לא במעט הוכיח עצמו המטבח האיטלקי בזכות ה"מזטי" שלו - מנות הפתיחה הפיקנטיות, המוגשות לשולחן הסועד, עוד בטרם יפצח בזלילה הגדולה. זו הסיבה לכך שגעגועי למטבח האיטלקי, שממנו נהניתי כל כך בביקורי הרבים ב"ארץ המגף", הובילו אותי, ממש כמו מסומם, היישר למסעדת "מזטי" ברמת החייל, ולו כדי להיווכח שיש, אמנם, הצדקה לשמה ושאין היא נושאת אותו לשווא.
ואמנם, הקונספט הייחודי, שבשמו מתקשטת "מזטי", השוכנת בל-לבו של אזור ההיי-טק והמעוצבת בסיגנון מודרני, הוכיח את עצמו בעליל. מנות הפתיחה, של מתאבנים ונשנושים, שהוגשו לשולחננו הקטן, היו מגוונות ועשירות-טעם: קאוויאר חצילים, עם בזיליקום וגבינת עיזים; לבנה עם פסטו עגבניות מיובשות ואורגנו; עגבניות עם בצל אדום, לימון ושמן זית; כרובית בטמפורה יפנית, ברוטב צ'ילי מתוק; בטטה אפויה בעשבי תיבול; בצל אפוי ביין אדום; סלט ביצים פיקנטי, בליווי בצלצלים; פטה כבד עוף, עם ריבת תאנים; נתחוני עוף ברוטב מיונז, על מצע של גזר; וסינטה כבושה, על מצע עלי-רוקט. כל אלה לוו בפוקצ'ה חמימה, היישר מתן התנור, נימוחה ברוטב שמן זית וערבה מאין כמוה לחיך.
לא רק מזטי
מי שמוכן להסתפק בארוחת ה"מזטי" בלבד, שהיא, אמנם, ארוחה בפני עצמה, ישלם עבורה סכום של 44 שקל. אלא שמזטי" איננה רק "מזטי" ומי שרוצה לאכול בה ארוחה כדבעי, יוכל ליהנות ממיגוון של מנות עיקריות, שמחירן כולל כבר, ממילא, את מחיר מנות הפתיחה.
בין המנות העיקריות של "מזטי",יצא לפניהן, במיוחד, שמן של הפסטות, תוצרת הבית, העשויות על-פי נוסחה איטלקית ייחודית, בניצוחו של שף הבית, עפיף דרעי, שהתמחה בהכנתן. אנחנו בחרנו ברביולי עגל קצוץ-קרבנורה, ברוטב ויטלו, על בסיס יין וציר בקר (63 שקל) ובת הזוג בחרה בניוקי תפוחי-אדמה עם שרימפס, ברוטב חמאה, שום, יין ופטרוזיליה (74 שקל). לשתייה קלה ביקשנו גרניטה של לימונים טריים ונענע (18 שקל) ובת הזוג, שביקשה להיזכר בימים הטובים של פעם, הזמינה גזוז "טיסר" בטעם תות (15 שקל).
קבוצת אורחים מאיטליה, שישבה בשולחן הארוך הסמוך, הזמינה מנות גריל: 220 גרם של שיפוד אנטריקוט, על גריל-פחמים, ברוטב פורט מתקתק ובצל שאלוט, עם פלחי תפוחי-אדמה קריספי, בתיבול עדין (85 שקל); סטייק פרגית, במרינדת ברבקיו, על גריל-פחמים (69 שקל). וכבדי עוף מרסלה, עם בצלי שאלוט מוקרמים במחבת, ברוטב יין מתקתק ועל מצע של פירה קטיפתי של תפוחי-אדמה (68 שקל). האורחים האיטלקים היללו באוזנינו את מה שאכלו.
את הארוחה קינחנו בסורבה-פירות מרענן, בשלושה טעמים שונים (24 שקל) ובפרי התאווה, שאינו אלא קרם-וניל עשיר ומוס-פסיפלורה מעודן (26 שקל). אל אלה התלווה אספרסו כפול (10 שקלים), עשיר בטעם, וששוב הזכיר לנו את איטליה במיטבה.