|   15:07:40
  |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
מחלקה ראשונה
ניסן-אייר בספריו של איתמר לוין
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?

האם הנחה או הקלה במס שבח חלה גם על מס מכירה

האם ההנחה או ההקלה שניתנה במסגרת הוראת השעה שבסעיף 48א1 לחוק מיסוי מקרקעין, הקובעת הנחה ממס שבח, חלה גם על מס מכירה מכח סעיף 72י לחוק המיסוי?
06/06/2004  |     |   מאמרים   |   תגובות
   רשימות קודמות
  פטור ממס שבח במכירת דירת מגורים שנתקבלה במתנה
  תכנון מס ופטור במכירת דירת מגורים
  רישום עסקה במקרקעין הנוגדת הערת אזהרה לפי חוק התכנון והבניה
  הנהנה צריך להיות קיים וידוע בעת עריכת עסקת מכירת מקרקעין
  עיסקה במקרקעין מקימה נאמנות של מוכר כלפי קונה

מבוא ורקע

בתיקון 45 לחוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה), התשכ"ג - 1963, הוסף לחוק פרק שישי 1 שמסדיר את הטלת מס מכירה על עסקאות מקרקעין (כתחליף לביטול מס רכוש). מס המכירה חל על מכירת זכות במקרקעין או על פעולה באיגוד מקרקעין שנעשו ביום 1.1.2000 או לאחריו. מס מכירה הינו מעין מס מחזור שמוטל על מלוא שווי המכירה, בלי להתחשב ברווח (שבח) שצמח בעסקה. המס יוטל אף במקרה שנוצר הפסד בעסקה.

והנה, סעיף 48א1 הנמצא בפרק החמישי של חוק מיסוי מקרקעין מעניק הנחה זמנית למשך "התקופה הקובעת", בשיעורי מס השבח לגבי מכירת זכות במקרקעין שרכישתה לפני יום התחילה (7.11.2001), באופן הבא: הנחה של 20% למכירה בתקופה שבין 7.11.2001 - 31.12.2002, והנחה של 10% למכירה בתקופה שבין 1.1.2003 - 31.12.2003. סעיף 72י לחוק המיסוי קובע כי דין מס המכירה "לכל דבר ועניין" כדין מס שבח, למעט פטורים לפי פרק חמישי ולפי פרק שישי.

בסעיף 48א1 לחוק נאמר כך:

"(א) במכירת זכות במקרקעין בתקופה הקובעת... זכאי המוכר להנחה ממס כמפורט להלן:

(1) נעשתה המכירה בתקופה.... בשיעור של 20% מהמס החל לפי סעיף 48א.
(2) נעשתה המכירה בתקופה.... בשיעור של 10% מהמס החל לפי סעיף 48א".

והנה, לפני זמן קצר (ביום 3.6.04, ליתר דיוק) ניתן פסק דין חדיש בבית משפט המחוזי בתל אביב יפו בהרכב ועדת הערר: עמוס זמיר (שופט בדימוס) - יו"ר הועדה, אליהו מונד, רו"ח - חבר, עו"ד ושמאי מקרקעין דן מרגליות - חבר (וע 001337/03 - אפרים רוגובין בע"מ ואח' נגד מנהל מס שבח תל אביב). בפרשת רוגובין ועדת הערר דנה בשאלה: האם ההנחה/הקלה אשר ניתנה במסגרת הוראת השעה שבסעיף 48א1 לחוק מיסוי מקרקעין, הקובעת הנחה ממס שבח, חלה גם על מס מכירה מכח סעיף 72י לחוק המיסוי? דיון בשאלה זו נעשה על רקע מכירת מקרקעין בבניין משרדים ברחוב בצלאל ברמת גן על-ידי שתי העוררות, ביום 21.7.02, לחברת נכסי יהודית ואריה בע"מ. בשומות מס המכירה, חוייבה כל אחת מן העוררות במס מכירה בשיעור של 2.5% משווי המכירה.

השאלה שבמחלוקת: האם ההנחה במס שבח חלה גם על מס מכירה?

האם ההקלה אשר ניתנה במסגרת הוראת השעה שבסעיף 48א1 לחוק המיסוי, הקובעת הנחה ממס שבח, חלה גם על מס מכירה מכח סעיף 72י לחוק המיסוי?

