|   15:07:40
  |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?

תרבחו ותסעדו במימונה מהאגדות

מלי פטיטו מספרת מה שמים על השולחן המסורתי, איך מכבדים את האורחים וכמה רחוק יכול טקס המימונה להגיע ויש גם מתכון להכנה בבית
04/04/2010  |     |   מאמרים   |   חגים ומועדים   |   תגובות
כבדו את האורחים [צילום: עופר עמרם]

המימונות הן כבר חלק מהמסורת הישראלית, ולקראת פסח אנחנו גם משריינים מקום לביקור המסורתי במימונה - שמשנה לשנה הופכת להרבה יותר מושקעת, אותנטית ורבת משתתפים.

לפני שאתם מתחילים בהכנות, כדאי לדעת שעריכת מימונה אינה עניין לשרלטנים: המנהג המפורסם החל כבר במאה ה-18, אז נהגו להשאיר את דלת הבית פתוחה ולהזמין את השכונה לחגוג בחברותה את כניסת החמץ הביתה. עם השנים הפך המנהג לטקס מאורגן, הכולל הפקה בסגנון מרוקאי אותנטי, כולל אוהלים מעוצבים בסגנון המזרח, תלבושות ססגוניות מתחלפות, מטעמי גורמה המוכנים על-ידי ה"דודות" המפורסמות, וקישוטים שהופכים את האירוע לחגיגה. מנהגים אלו ממשיכים את המסורת מדורות אחורה, בה נהגו הגברים ללבוש ג'לבייה ותרבוש מסורתי, והנשים התקשטו בכפתאן חגיגי. כל זאת על-רקע חגיגה מוזיקלית, המלווה בתיפופי דרבוקה ושירה עולזת, שעוטפת את המימונה בשמחה וחברותה.

המופלטה המושלמת למימונה ללא שמרים
המופלטה המסורתית [צילום: עופר עמרם]

חומרים (ל-40 מופלטות)

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 3 כוסות מים
  • כוס שמן לשימון
  • חמאה ודבש, להגשה

אופן הכנת המופלטות:

  • מערבבים את הקמח והמלח.

  • בהדרגה מוסיפים את המים ושמים במשך 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

  • יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה.

  • טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על המגש.

  • מעל יוצקים את שאריות השמן (כדי למנוע התייבשות של הכדורים) ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות;

  • מחממים מחבת על להבה בינונית;

  • על משטח משומן בנדיבות פותחים כל אחד מהכדורים בידיים בתנועת ליטוף עדינה (בשימוש עם כל ויוצרים עיגולים שטוחים דקים ועדינים;

  • מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), ומחכים עד להזהבה. הופכים את הבצק לצד השני ומייד מניחים עליו עיגול בצק נוסף;

  • ממתינים כחצי דקה והופכים את שני העיגולים יחדיו - כך שעיגול הבצק החדש יפנה כלפי מטה;

  • מניחים עיגול בצק נוסף על הערמה, ממתינים כחצי דקה, והופכים את הערמה בשנית;

  • כשהערמה כבר גדולה ומכובדת, מוציאים את המופלטות לאורחים, ומתחילים את התהליך מראשיתו;

  • את המופלטה מומלץ להגיש על צלחת הגשה (אפשר מכוסה במגבת) בתוספת דבש וחמאה, או ממרח שוקולד לילדים. תרבחו ותסעדו.

כמה דברים שלא ידעתם על המימונה המסורתי
המתוקים של המימונה [צילום: עופר עמרם]

חגיגות המימונה מזוהות ביותר עם יהדות מרוקו, הנוהגים לחגוג במוצאי החג השני של פסח. התאריך לחגיגות אינו ידוע בוודאות, אך יש הסוברים כי הוא מזוהה עם תחילתו של חודש ניסן האביבי - המסמל התחלה חדשה. את השם של החגיגות אימצה העדה מהמילה "מימון" שפירושה אושר ומזל. באופן דומה, קשורים מרבית סמלי החג ומנהגיו לאשור ולמזל, דוגמת הברכה המסורתית: "תרבחו ותסעדו", המאחלת הצלחה ובואם של דברים טובים.

