מכתב גלוי לנועם שליט

אין לך בסיס עובדתי, מוסרי או פוליטי לשלילת הלגיטימיות של דעה ההפוכה לזו שלך
ספי סגל מאמרים חטיפת גלעד שליט תגובות
שלום לך נועם;

עד לפני כשבוע השכלת לנתק את מאבקך לשחרור בנך מהיורה הפוליטית הרותחת כאן דרך קבע. הקמפיין שאתה מוביל בימים האחרונים משתמש באסונה הפרטי של משפחתך כנקודה ארכימדית למנף עליה לחץ פוליטי על פוליטיקאים.

הם הרוויחו את הלחץ הזה ביושר כאשר איפשרו מעבר סחורות לעזה, כאשר נתנו תהאדייה להניה וכאשר הפסיקו את "עופרת יצוקה" - כל אלה בלי להביא את בנך הביתה. אלא שהלחץ הזה הוא לגיטימי בתנאי שהוא גם הוגן פוליטית, דהיינו: שהוא איננו מעבה את הנקודה הארכימדית הזו בחלק מהזירה הפוליטית כדי לנגח את החלק האחר, ואת זה בדיוק עשתה השתלחותך משולחת הרסן בח"כ אריה אלדד(16.3.09, בשעה 13:10) בתוכניתה של אסתי פרז ברשת ב'.

עד היום, לא ניסה איש ממחנהו הפוליטי של אריה אלדד לערב את עמדותיך הפוליטיות - שהן ידועות - במאבקך. האיפוק התמוה שגילית כלפי ממשלת אולמרט נוכח האופן שבו התנהלה בעניין בנך בכלל ובפיאסקו "עופרת יצוקה" בפרט, קיבל היום הסבר מעורר פלצות: השתלחותך הפרועה בח"כ אלדד מספקת לכל מי שמזדהה עם סבלך ללא קשר לעמדותיו הפוליטיות סיבה לחשוד ביושרתך, והח"מ בכלל זה.

אפילו יריביו הפוליטיים של ח"כ אלדד משבחים את הגינותו, את יושרו האינטלקטואלי ואת איכות תיפקודו כח"כ. תיוגו על ידך כ"ימני הזוי" וטענתך שדעתו בעניין שחרור בנך איננה לגיטימית ולא ראוי לה שתישמע היא לא פחות מניסיון לבצע "פוטש אמוציונלי" בתהליך קבלת ההחלטות של מדינת ישראל, תוך ניצול שעת הדימדומים שבין 2 הממשלות: בין זו שהפקירה בפחדנות, ברשלנות ובציניות את בנך לבין זו שנבחרה לאחרונה והמציעה דרך אחרת בכלל, ואולי גם בעניין שחרור בנך.

השתלחותך בח"כ אלדד נגועה בחוסר תום לב קיצוני: בעודך מנסה להפעיל סחיטה אמוציונלית על פוליטיקאים מן השמאל אתה פוסל את לגיטימיות העמדה של פוליטיקאי מן הימין, למרות שהיא מנומקת הרבה יותר מעמדתך שלך, שהיא גם עמדת השמאל.

כל כך, מפני שקילוף הוויכוח בינך ובין אלדד מהספין התקשורתי המכוער שהקנית לו מציב אותו כלהלן: אלדד טוען, שבבואה לקבל הכרעות מוסריות - על הפוליטיקה להעדיף את האינטרס הציבורי על זה הפרטי. בנוסף הוא גם מציע דרך חסכונית יותר בדם, ולכן מוסרית יותר, לשחרור בנך, מזו שאתה מנסה לקדם. אתה מבטא את העמדה ההפוכה, ועם כל הכבוד, ההבנה והצער: אין כל הוכחה שטענתך הכללית (להבדיל מדרישתך הפרטית, שהיא לגיטימית לעילא) בדבר הפגיעה במורל הצבא אם לא ישוחרר בנך לאלתר חזקה יותר מסטטיסטיקת הרצח המוכחת המצוטטת על-ידי ח"כ אלדד.

מה שנעלה מעל לכל ספק: אין לך בסיס עובדתי, מוסרי או פוליטי לשלילת הלגיטימיות של הדעה ההפוכה לזו שלך. כך בכלל, ובפרט, כשהדעה הזו נוגדת את האינטרס הפרטני שלך.
תאריך: 17/03/2009 | עודכן: 17/03/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מכתב גלוי לנועם שליט
תגובות  [ 7 ] מוצגות   [ 7 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
דן ה
17/03/09 19:10
2
איתי יהל
18/03/09 03:04
 
מישהו
18/03/09 07:59
3
זה מסביר את דבריו
18/03/09 06:59
4
מסרבים לשרת בצה"ל
18/03/09 09:54
5
עידית 'הצפונית'
18/03/09 10:10
6
שושנה רוזה + פירח
4/06/09 16:35
פורום: חטיפת גלעד שליט כתוב הודעה

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]