|
מסעדת וייט הול סטייק האוס
|
|
|
|
|
איך שגלגל מסתובב לו: בדיוק במקום שבו התמקמה לפני כיובל שנים המסעדה הצמחונית בהא הידיעה של תל אביב, ניצבת כיום, כאילו להכעיס, מסעדת הבשרים "וייט הול סטייק האוס" (ברחוב מנדלי 6). אותו מבנה, אותה תפאורה - רק קולינריה שונה בתכלית. שוב לא מגיעים לכאן חסידי הצמחונות, אלא דווקא אלה שמתים על בשר.
"וייט הול" התל אביבית היא הוותיקה שבמסעדות הרשת הבשרית הנושאת את השם היומרני. אל השולחן הוגשו, על-חשבון המנה העיקרית, כנפי-עוף ברוטב צ'ילי, על מחבת לוהטת; סלט ירקות טריים וסלסה מעגבניות טריות בשמן-זית; חומץ בלסמי ובזיליקום, כשאת כל הכבודה הזאת מלווה לחם שחור טרי, מאפה הבית. בהחלט פתיח מעורר תיאבון.
ואז הגיע תורן של העיקריות. היינו בשניים וממבחר הבשרים המגוון בחרתי, ללא היסוס, כהרגלי, בכבדי-עוף צלויים, עם תפוחים ורוטב סיידר, שאליהם התלוו ירקות מאודים. מנה טעימה להפליא: הכבדים היו נימוחים ועשירים בטעמם וגם מנת הירקות המאודים שהתלוותה אליהם רק הוסיפה עוד בריאות ליסוד הברזל, שכה חיוני לגוף.
הציון: 8
אבל את האכזבה נחלה, משום מה, בת הזוג. סטייק הפילה, צלוי בגריל, שאמור היה להיות מבשר מיושן ומשובח, לא היה עשוי כהלכה והוחזר אחד כבוד למטבח. אלא שגם סטייק הסירליון, שהוצע כתחליף, לא ענה על הצרכים המתבקשים. לזכותו של המלצר האדיב ייאמר כי גם הפעם הוא לא היה מוכן להרים ידיים והציע, כמוצא אחרון, את "המובחר שבמובחר": סטייק אנטריקוט, במנה של 250 גרם. והנה, סוף סוף, הפתעה לטובה: הסטייק זכה למלוא השבחים על טעמו. ציון כזה מפיה של ילידת ארץ הבשר, ארגנטינה, בוודאי שאיננו דבר של מה בכך. בקבוק גדול של סודה הוריד אחר כבוד אל חדרי הבטן שלנו את המנות העיקריות וסייע היטב לעיכולן.
ואז הגיע תורם של הקינוחים. בחרנו במנה משותפת של סלט פירות מגוון ומרענן, שכלל גם מבחר של פירות-יער טעימים להפליא. אל אלה התלווה אספרסו כפול ודומיננטי, מקיץ נרדמים ומוקצף כהלכה.
החשבון שהוגש הסתכם ב-246 שקל, שעליו הוספנו תשר של 12 אחוז על שרות אדיב וסובלני. על-אף האכזבה הראשונית שנחלה בת הזוג ושבאה לאחר מכן על תיקונה, זיכינו בסופו של דבר את "וייט הול" בציון 8.