והממשלה להמשיך במלחמה עד הניצחון. הערוצים 12 ואיתו גם 13 ו-11 בחרו בנרטיב של משפחות החטופים - הם הפכו אותם למרכז השיח, ראיונות, כתבות, שידורים חיים מהכיכר ומשער קפלן בכל מוצ"ש.

לבחירה בחטופים היה נופך פוליטי מובהק, המשפחות התבקשו לתקוף את הממשלה, ונעשתה סלקציה בין משפחות תתנגדות ממשלה שקיבלו מיקרופון לתומכיה.

הטעות האסטרטגית והרייטינג

אבל, לבחירה בחטופים הייתה סיבה נוספת. בתקשורת העריכו שטרגדית החטופים בעזה תלווה אותנו שנים כפצע פתוח. ובחרו בנושא גם נשק פוליטי נגד הממשלה וגם כלי לרייטינג ובנית הזדהות.

הבחירה הזו התבררה כטעות. כל החטופים בבית, ולתקשורת נעלם הנרטיב המרכזי - אין חטופים, אין משפחות חטופים, אין שידורים מהכיכר, הטיעון המרכזי לתקוף את הממשלה נשמט מהם (זוכרים? קושמרו שתוקף את דרמר כל שבוע על 0 חטופים). והרייטינג ב-12 בסכנה בהתאם.

אז, ב-12 החליטו לתקוף את היריב 14, במקום את הממשלה. כל איש אסטרטגיה ופרסום יגיד לכם שזה יגרום אפקט בומרנג הפוך. אבל הם לא מתאפקים. בהצלחה לשני הצדדים.

Author
אנליסט, פוליטיקה, תקשורת ומה שבניהם. מומחה בתקשורת המונים. חוקר עמדות קהל. סולד מצביעות ומוסר כפול.
תאריך: 30/01/2026 | עודכן: 30/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בחירות 2026
נתניהו עושה בית ספר לכל אלה שחושבים שהוא סיים את דרכו הפוליטית. למרות העובדות שמציגות אותו כמי שאחראי לכאוס החברתי, לשבעה באוקטובר ובכלל הובלה של מדינת ישראל למשטר סמכותני.

טוהר הבחירות הקרובות מצוי בסכנה ממשית לשיבושים מצד השלטון הנוכחי ולהתערבות זרה. השמירה עליהן מצויה בראש ובראשונה בידי ועדת הבחירות המרכזית בראשותו של השופט נעם סולברג

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, פנה (24.01.26) לראשי המפלגות הציוניות בקריאה פומבית להתחייב מראש על חקיקת חוק גיוס מקיף. ליברמן דורש כי העקרונות לשוויון בנטל יהוו חלק בלתי נפרד מקווי היסוד של הממשלה הבאה שתוקם לאחר הבחירות, תוך שהוא נמנע מלהפנות את הקריאה ליו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ.
24/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

1. "עוד הישג לנתניהו: פוצלה סיעת יהדות התורה בכנסת", צהלו כותרות התקשורת לרגל התרגיל המחוכם אשר העיד שלא נס לחו של הקוסם מקיסריה (23.01.26). במהלך מבריק אחד נלכדו שתי ציפורים: גם הורחק מן הזירה אחד המתנגדים החריפים לחוק ההשתמטות, הלא הוא ח"כ ישראל אייכלר, שהפך השבוע לסגן שר התקשורת, ובו בזמן התפנה כיסא נוסף בכנסת לטובת תומך נלהב בחוק, הלא הוא ח"כ יצחק פינדרוס. כך הושג הישג כפול לטובת סיכויי החוק. שניים במחיר אחד. איזו חוכמה פוליטית. מהלך גאוני, שלא לומר ערמומי. אגב כך מגלה הציבור שחוק ההשתמטות, שהציבור היהודי ברובו הגדול דוחה בשאט נפש, הוא אחד החוקים האמביוולנטיים שחוצים לשניים את הסיעה החרדית "יהדות התורה". בעוד שותפיה הליטאים תומכים באישור החוק והכנסתו לספר החוקים, מתוך הנחה שטוב ממנו לא יהיה וממילא לא יגייס אפילו חרדי אחד, הרי שותפיה החסידים רואים בו סדין אדום שיש להתנגד לו עקרונית. ואפילו תצליח חובת מכסות הגיוס לגייס ולו רק חייל חרדי אחד ויחיד, יהיה זה מגויס אחד יותר מדי.
23/01/2026 | מנחם רהט | מאמרים

יום לאחר שחתם על מסמך ההצהרת הכוונות לאחדות של המפלגות הערביות, מבהיר יו"ר רע"ם ח"כ מנסור עבאס כי תמיכתו בהקמת רשימה משותפת מותנית בתנאי מרכזי: שהמהלך לא יפגע, אלא יחזק, את יכולתה של רע"ם להשתלב בקואליציה בממשלה הבאה ולהיות חלק ממוקדי קבלת ההחלטות.
23/01/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il