הרפורמה לייקור המים - משקרים לנו

קוב מים מותפלים יעלה למדינה כ-2.2 ש"ח לפי המכרז להתפלה, ואני משלם פי שלושה. מדוע אין ההפרש מספיק לצורך הקמה ותחזוקה של מערכת הספקת המים?
איתן גנור מאמרים משבר המים בישראל תגובות
"הרפורמה תייקר המים ב-45 שקל בחודש למשפחה", כך אמר ראש רשות המים אורי שני בדיון בוועדה לביקורת המדינה. "ללא עלייה זו לא יהיה ניתן לממן את מתקני ההתפלה" (22.12.09, News1).

"מתקן ההתפלה בשורק, כמו המתקנים באשקלון ובחדרה, יוקם בשיטת ה-‭,BOT‬ שבמסגרתה הזכיין מתחייב להקים ולתפעל את המתקן במשך 26 שנים וחצי, שבסופן עובר המתקן לבעלות המדינה" (16.12.09, nrg).

אז אם הזכיינים מממנים את הקמת מתקני ההתפלה, מדוע ראש רשות המים טוען שעליית מחירי המים הכרחית לצורך הקמת מתקני ההתפלה?

"מתקן ההתפלה בשורק, כמו המתקנים באשקלון ובחדרה, יוקם בשיטת ה-‭,BOT‬ שבמסגרתה הזכיין מתחייב להקים ולתפעל את המתקן במשך 26 וחצי שנים, שבסופן עובר המתקן לבעלות המדינה". "המחיר שהוצע במכרז עומד על ‭2.19‬ שקלים לקוב מים..." (עוד מתוך הידיעה שפורסמה ב-nrg).

BOT - Build-Operate-Transfer, או בעברית בנה-תפעל-העבר, היא שיטת מימון פרויקטים, בה היזם בונה מתקן ומקבל זיכיון מרשות ציבורית למכירת שירות או מוצר במחיר מפוקח למשך מספר שנים שנקבע, שבסיומה הבעלות על המתקן עוברת לרשות הציבורית.

אז אם היזמים מממנים את הקמת מתקני ההתפלה, מדוע טוען ראש רשות המים כי יידרשו בשנים הקרובות 30 מיליארד שקלים לצורך הקמת מתקני התפלה?

מחיר קוב מים מותפלים יעלה למדינה כ-2.2 ש"ח לפי המכרז להתפלה, ואני משלם פי שלושה. מדוע אין ההפרש מספיק לצורך הקמה ותחזוקה של מערכת הספקת המים? אלא אם כן הכסף שאני משלם תחת הסעיף מים בחשבון הארנונה אינו משמש לצורך הפקת והולכת מים, אלא מהווה פשוט מס הנכנס לתקציב הרשות המקומית, מה שאני רואה כהונאה.

ואם כבר נדרש כסף לצורך הקמת תשתיות במדינה, אז ניתן לממן את מתקני ההתפלה מחסכונות הפנסיה. אני אישית מעדיף שהפנסיה שלי תושקע בתשתיות בישראל מאשר בהרפתקאות של לב לבייב ברוסיה...
תאריך: 24/12/2009 | עודכן: 24/12/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
לפני כשלושים-ארבעים שנה הייתה האמרה "גברים אמיתיים אינם בוכים" נפוצה מאוד בארה"ב. לעומת התרבות האמריקנית דאז ששללה בכי על-ידי גברים, תורתנו הקדושה רוויה במקרי בכי של גיבוריה, במיוחד בספר בראשית, ובמיוחד בפרשת 'ויגש'. בנוסף לבכי של אברהם, יצחק, יעקב, עשיו, יוסף ובנימין, גם אנו, בקראנו פרשות מסוימות בתורה, איננו מסוגלים להתאפק מלבכות שנה אחר שנה בהגיענו לאותם קטעים רגישים. הדוגמה הטובה לכך הינה הסצנה שבה יוסף מגלה לבני יעקב שהעומד מולם כמשנה לפרעה הוא אחיהם שהם מכרוהו.

אין ספק, שהזרז להצעת החוק, הוא החינמון "ישראל היום" - (המחולק חינם) ומעתה גם בסופי שבוע.

ראש הממשלה מתלבט ופורום השביעייה התכנס בפעם החמישית. הלבטים היו קשים - מצד אחד התקיים מסע לחץ תקשורתי רב עוצמה אשר דרש ממנו לא פחות מכניעה מוחלטת לדרישות החמאס; מצד שני עמדו ראשי מערכת הביטחון יובל דיסקין ומאיר דגן יחד עם שרים נוספים אשר הצליחו לדחות את הגזירה.
24/12/2009 | דן שיאון | מאמרים

הסיפור על הגבר עם האשכים הכואבים הפך מזמן לקלישאה חבוטה, אולם בכל זאת נחזור עליו בקצרה, כי הוא רלוונטי לדברים שייכתבו כאן בהמשך. לגבר אחד כאבו נורא האשכים. הלך מאורולוג לאורולוג וכולם כאחד אמרו לו, כי אם ברצונו להימנע מכאבים באזור הרגיש כל-כך, הרי שעליו לחתוך אותם. הגבר, כמובן, סירב בכל תוקף. בכל זאת הם חלק מגבריותו. יום אחד סיפר לו חבר טוב, שבשנגחאי שבסין ישנו רופא אלטרנטיבי קשיש מומחה לאשכים. פדה הגבר את חסכונותיו, רכש כרטיס טיסה והגיע ישירות לביתו של הרופא הקשיש. חפן הרופא את אשכיו של הגבר בכף ידו, עשה עצמו אומד את משקלם ואז אמר לו כשחצי חיוך על פניו: "יש לי בשורה טובה בשבילך, אין צורך לחתוך אותם". "תודה רבה", אמר הגבר לרופא הסיני תוך שהוא מנשק את ידו ודמעות זולגות מעיניו. "רגע אחד", אמר לו הרופא הסיני, "לא סיימתי. נכון שלא צריך לחתוך, אבל תוך כמה ימים הם יפלו לבד...".

המדינה פועלת כעת כקליפה חלולה שאין בה כל תוכן ומהווה איום ממשי על חירותם ובטחונם של אזרחיה. ההתנהלות השלטונית חושפת מנגנון המתמקד ברדיפת אזרחים באמצעות צווים מרושעים, שכדי לאוכפם מתגייס בית המשפט העליון בחדווה ובגלגול עיניים כרשות על-ערכית.
24/12/2009 | הלל ויס | מאמרים
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il