|
מסעדת פנורמה במלון "טורם" באד צורצך [צילום: מיקה]
|
|
|
|
|
בריכת אתר באד צורצך [צילום: מיקה]
|
|
|
|
|
את טעמה הפיקנטי של הקולינריה השווייצרית במיטבה טעמנו במסעדת "פנורמה" הוותיקה, הממוקמת במרומי הקומה ה-16 של מלון "טורם" ("המגדל") בלב עיירת מעיינות המרפא באד צורצך, שבין ציריך לבזל.
ממש כמו באגדות, על-רקע נוף פסטורלי הנשקף מתחת, עם כרי-דשא ופרות עטויות פעמונים, הרועות באחו ירוק עד כאב, וספינת-צפלין מרחפת מעל, באה אל קירבנו ארוחה שמיימית במסעדה המחזיקה בשיא הקולינרי המקומי.
שמו של המטבח השווייצרי יצא, אומנם, לפניו בזכות הרקלט והפונדי, המרכיבים ארוחת-איכרים גסה כשלעצמה, אבל שאינם עומדים בשום יחס למיטב מטעמי הפינוקים שבהם הולעטנו. במסעדת "פנורמה" גילינו טעם מעודן ומשובח הרבה יותר של המטבח השווייצרי, והכל בזכות השף שלה, הנמנה עם צמרת הקולינריה של ארצו.
מסעדת "פנורמה" קנתה את עולמה לא רק בקרב התיירים, באי המלון, אלא גם בקרב המקומיים, המקפידים לנהור אליה מכל יישובי הפריפריה.
ארוחת הבוקר ב"טורם הוטל" היא עולם ומלואו גסטרונומי. שום סופרלטיב לא יצליח להכיל אותה ושום ארוחה בספינת-תענוגות או במועדון הים התיכון הבינלאומי לא תשווה לה.
ארוחה שמיימית
שולחנות האוכל של "פנורמה" עמוסים לעייפה בכל סוגי הלחם והלחמניות, תוצרת-בית, שניתן בכלל להעלות על הדעת; יש ואריאציות של ביצים, גבינות, סלטים, נקניקים, דגנים, יוגורטים, לפתנים, עוגות ועוגיות, וגם מבחר גדול של משקאות מולטי-ויטמין באיכות מעולה, מיצים ומים מינרליים ממעיינות האתר וכל המשקאות החמים הקיימים. המדובר בארוחה דשנה כיד המלך, שיש בה כדי להשביע ולהזין גם את המפונק שבאורחים ליום ומלואו.
חגיגה גדולה לעיניים הוא הברנץ' של ימי ראשון, אבל שיאו של המבחר הקולינרי מוצא את ביטויו מדי יום ביומו בארוחת הערב, שפאר היצירה שלה הם שיפודי בשר הבקר והעוף, מגולגלים בפירות טרופיים כמו אננס, מנגו ומלון, וטבולים בליקר, קוניאק או יין - הכל לפי הטעם והבחירה האישית. מלצר מאומן ניצב ליד שולחן האוכל ובטקס רב-רושם מכין לפני הסועד את כל הכבודה כולה.
לחובבי הדגה מוצעים שיפודים של פירות-ים, כמו שרימפס וקלמרי, ולחסידי הצמחונות יש שיפודים של ירקות פיקנטיים. כתוספות אפשר לבחור בין פסטות למיניהן, המיוצרות כולן במטבח המסעדה, קרוקטים טעימים של תפוחי-אדמה, או ירקות מאודים. ולא שכחנו, כמובן, את הקינוחים המדהימים ובראשם המצדוניה - סלט-פירות טרופיים צונן, עם כדור-גלידה גדול; טירמיסו ביתי, עם גניבת מסקרפונה, טובל בליקר, כפי שרק האיטלקים אכן מיטיבים להכין; וכמובן גלידת-סורבה אנינת-טעם. מחירה של ארוחת המלכים הזאת - 70 פרנקים שווייצריים (כ-250 שקל) לזוג - אינו עולה על מחירה של ארוחה זוגית במסעדה ממוצעת בארץ, רק שיחי, כמובן, ההבדל הקטן של הגורמה השווייצרי המיוחד הזה.