יפן - קורבן "האטום למען השלום"

כל מדינה המחזיקה "כורים גרעיניים למען השלום" יוצרת קאדר של מדענים, מהנדסים וטכנאים שמתמחים בתחום הגרעיני. הרבה יותר קל להעבירם לתחום של ייצור פצצות אטום, מאשר ליצור תשתית גרעינית יש מאין
עמוס גבירץ מאמרים על צד שמאל תגובות
שוב נופלת יפן קורבן לאסון גרעיני! אם בפעם הראשונה הם נפלו קורבן להתקפה של אויב שנלחם בהם, הפעם הם נופלים קורבן למעשיהם שלהם. הפעם הם קורבן של "הגרעין למען השלום"!

אני בטוח שנערך ויכוח חריף ביפן לפני הקמת הכורים הגרעיניים לייצור חשמל. מול הטיעונים בדבר מחסור במקורות אנרגיה, עלויות ומניעת זיהום אוויר, עלו הטיעונים של הסכנה מרעידות-האדמה שיפן סובלת מהן לעיתים די קרובות. אני מניח שעלתה השאלה של אורך חיי הכורים הגרעיניים - בערך ארבעים שנה - מול הסכנה שהכורים ה"מתים" והפסולת הגרעינית, ימשיכו לסכן את כל הדורות שיבואו אחרינו. והרי בארץ הסובלת מרעידות-אדמה די תכופות, יש משנה-תוקף לטענה זאת.

אלה בעצם טענות העולות בכל מקום, בידי המתנגדים להקמת הכורים הגרעיניים לייצור חשמל. ובכל זאת מדינות מתעקשות להקים כורים כאלה גם כאשר יש בידן מספיק מקורות אנרגיה אחרים. נשאלת השאלה מדוע הן מתעקשות להקים את הכורים האלה, גם כאשר עומדות לרשותן חלופות פחות מסוכנות.

נראה לי שהתשובה נמצאת דווקא בתחום המלחמתי. כל מדינה המחזיקה "כורים גרעיניים למען השלום" - בין אם למטרות ייצור חשמל, ובין אם למטרות מחקר ופיתוח רפואיים ואחרים - יוצרת קאדר [=צוות שהוכשר לתפקיד מסוים] של מדענים, מהנדסים וטכנאים שמתמחים בתחום הגרעיני. הרבה יותר קל להעבירם לתחום של ייצור פצצות אטום, מאשר ליצור תשתית גרעינית יש מאין. וכך מדינות מכשירות מדענים, מהנדסים וטכנאים ל"גרעין למען השלום", ונותנות להם תעסוקה בתחום, תוך שמירת היכולת לעבור בקלות לתחום הצבאי.

לאחר מלחמת העולם השנייה נקבע בחוקת יפן שהיא לא תחזיק צבא. אך ליפן יש צבא, בניגוד לחוקה. וליפן יש גם פוטנציאל גרעיני צבאי, בחסות "האטום למען השלום". ועכשיו נפלה יפן קורבן - למעשיה שלה!
Author
פעיל שלום וזכויות אדם | על צד שמאל | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 30/03/2011 | עודכן: 31/03/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
יפן - קורבן "האטום למען השלום"
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מלאך המוות
31/03/11 19:22
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רבים בדורנו משועבדים לתפיסות שגויות בכל הנוגע לבחירת בן זוג ולבניית זוגיות טובה. שיעבוד זה מונע מרבים למצוא בן זוג וגורר זוגות לפירוד. אחת מהתפיסות הרווחות השגויות היא שכדי להצליח בנישואין יש למצוא בן זוג מתאים ולהתאהב בו.

היום מסיימת הכנסת ה-18 את מושב החורף שלה, ויוצאת לפגרה ארוכה של שישה שבועות, שתסתיים לאחר יום העצמאות. הכנסת הגיעה לקו החציון, ללא איום משמעותי על סיכוייה לשרוד עד תום הקדנציה החוקית שלה, בתחילת 2013. זוהי הבשורה החיובית בפרלמנט הישראלי, שמאז 1977 פוזרו בו כל הכנסות לפני תום הקדנציה החוקית שלהן, פרט לאחת – זו שבמהלכה כיהנה ממשלת אחדות בראשות שמיר-פרס.
30/03/2011 | מנחם רהט | מאמרים

אני מתייחס לצמד הפרשות "תזריע" וזו שאחריה - "מצורע", כצמד מאתגר במיוחד, המעניק לנו תודעה של אחריות אישית על בריאות הגוף. אנחנו מתוודעים בפרשה לנגעים קשים כמו צָרַעַת, בַּהֶרֶת, סַפַּחַת. יש חשיבות רבה, על-רקע התקופה שהספר נכתב, לאזהרות ולהתייחסות לסימני הנגעים ולסכנות הטמונות בהם. ההנמקה במקרא אינה שייכת לתחום הבריאות, אך היא משיגה את מטרתה במתן משמעות דתית - "וֶהֱיִיתֶם קְדוֹשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אֲנִי" [ויקרא י"א, 44].

כל תרופה פותחה לאחר עשרות שנים של ניסויים בבעלי-חיים ואחר-כך ניסויים קליניים בחולים ובבני-אדם, כדי לוודא את העובדה שיהיו בה תופעות לוואי שוליות ככל האפשר, כאלו שהפגיעה בחולים מהן תהיה בעלת חומרה מינימלית, ובמספר חולים קטן ככל האפשר.
30/03/2011 | יאיר כחל | מאמרים

קברניטי המדינה, יחד עם כלל העם בישראל, עומדים תוהים ונבוכים - העולם המוכר לנו ב-63 שנות קיומה של ישראל התהפך, ואנו עומדים בעיצומן של התפתחויות פוליטיות וחברתיות אשר מוקדם להעריך כיצד תסתיימנה, הן לגבי האזור כולו והן לגבי כל אחת ואחת מן המדינות והתנועות הערביות-מוסלמיות שסביבנו.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il