תמצית טיעוני העוררות

סעיף 48א1 לחוק המיסוי מעניק הנחה זמנית, למשך "התקופה הקובעת", בשיעורי המס לגבי מכירת זכות במקרקעין שרכישתה לפני יום התחילה - 7.11.01, באופן הבא: הנחה של 20% למכירה בתקופה שבין 7.11.01-31.12.02, והנחה של 10% למכירה בתקופה שבין 1.1.03-31.12.03.

העוררות סבורות שסעיף 48א1 חל גם על מס מכירה.

סעיף 72י לחוק המיסוי קובע כי דין מס המכירה "לכל דבר ועניין" כדין מס שבח, למעט פטורים לפי פרק חמישי ולפי פרק שישי. לאור הוראה זו, מאחר ומס מכירה דינו כדין מס לכל דבר וענין, הרי כשם שלמס שבח קיימת הנחה, הרי הנחה זו, האמורה בסעיף 48א1 לחוק חלה גם על מס מכירה.

תמצית טיעוני המשיב/מנהל מס שבח

סעיף 48א מתייחס לחישוב מס השבח בלבד.

מעיקרי המלצותיה של ועדת רבינוביץ ניתן ללמוד כי לא הייתה כל כוונה לתת הנחה בתקופה הקובעת, כאמור לעיל, ממס המכירה והיתה הסתפקות בהתרתו בניכוי לצרכי מס וביטולו באשר לדירות מגורים. כלומר ועדת רבינוביץ התייחסה לכל אחד ממיסי המקרקעין המוטלים מכח חוק המיסוי באופו שונה, תוך שהמליצה לתת הקלה נפרדת באשר לכל מס.

בדברי ההסבר להצעת חוק המיסוי (תיקון מס' 50) נאמר בחלק הכללי כי בהצעת חוק זו מוצגים תיקוני חקיקה שמטרתם ליישם את המלצות ועדת רבינוביץ הכלולות בדו"ח שהוגש לשר האוצר.

ביחס לטיעון העוררות באשר לתחולת סעיף 72י לחוק המיסוי לא ניתן למצוא כל סיוע בדברי ההסבר לתיקון. לפיכך סבור המשיב כי ניתן להיעזר בדברי ההסבר ביחס לסעיף 9 לחוק המיסוי, וזאת כיון שנאמר בפסקה (ה) שדין תוספת המס לכל דבר ועניין, למעט פטורים שלפי הפרק השישי כדין המס.

פטור ו/או הקלה הן הוראות מהותיות ולא ניתן ללמוד עליהן מהוראה כללית.

מס המכירה הינו פרי המלצות דו"ח הועדה הציבורית לנושא מס רכוש, אשר כרכה את הטלת מס המכירה בביטול מס הרכוש. וגם המלצות אלה מחזקות את טיעוני המשיב.

פסק הדין של דן מרגליות - "דין מס מכירה כדין מס השבח לכל דבר ועניין" - דעת הרוב

חבר הועדה דן מרגליות סבור כי הדין עם העוררות מהנימוקים שיבוארו להלן:

הטענה הראשונה של המשיב היא שסעיף 48א1 הינו חלק מסעיף 48א, ונמנה בין יתר סעיפי המשנה שלו. מאחר שסעיף 48א "האב" עוסק רק במס על השבח, כך הוא לגבי סעיף 48א1 "צאצאו", ולכן אינו יכול לחול על מסים אחרים כמו מס מכירה.

טענה זו מושתתת בעיקרה, על "מבנה החוק" ושימוש ב"אביזרי חקיקה" ככותרת השוליים, סדר הופעת הסעיפים והמספר שלצידם.

לענין הטענה הנ"ל של המשיב דן מרגליות סבור כדעת העוררות שאין כל קשר - לוגי, תחבירי, מבני והגיוני - ביניהם.

סעיף 48א1 הינו סעיף עצמאי, עוקב ובלתי תלוי ואינו חלק מסעיף 48א.

סעיף 48א1 הינו סעיף רבתי כמו סעיף 48א. אין הוא "תולדה" או "צאצא" שלו. "צאצאיו" של סעיף 48א הינם סעיפי המשנה בעלי המספר 48א(א), 48א(ב), 48א(ג) וכיו"ב. בעוד שסעיף 48א1 אינו מקיים כל יחס כזה לסעיף 48א.

