מופז ולפיד תקשורת ומשכל

תנאי הקבלה ל"יחידות הממיינות" בצה"ל בעבר היה השתייכות למחנה הנכון. את המשכל, דפ"ר, ניתן היה "לכמת" לפי הצורך. מופז לא צלח תנאי זה ולכן לא יכול היה להיות קצין בצבא, אך חבר מביא חבר וח"ל אפשרו לו הקידום. לפיד לעומתו צח לשון וחד שפתיים ובעל אייקיו בשמיים יכול היה מיד להפוך לקצין אך הנסיבות והמוטיבציה מנעו זאת ממנו
חנן וייס מאמרים בחירות 2015 תגובות
"בארץ הכל הפוך" אמר השר לשעבר יוסי שריד מופז לא היה יכול להיות כתב במחנה ובודאי לא רמטכ"ל אך ללפיד היה המשכל המצופה מרמטכ"ל אבל לא צלח יחידה קרבית.

תנאי הקבלה ל"יח' הממיינות" בצה"ל בעבר היה השתייכות למחנה הנכון...את המשכל, דפ"ר ניתן היה ל"כמת" (מלשון כמותי) לפי הצורך.

מופז לא צלח תנאי זה ולכן לא יכול היה להיות קצין בצבא, אך ח"ח (חבר מביא חבר) וח"ל (חייב לעבור) אפשרו לו את התנאים לקידום.

לפיד לעומתו צח לשון וחד שפתיים וגם איי קיו בשמיים יכול היה מיד להפוך לקצין בכיר אך הנסיבות והמוטיבציה מנעו זאת ממנו.

ומתי כל זה נגלה לנו?!

מופז ולפיד הופיעו רבות בתקשורת. אך בתקופת מופז הייתה התקשורת חד-צדדית ומצונזרת; הציבור לא יכול היה להגיב, לא היו טוקבקים וגם באולפן ישבו "אחד על אחד"; מראיין ומרואיין. מרואיין כמופז שהצטיין בדקלום יכול היה ללמוד טקסטים בע"פ, על-פי אותם קודים בהם הוא השתמש כקצין בכיר, עם יכולות ורבליות נמוכות, אבל עם סביבה מפרגת ותומכת שיצרה מצגי שוא...גם אצלו ובראשו.

לפיד לעומתו למד את סוד ההמונים ושפת הדיבור אל העם, "השתכשך" רבות עם קהל המאזינים והגיב לגחמות העם. מופז נעלם עם בוא השקיפות וההתדיינות, לפיד דוקא פורח ועולה.

אליה וקוץ בה, גם לפיד היה רגיל לסביבה מפרגנת עם מנטרה של ה-
BACK OFFICE שלו (מאחורי כל גבר מצליח מסתתרת אישה...וגם פטרון...למשל; ריטה והנשיא היוצא פרס, או ריקה זראי והפז'ו שקנה לה בצרפת, דליה איציק והונה או קולט אביטל שמצאה בית חם בבית הנשיא), אבל גם לפיד קצת "נבהל" מכמות המידע שחסר לו ע"מ להגיע ל"שרוכי הנעליים העליונים" של ראש ממשלה מכהן.

טוב הוא עושה שהוא לוקח צעד אחורה ע"מ להשלים פערים...אולי להתנדב לסיירת מטכ"ל, שמכניסה לשעריה גם "זרים" ולא רק במ"לים (בני משקים לפיקוד) ואולי גם קצת כלכלה באונ' בר-אילן.
תאריך: 22/02/2015 | עודכן: 22/02/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מופז ולפיד תקשורת ומשכל
תגובות  [ 17 ] מוצגות   [ 17 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
הרצוגים...בוז'י
22/02/15 22:36
 
ישראלי זועם
23/02/15 03:12
2
בצבא
22/02/15 22:41
 
ישראלי זועם
23/02/15 03:17
3
דר' אורי מילשטיין
22/02/15 22:48
4
בכל מפעלי הארץ
22/02/15 23:04
5
אהרון רול1
22/02/15 23:11
6
יוסי שריד
22/02/15 23:20
7
קצין בכיר
22/02/15 23:57
8
מופז
23/02/15 08:29
9
Momi Amsalem
23/02/15 08:36
10
Shaul Shalagram P
23/02/15 08:41
11
Boris Makarov
23/02/15 08:47
12
רזיאל נהרי
24/02/15 21:19
13
בין הכיפה לכומתה
27/02/15 19:23
14
סנ"ץ בדימוס אנקור
6/03/15 09:49
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בחירות 2015
"מצע הדיור", שיושב-ראש מפלגת "יש עתיד", ח"כ יאיר לפיד, הציג היום (א', 22.2.15) הוא בעיקרו שילוב של שתי תופעות: מיחזור תוכניות ישנות מצד אחד, ומחשבות דמיוניות על מצבו של שוק הדיור מצד שני.

מדינת ישראל עומדת על פרשת דרכים ביחסיה עם ארה"ב, שמשליכים על מעמדה: המדיני, הכלכלי, הצבאי והלגיטימי בעולם. זה משפיע גם על הטיפול הנאות בנושאים הקריטיים לגורלה, קיימותה ושרידותה. מדובר בנושאי אירן והפלשתינים. ישראל נדחקת לפינה על-ידי תהליכים מדיניים שמקדמים הפלשתינים בשיתוף עם רוב מכריע של מדינות העולם, כולל מדינות אירופה, דרום-אמריקה והבלתי מזדהות. זאת בזמן שישראל מאבדת יוזמתיות מדינית.

הממשלה תקצה ליזמים פרטיים קרקע לא מתוכננת, לבניית 50,000 עד 75,000 דירות, בקצב של 15,000-10,000 דירות בשנה. זוהי אחת מהצעותיו החדשות של יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, לפתרון מצוקת הדיור והמחירים הגבוהים. לפיד הציג את תוכניתו (יום א', 22.2.15 ) והציע להחיות את תוכנית מע"מ 0% על דירה ראשונה לזוגות צעירים, למרות שהתוכנית ספגה ביקורת קשה, וביצועה הוקפא לפני כשלושה חודשים.

פרקליטות המדינה ממסמסת את חקירת תלונתו של הליכוד, לפיה תנועת V15 פועלת לצידו של המחנה הציוני בצורה המפרה את חוק מימון מפלגות. כך עולה מדבריהם של נציגי המדינה בדיון שהתקיים בנושא (18.2.15) בפני צבי סגל, שופט בכיר בבית המשפט המחוזי בירושלים ומי שהיה אשתקד מועמד לתפקיד פרקליט המדינה.

בוז'י הרצוג האשים, במסיבת עתונאים שלא התקיימה ב"צוותא" תל אביב, בקול הבס הרועם שלו (שגויס בצו 8 לתעמולת הבחירות), שמבקר המדינה חוקר האשמה חדשה לפיה ביבי ושרה גנבו שלג ירושלמי והביאוהו לביתם הפרטי בקיסריה. המבקר, כב' השופט יוסף שפירא, כבר כתב טיוטה ראשונה שהודלפה לתקשורת, בה השתמש במטבע הלשון החדש שטבע במשרדו "מבדיקה ראשונית" ולפיה עולה לכאורה שהשלג הוכנס לבריכה הפרטית, בכדי להמנע מתשלום מס בצורת.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il