לחומרא ולא לקולא

הדעת אינה נותנת שעבריינים מועדים, שנידונו לתקופות-מאסר ממושכות על פשעיהם, יהיו זכאים לתנאים מקילים בעת ריצוי עונשם
ראובן לייב מאמרים תגובות
[צילום: פלאש 90]

[צילום: פלאש 90]

חרף העובדה שנידונו לתקופות-מאסר ממושכות על חומרת מעלליהם - מצויים לא מעט עבריינים שאינם בוחלים לתבוע משלטונות הכלא "הנחות" ואפילו להציב להם "תנאים", ובלבד שיהיו זכאים להקלת עונשם.

קחו, למשל, את אותו עבריין-מין חרדי, שנידון ל-12 שנות-מאסר על שאנס את ארבע אחיותיו. עכשיו הוא תובע מהשב"ס, באמצעות בית המשפט, לספק לו טיפול שיקומי של עובד-סוציאלי זכר, ובלבד שלא תהיה זו, חלילה, נקבה. את תביעתו הוא מבסס על "צווי-צניעות וקודים תרבותיים עמוקים", שאינם מאפשרים לו לנהל שיחה אינטימית עם אישה.

שומו שמים: אותו עבריין "חסוד" וצבוע, שלא נרתע לעשות מעשה של גילוי-עריות, האסור באיסור חמור מן התורה, מלין עכשיו על חלילה שיקום בידיה של אישה, מה גם שהמדובר בעובדת מקצועית, שבוודאי לא תהין לפגוע בו לרעה.

הארץ מלאה עבריינים מועדים, שהכיפה משמשת כסות למעשיהם הנפשעים. בעוד שבחייהם היומיים הם רחוקים מן הדת והמסורת כרחוק מזרח ממערב, הרי שבעת מעצרם הם מופיעים, פתאום, בבית המשפט כצדיקים גמורים, שכיפת "ילד-טוב-ירושלים" עטורה על ראשם. בכך, כמובן, הם מבקשים לעורר את רחמיו של השופט; ויש, לעומתם, כאלה שמבקשים רחמים, באמצעות דמעות התנין שהם שופכים על שנטלו חיי אדם.

עונש לחומרא

שר האוצר לשעבר, אברהם הירשזון, היה חתול, שבמקום לשמור על השמנת, זלל אותה עד תום. הוא נידון לחמש וחצי שנות-מאסר על שעשק ניצולי-שואה, בגוזלו את כספם האחרון. אבל, העונש נראה ל"חתול" כבד מדי. לכן, בערעורו על עונשו, בבית המשפט העליון, הוא טוען עכשיו כי הכספים שנטל מקופת הסתדרות העובדים הלאומית אינם מהווים בעצם, גניבה. אליבא דהירשזון הם רק כספים שהגיעו לו על חשבון תנאי הפרישה שלו. לכן, כל חטאו היה בכך שרק קיים את הפסוק: "אם לא נותנים לך - תקח"!

עו"ד ישראל פרי, שגנב מאות-מיליונים מניצולי-שואה ושנשלח בעטיים ל-12 שנות-מאסר, מנסה, בתרגיל לולייני מאחז-עיניים, לרצות עכשיו את בית המשפט העליון, בערעורו, כאילו יש בדעתו להקים קרן לפיצוי לקוחותיו, ובלבד שיוקל עונשו.

ואילו יגאל עמיר, רוצחו של יצחק רבין, שנידון למאסר עד יומו האחרון, משוכנע, עדיין, שמגיעים לו תנאים מפליגים של אסיר מן השורה. פתאום אין לו, לחלאת האדם הזו, משנה פוליטית. יוצא מזה שמי שדווקא פעל על-פי משנה שכזו, ללא כל הבעת חרטה, רואה עצמו עכשיו זכאי שלא לרצות את מלוא-עונשו בבידוד ובהפרדה וגם ליהנות, תוך כדי, מאשתו ומילדו, כפי שראוי לכך בעל ואב מסור ונאמן.

אלא שעבריין המין החרדי, כמו גם אברהם הירשזון, עו"ד ישראל פרי, ולהבדיל אלף-אלפי-הבדלים, יגאל עמיר - צריכים לרצות את עונשם עד תום, ולא לקולא, אלא לחומרא!
תאריך: 02/11/2010 | עודכן: 02/11/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]