ועוד מוסיף ואומר דן מרגליות כי צודקות העוררות שכל "סעיף רבתי" הינו נפרד ועצמאי. גם חוק המיסוי וגם פקודת מס ההכנסה מלאים דוגמאות מסוג זה, נוכח השינויים והתיקונים הנרחבים שנערכו בהם. כך, למשל, המחוקק בחר לפתוח את הפרק החמישי 2 שדן בהוראת שעה בנוגע לאופציה במקרקעין, בסעיף 49י. הסעיף הנ"ל הינו עצמאי ואינו קשור כלל לסעיפים הקודמים 49ט או 49ח, שעוסקים בפטור לדירת מגורים.

העובדה כי כותרת השוליים של סעיף 48א1 נוקטת במילים "הפחתת שיעור מס שבח במכירת מקרקעין בתקופה הקובעת", אינה מקבעת את תחולת הסעיף רק ביחס למס על השבח. ראשית, אין לתת משקל רב להערת השוליים כאמצעי פרשנות. שנית, לעומת סעיף 48א שם כותרת השוליים מצביעה, באופן הניסוח שלה, על כך שמדובר רק ב"מס על השבח", בניגוד למס על מחזור כמו מס רכישה, הרי שבדיבור הסתמי "מס שבח" - ללא הדגשה "מס על השבח" - נכלל גם מס רכישה, לפי הוראת סעיף 72י שמשווה בין דין מס שבח לדין מס מכירה.

חיזוק לעמדת העוררות ניתן למצוא, לדעת דן מרגליות, גם בהשוואת סעיף 48א1 לסעיף משנה 48א(ד1) לחוק המיסוי.

סעיף 48א(ד1) דומה באופן בולט לסעיף 48א1 בו עסקינן, מעודד רכישת זכויות במקרקעין במהלך התקופה הקובעת, באמצעות הנחת ממס.

הדמיון בין שתי הוראות אלה בולט לעין. למעשה, כל ההבדל ביניהם נעוץ בכך, כי הוראת סעיף 48א(ד1) מעודדת רכישת זכויות במקרקעין במהלך התקופה הקובעת, ואילו הוראת סעיף 48א1 מעודדת מכירת זכויות במקרקעין במהלך אותה תקופה. וזאת באמצעות אותו מנגנון הנחה, על פי אותם שיעורים ובאותו מדרג. מדובר, למעשה, בהוראות משלימות.

עם זאת, חרף הדמיון הרב, בחר המחוקק, בכוונת מחוקק ברורה, להבחין ולהפריד בין שתי ההוראות. לפיכך, הוראת סעיף 48א1 לא מופיעה מייד לאחר סעיף 48א(ד1) או במסגרתו, כפי שניתן היה לצפות.

בכך שייחד המחוקק להוראת סעיף 48א1 סעיף עצמאי ונפרד, התכוון להוציא את ההוראה הנ"ל מתחומו המצומצם של "המס על השבח", בו עוסק סעיף 48א, ולהכניסה כסעיף כללי, אשר לאור הוראת סעיף 72י יש להחילו גם על מס המכירה.

סעיף 48א(ד1) בניגוד לסעיף 48א1 , איננו רלוונטי כלל למס מכירה אלא למס שבח בלבד. זו הסיבה כי מצא עצמו באכסניה של סעיף 48א. שכן סעיף 48א(ד1) מעניק הנחה על רכישת זכות במקרקעין בתקופה הקובעת, רכישה - הפטורה ממס מכירה, אשר בוטל ביחס למקרקעין שנרכשו בתקופה הקובעת.

לעומת זאת, הוראת סעיף 48א1 רלוונטית מאד לגבי מס מכירה. שכן היא מעניקה הנחה ממס ביחס לזכויות במקרקעין שנמכרו בתקופה הקובעת. מס מכירה לא בוטל ביחס למכירה בתקופה הקובעת של מקרקעין שנרכשו לפניה, ולפיכך, עקרונית, קיים חיוב במס מכירה ביחס למכירות אלה. לפיכך, נודעת משמעות מכרעת לתחולתה של ההנחה לפי סעיף 48א1 גם ביחס למס מכירה. לאור האמור, ניתן לומר כי המחוקק ביקש להוציא את הוראת סעיף 48א1 אל מחוץ לגבולות סעיף 48א, ולקובעה כהוראה עצמאית ונפרדת, למען תחול גם על מס המכירה, לפי הוראת סעיף 72י'.

