המקרה המוזר של יואב גלנט

שר השיכון הסתבך תוך שבועיים אמירות פוגעניות, ובסוף השבוע הוסיף לכך פרסום מוטעה ומטעה של מכרז גדול ● מה הפלא ששר האוצר כחלון שקל (ואולי עוד שוקל) להחליפו ● י"כ אלי כהן: "אקבל כל תפקיד שהשר יציע לי"
אלעזר לוין מאמרים תגובות
מה קורה באחרונה לשר השיכון יואב גלנט? הוא הסתבך בשבועיים האחרונים בכמה אמירות והודעות מוזרות, שקשה להבינן. לא פלא ששר האוצר משה כחלון שקל באחרונה, ואולי עדיין שוקל, להחליף אותו בנאמנו ח"כ אלי כהן.

תחילה ב-23 בנובמבר, ביטל לגנט ברגע האחרון את השתתפותו בכינוס קבלני תל אביב. הוא הסביר זאת ב"אילוצים", אותם לא פירט. הדבר עורר את זעמו של יו"ר הארגון, אבנר לוי, שהוא גם המשנה לנשיא הקבלנים. לוי תקף בחריפות, אולי מוגזמת, את גלנט ואת פעלו, וקרא לו "תתבייש לך".

למחרת חזר גלנט ואמר שהעדרו נבע מ"אילוצים", ששוב לא הסבירם. לדבריו, הוא נותן כבוד לקבלנים, והבטיח, כתור פיצוי, להשתתף בשבוע שלאחר מכן בכינוס אחר שלהם. אבל אוי לאותו פיצוי.

"קוזאקים, עושקים, חזירויות"

גלנט אכן הופיע, ואכן נאם. אבל "דברי הברכה" שלו, כביכול, כללו את הביטויים הבאים: "הקבלנים הם קוזאקים נגזלים... הפסקנו את החזירויות שלהם.. הם עושקים את קוני הדירות". הוא גם הוסיף, מבלי לבסס את דבריו בעובדות כלשהן, שקבלנים מחזיקים במכוון מגרשים במשך ולא בונים, כי הם מצפים לעלית מחירי הדירות.

בהתחשב בדיבורים מסוג זה, הייתה תגובתו העניינית של נשיא הקבלנים רון בריק מופת של התנהגות תרבותית.

בסוף השבוע הגיע גלנט, כמדומה, לשיא חדש. הוא פרסם, באמצעות דוברו, הודעה על כך שמשרדו פרסם, כביכול, מכרז גדול בשיטת "תכנן ובנה" במסלול מחיר למשתכן. בדיקת News1 מעלה, שהקשר בין ההודעה למציאות חלקי, ואולי אף רופף.

האורח שטען: אני השושבין הראשי

המגרש איננו של משרד השיכון, אלא של רשות מקרקעי ישראל. המכרז הוצא על-ידי שלושה גורמים - רמ"י, משרד האוצר, ואחרון ברשימה משרד השיכון. זה מזכיר את הסיפור על אדם שקיבל הזמנה לחתונה, וטען שהוא השושבין הראשי. כותרת ההודעה דיברה על "מכרז לתכנון", אך בגוף ההודעה נאמר שתנכיות הבנייה כבר אושרו. כמה דירות יבנו? גלנט כנראה לא החליט: הוא כותב 1,192 ו-1,092, לסירוגין.

הטעות החמורה ביותר נוגעת להיקף המכרז. גלנט ואנשיו כתבו 1,192 (ואולי 1,092?) דירות במחיר למשתכן, ועוד 240-220 דירות במחירים מלאים לשוק החפשי. אלו נתונים שגויים. המספרים הנכונים:, לאחר בדיקת News1: 957 דירות במחיר למשתכן, ועוד 239 לשוק החפשי.

מה קורה ליואב גלנט? שאלתי בשבוע שעבר את ח"כ אלי כהן, נאמנו של כחלון בתחום הנדל"ן, האם הוא עדיין מועמד לתפקיד שר השיכון. תשובתו: "אני אקבל כל מינוי שכבוד השר יציע לי". המבין יבין.
תאריך: 04/12/2016 | עודכן: 04/12/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המקרה המוזר של יואב גלנט
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
לחזירות ועשקנות
4/12/16 19:15
2
james0
5/12/16 06:02

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]