כמה טיפים שיבטיחו הרבה מזל וחסד סביב השולחן:

  • לפתוח שולחן: שולחן המימונה מפורסם בזכות עושר המטעמים והגיוון. הקפידו להכין מספר גדול של מנות שיוגשו בצלחות קטנות יותר (ויתחלפו כל הזמן על השולחן), על-מנת לסמל את העושר שכולנו מייחלים לו בשנה הקרובה;

  • תרבחו ותסעדו: למרות שכיום חגיגות המימונה כבר אינן מסתכמות בדלת פתוחה לשכנים, חשוב להקפיד על המנהג ולדאוג שדלת האוהל או הכניסה תשאר פתוחה. אל תשכחו לברך את האורחים בברכה המסורתית של "תרבחו ותסעדו";

  • תפריט המימונה המסורתי: שולחן המימונה מפורסם בעומס המטעמים המתוקים (ללא חמץ). מומלץ להוסיף לתפריט ממתקים וריבות שהוכנו במהלך הפסח, עוגיות מגוונות ומתוקים בצבעים שונים לסימול ברכת הבריאות והאושר. כך לדוגמא: עוגיות עם תמרים, בוטנים, שקדים, אגוזים, וסוכר שאינם כוללים מרכיבים של חמץ. כמו-כן, נהוג להניח על השולחן ירק כסימן לברכה, דג חי לפוריות, עוגיות קוקוסים, אגוזים ושקדים לחיים מתוקים ותוספת של צלחת עם קמח ו-5 תרמילי פול שלמים למזל;

  • סוגיית המופלטה: כדי לחגוג את סופו של הפסח מוסיפים המרוקאים את המופלטות המסורתיות לשולחן, ודואגים להכינן במוצאי החג, כדי לסמל את כניסת החמץ הביתה. את המופלטה ניתן לאכול בתוספת דבש ומתוקים, מקמח שהושג רק לאחר גמר הפסח;

  • מי מכין ג'אבן? מאכל מסורתי נוסף הוא ה"ג'אבן" שהנשים נוהגות להכין מקציפת ביצים.

מחברת המאמר הינה בעלת מרקש להפקת מימונות וחינות
תאריך:  04/04/2010   |   עודכן:  04/04/2010
מלי פטיטו
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
תרבחו ותסעדו במימונה מהאגדות
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
השואה והפצצה
04/04/2010  |  אורן פרסיקו  |   מאמרים
בטורו השבועי במעריב (שישי, 2.4) תקף אחד, בן-דרור ימיני, את השימוש שעשיתי במונחים 'מרחב מחיה' ו'אלף דור' במאמרי "למוטט את הגוי הפלשתיני" שפורסם ב-News1 ובערוץ 7 (תחת כותרת העורך 'הדרך להגשמת מטרותינו הלאומיות'). תוך כדי השלכת בליסטראות לכל עבר, נאצות וגידופים, טוען אותו ימיני כי מונחים אלה לקוחים מהז'רגון של הרייך השלישי ולכן אין להשתמש בהם במקומותינו. ואני אומר לו: ימיני, טול קורה מבין עיניך!
04/04/2010  |  חן בן אליהו  |   מאמרים
את הכותרת "מחירות לעבדות" נתן חיים חפר למקאמה שלו, שהתפרסמה ב"ידיעות אחרונות" לקראת פסח ב-9.4.82. חודשיים אחר-כך פתחה ישראל - בהנהגת ראש הממשלה בגין, שר הביטחון שרון והרמטכ"ל רפול - במלחמת לבנון (הראשונה).
04/04/2010  |  אולק נצר  |   מאמרים
האביב בעיצומו, הקיץ מתקרב וכבר ניתן לחוש במזג האוויר המתחמם ובאלרגיות העונה המופיעות כבר אצל תושבים רבים. דלקת אף אלרגית וקדחת השחת הן ככל הנראה הצורות הנפוצות ביותר של האלרגיה.
04/04/2010  |  מרגלית שילה  |   מאמרים
גם בימי חג הפסח כשפעילות מוסדות הציבור, העסקים והשירותים, פועלים באופן חלקי בלבד, כשחלק גדול מהציבור בחופשה (או בחו"ל), גם כשמערכות החדשות בתקשורת אינן פרושות לדיווח מיידי ומלא ב"שטח", גם במצב כזה כשהכל רגוע יחסית ובקצב איטי, הזיכרון עדיין טרי מהמתח שהיה כאן רק מספר ימים לפני "פרוץ" תקופת החג.
04/04/2010  |  מנחם רבוי  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
הרצל ובלפור חקק
הרצל ובלפור חקק
דברי הספד עם הבאתה למנוחות של המשוררת דלית בת אדם    שירתה הזכה של דלית בת אדם ידעה לשבות לבבות, שירה שהלכה במסלול השיבה המאוחרת, שיבה למחוזות ילדותה, למחוזות הקסם של ימי האתמול
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
התעלומה האופפת את היעלמותו של יחיא סינואר מהספקטרום התקשורתי ומהפגנת נוכחות פיזית בשטח, שומה שתעלה סימני שאלה באשר למידת תפקודו, או אף גורלו    התהיות בסוגיה זו עשויות לגלם משמעויות...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il