בשנים אחרונות אנו שומעים על הרבה מאוד מקרים של תופעות שמערערות את איכות החיים שלנו. שומעים על הרבה יותר מקרי אלרגיה, מקרי מיגרנות, קוצר נשימה ואסתמה. הרבה מחקרים בודקים האם קיים קשר בין תופעות אילו לבין תזונה.
יש סבירות שכ-20% ממקרי המיגרנות קשורים באיזה מאכל או שילוב של מאכלים. לחלק מהסובלים ממיגרנות, ניתן להפחית את תדירות המיגרנות אם מאתרים אילו מאכלים מזיקים ונמנעים מצריכתם. למשל אחד משכניי סבל רבות ממיגרנה וגילה שהוא רגיש ללחם שחור רגיל, לחם אחיד. כאשר ויתר על הלחם האחיד - ירדה התדירות של המיגרנות מהן הוא סובל. הוכח גם שמאכלים כמו שוקולד, קפה ודברי חלב, בעיקר גבינה צהובה, משפיעים על הופעת המיגרנה.
מומלץ לאמץ שני הרגלים מאוד טובים למניעת הופעת מיגרנות:
1. לשתות הרבה.
2. לעשות פעילות גופנית אירובית, מתונה ועדיף במקום פתוח. הליכה יומית של חצי שעה הינה טיפול מונע מומלץ.
חשוב לציין, שלא כל האנשים הסובלים ממיגרנות, רגישים לאותם המאכלים - לכן, חשוב לאתר מה מזיק לכל אחד.
מזונות שקשורים בדרך-כלל עם הופעת כאבי ראש חזקים: גבינות קשות, קפאין, שוקולד, אלכוהול, נקניקים, אגוזים ומוצרים שמכילים מונוסודיום גלוטמט.
מחקרים מראים שדיאטה דלת שומן ועשירה בפחמימות מורכבות, ממש כמו שאני מבטיחה תמיד - תזונה נכונה - יעילה מאוד בהפחתת תדירות המיגרנות.
סיבה נוספת להופעת מיגרנה, יכולה להיות ריכוז נמוך של סוכר בדם כתוצאה משעות רבות של צום. לכן, דרך נכונה למנוע מיגרנה היא לאכול מספר ארוחות ביום. כמו-כן, ארוחה עשירה בשומן וקשה לעיכול עלולה לגרום למיגרנה או לכאב ראש חזק.
אוכל סיני אינו מומלץ, משום שהוא מכיל הרבה מונוסודיום גלוטמט. מומלץ גם להימנע מצריכת אלכוהול וסיגריות. ניתן לשתות קפה בכמויות סבירות.
בכל אופן, עלינו לזכור ולהבין, שלא כל המיגרנות מקורן במזון. ישנם גורמים אחרים שיכולים להשפיע על הופעתן: גורמים הורמונלים, גורמים רגשיים, שינויים בגובה או בלחץ אטמוספרי וסיבות שונות אולי אפילו לא ידועות עדיין.
שוב אנו רואים וחייבים להבין שכנראה שאין מנוס, ויפה שעה אחת קודם, לאמץ את הדעה האומרת שאכילה נכונה, פעילות גופנית סבירה ושתייה מרובה, עוזרים בשמירה על אורך ואיכות החיים.