רחוב על שם אריה לובה אליאב (2)

אל מול גלריית הדמויות של המנהיגות העכשווית שאורח חייהם נעדר המופתיות שהייתה בלובה, אני מוצא לנכון להקדיש רשימה נוספת לאדם, ששידר לסביבתו צניעות וענווה, אורח חיים מופתי כשחייו מוקדשים למען החברה
איתן קלינסקי מאמרים תגובות
ביום ששי, י"א בסיוון תשע"ה, 29.5.15 התכנסנו מוקירי זכרו של לובה אליאב במעמד ראש עיריית תל אביב, רבה של העיר ומנהיגי ציבור לקרוא רחוב על שמו של לובה בלבה של העיר, בלב האזור, המציין כיום את העשייה הביטחונית של מדינת ישראל.

באזור שהיה בעבר כפר של טמפלרים בשולי העיר תל אביב שצמחה מהחולות, באזור שכיום הוא הומה ושוקק חיים, יונצח שמו של לובה אליאב ב"דרך לובה אליאב".

אל מול גלריית הדמויות של המנהיגות העכשווית שאורח חייהם נעדר המופתיות שהייתה בלובה, אני מוצא לנכון להקדיש רשימה נוספת לאדם, ששידר לסביבתו צניעות וענווה, אורח חיים מופתי כשחייו מוקדשים למען החברה. פגישתי הראשונה עם לובה אליאב הייתה בקריית שמונה. שם הכרתי שכן ועמית לעבודה. ההבדל בינינו היה שאני עבדתי באותה מערכת בשכר, ולובה אליאב עבד כל אותה שנה בהתנדבות מלאה. עזב את ביתו ברחוב קרל נטר 2 בתל אביב וחי בחדר קטן מרוהט בריהוט ספרטני - מיטת סוכנות, שולחן כתיבה ופינת מטבח קטנה עם מקרר קטן ("סיביר").

הקדיש שנה מזמנו לעבודה במתנ"ס בבית אדלשטייו בקריית שמונה ובמכללת תל חי. עבודתו התמקדה עם מבוגרים, שלא ידעו קרוא וכתוב ועם חיילים משוחררים, שנפלטו ממערכת החינוך, ואחרי שירות צבאי ביקשו להמשיך ללמוד ולהגיע לתעודת בגרות.

עשיה וצניעות

במתחם הצפוף של בית אדלשטיין, שסבל ממחסור בחדרי לימוד, הנהלת המתנ"ס ידעה שהיא חייבת להכין חדר פנוי שעה לפני השיעור ולפחות עוד שעה אחרי השיעור. אהבת התלמידים ללובה לא ידעה גבולות. הם נאספו שעה לפני השיעור כדי לסעוד עם המורה מדברי המאפה שכל אחד מהתלמידים בתורו הכין. השיעור פשוט לא היה מסתיים, לולא מנהל המתנ"ס התנצל בפני לובה והתלמידות שחייבים לנעול את המתנ"ס.

לימים לובה הלך ברשימה עצמאית לכנסת, שלמרבה הצער לא עברה את אחוז החסימה וכמדומני שהיא קיבלה רק 0.8%. אם בכל הארץ לובה היה מקבל את אחוז הקולות שהוא קיבל בקלפיות של שכונת אשכול, שפרינצק ובלוקונים בקריית שמונה מפלגתו עם 7.5% הייתה מקבלת 9-10 מנדטים. עד היום מלווה אותי דמותה של פלורה משכונת שפרינצק שרצה מבית לבית לדרבן להצביע ללובה, סחבה את בעלה וילדיה חובשי כיפות להתדפק על הדלתות, ולבקש מאנשים להצביע עבור מפלגתו של לובה אליאב.

פגישתי השנייה עם לובה הייתה כאשר רעיתי ואני חזרנו משליחות בצ'ילה, ונעניינו לבקשתו לבוא לעבוד בקהילה החינוכית ניצנה בנגב, בה עבדנו שלוש שנים.

ושוב פגשנו את מייסד הקהילה חי בדירה ספרטנית עם אותה מיטת סוכנות, עם אותה פינת מטבח קטנה עם אותו מקרר ("סיביר") ורק עם מותרות שלא היה לו בקריית שמונה "מזגן חשמלי" וטלפון בחדר.

