|
קונים מנסים את מזלם [צילום אילוסטרציה: איתמר לוין]
|
|
|
|
|
לפעמים על-מנת לחוש את הדופק של פעילות עסקית מסוימת, עדיף דווקא לבחון אותה לא בנקודת ההתרחשות שלה, אלא דווקא בנקודת הסליקה של אמצעי העזר לפעילות או במילים אחרות בית הקברות של הציוד והמכונות אשר שימשו להפעלתה.
יצא לי לאחרונה לפקוד את שוק הפשפשים ביפו במהלך ימי השבוע ומה רבה הייתה הפתעתי לראות את המבחר ואת המסה של הדוכנים המציגים ציוד מטבח, תנורים, פלטות בישול ושאר ציוד הנדרש להפעלת מסעדה ו/או בר.
אכן ממש בית קברות שלם, אלא שכאן דווקא יש תנועה רבה של קונים אשר מנסים את מזלם ומקווים שהדרך לדוכן תהיה חד-סטרית בלבד. עולם ההסעדה, האירוח קורץ לרבים, אשר מתפלאים בכל פעם מהפער הגדול בין עלות המוצרים לבין מחירם לצרכן, אולם שוכחים ו/או לא יודעים, שרק מעטים שורדים בתחום אכזרי שכזה.