בימים ששרים, ראש ממשלה לשעבר מבלים בחדרי חקירות של משטרת ישראל, אני מתגעגע לדמות המופתית, ששילבה בחייה עשיה וצניעות. בגיל ששים וחמש במקום לצאת לפנסיה, הוא מעמיס על עצמו סדר יום דחוס של עבודה בהתנדבות עמוסת פעילויות חינוכיות ומקים כפר נוער, בו מצאו בית חם אלפי נערים ונערות.

על אדם כמו לובה אליאב כתב משורר תהילים מזמור א': "אַשְרֵי הָאִישׁ אֲשֶר לֹא הָלַך בַּעֲצַת רְשְׁעִים, וּבְדֶרֶך חֲטָאִים לֹא עָמַד, וּבְמוֹשַׁב לֵיצִים לֹא יָשַׁב".

אני חש, שהמשורר במזמור ט"ו שואל: "מִי יִשְׁכּוֹן בְּהַר קוֹדְשְׁךּ", הוא כיוון לאדם כמו לובה אליאב "הוֹלֵך תָּמִים וּפוֹעֵל צֶדֶק וְדוֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ...כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶך וְשׁוֹחַד עַל נָקִי לֹא לָקַח".
תאריך: 31/05/2015 | עודכן: 31/05/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רחוב על שם אריה לובה אליאב (2)
תגובות  [ 12 ] מוצגות   [ 12 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
זqwertyuio
31/05/15 15:07
 
מגיב ותיק
31/05/15 16:17
 
מגיב לא ותיק.....
31/05/15 17:10
 
יהודית רב
1/06/15 08:39
 
א.א.א.א
1/06/15 09:21
2
חסר לנו היום
31/05/15 15:35
3
ידידיה
31/05/15 15:59
4
ידידיה
31/05/15 16:14
5
יהודית רב.
1/06/15 08:19
6
מ.מ
2/06/15 09:15
7
איצי
2/06/15 10:20
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
באפריל השנה פרסם שופט בית משפט השלום בתל אביב, אהוד שוורץ. פסק דין שהורה על פירוק שיתוף במקרקעין - שמונה שנים לאחר שהוגשה התביעה המקורית.

ברשות הפלשתינית מנסים להציג את מה שקרה בסוף השבוע בציריך שבשוויץ בכל הקשור להחלטת מוסדות פיפ"א בנושא הדרישה הפלשתינית להשעות את ישראל ממוסדות הארגון כניצחון מדיני של הרשות הפלשתינית.

לאחר הבחירות לכנסת גברו הקולות המבקשים חוקה כתובה לישראל. נשיא המדינה אומר כי חוקה כתובה תגן על זכויות מיעוטים, ונשיאת בית המשפט העליון אומרת כי חוקי יסוד הכובלים את ידי הכנסת מגינים על האזרח מפני השלטונות.

ב-25.5.2015 נדון ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ל-8 חודשי מאסר על עבירות של מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
29/05/2015 | דוד בדין | מאמרים

כבר מן ההתחלה נפעם הצופה שרואה בפעם הראשונה סרט של אז'ן גרין, מאופן ההיגוי האיטי והמעושה של השחקנים, גם כשהם מדברים בענייני יומיום, ומהתיאטרליות הקפואה של תנועותיהם. אך עד מהרה הוא נכבש בקסם שהם מהלכים עליו. מה שנראה כמלאכותי הופך לטבעי. גרין, מחזאי, במאי, שחקן, מורה למשחק, משורר וסופר, הגיע לצרפת מארצות-הברית, ואל הקולנוע – מהתיאטרון. החל משנות ה-80' של המאה הקודמת ניהל קורסים באיטליה, סיציליה ושוויץ, שבהם לימד שחקנים וזמרים את הקודים המיוחדים של אמנות הבארוק. גרין פרסם גם ספרי עיון (ביניהם מסה מקיפה על הבארוק), קובצי סיפורת ושירה ובעשור האחרון גם רומנים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il