דן מרגליות מתייחס גם לטענה השניה של המשיב, קרי שתיקון 50 לחוק המיסוי קבע שלושה מנגנונים נפרדים להקלות במסי המקרקעין. ההקלה במס שבח הנה הקלת שיעור המס שבסעיף 48א1 (להלן "הנחת 10 - 20"). ההקלה במס רכישה הנה הקלה בשיעור המס (ירידה מ- 5% ל- 4.5% ולאחר מכן ל- 4.75%) שבסעיף 9ב' לחוק המיסוי. ואילו ההקלה במס מכירה הנה בביטולו ברכישה שלאחר היום הקובע, ובהתרתו לניכוי לצרכי מס. מכאן מסיק המשיב שאין להחיל על מס מכירה את ההקלה שנועדה למס שבח שבסעיף 48א1.

לדעת דן מרגליות, גם טיעון זה אינו מדויק, בלשון המעטה: המשיב מציג את ההקלות שמנה כשלושה מנגנונים נפרדים וממצים של הקלות. כל מנגנון - ביחס למס מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) נפרד. מכאן מבקש להסיק, כאילו כל מס זכה למנגנון הקלה ממצה ונפרד, ואין לקרוא למס אחד הקלות שהוענקו למס אחר. לפיכך, אין להחיל, לדעת המשיב, את הנחת 10 - 20 שבסעיף 48א1 גם על מס מכירה.

נראה, לדעתו של דן מרגליות, כי המשיב התעלם מכך שהקלות משמעותיות נוספות, שומטות את הבסיס ההגיוני של טיעונו. כך, למשל, המס על השבח לא נהנה רק מהנחת 10 - 20, אלא גם מהפחתה דרמטית וגורפת של שיעור המס ל- 25%, ביחס לזכויות במקרקעין שנרכשו לאחר היום הקובע. כמו כן, סעיף 48א(ד1) קובע הקלת מס דומה נוספת ביחס למס השבח, לגבי זכויות במקרקעין שיירכשו בתקופה הקובעת.

ושואל דן מרגליות: אם המס על השבח זכה, אפוא, לשני מנגנונים נפרדים של הקלות - הראשון, הפחתה דרמטית של שיעור המס מיום התחילה והאחר, הנחת 10 - 20, מדוע לא יהא הדבר נכון גם לגבי מס מכירה? ןתשובתו: גם זה זכה, אפוא, לשני מנגנונים דומים: הראשון, ביטול המס לחלוטין לגבי זכויות במקרקעין שנרכשו מיום התחילה ואילך, והשני, הנחת 10 - 20.

המשיב סבור כי סעיף 72י לחוק המיסוי אינו מחיל על מס מכירה את הוראת השעה שבסעיף 48א1. וכי כדי להחילו נחוצה הוראה ספציפית.

אין ספק כי סעיף 72י הנו סעיף ראשי בחוק המיסוי. הסעיף מנוסח באופן ברור וקובע, כי דין מס המכירה "לכל דבר ועניין" כדין מס שבח, וזאת למעט פטורים לפי פרק חמישי 1 ולפי פרק שישי. כלומר המחוקק היה מודע לכך, וכיוון לכך, שהוראתו הגורפת שבסעיף 72י תחול ביחס לכל סעיף וסעיף - רלוונטי, בשינויים המחוייבים, וכשאין הוראה ספציפית אחרת כמובן, ולכל דבר ועניין. אלא שבניסוח התכוון למעט רק שנים אלה בלבד: פטורים כאמור לעיל.

במקרים שאין הוראה ספציפית לגבי מס מכירה, ובכל זאת ביקש המחוקק להימנע מהחלת ההוראה כי דין מס המכירה (או מס רכישה) כדין מס שבח, הוא קבע זאת במפורש. חזקה על המחוקק כי הוא בורר את מילותיו בקפידה ולו רצה להוציא את מס המכירה מתחולתו של סעיף 48א1 לחוק המיסוי מן הראוי היה לנסח זאת מפורשות.

כן הדבר, כאשר רצה המחוקק להוציא מתחולת סעיף 48ג לחוק, הקובע שיעור מיוחד להפקעה, את מס הרכישה, הוא קבע זאת במפורש בגוף הסעיף. סעיף 48ג(ב) קובע: "בסעיף זה ,המס' - למעט מס הרכישה שיחיד חייב בו לפי סעיף 9". משמע מכאן, כי מס המכירה חל גם בסעיף 48ג לפי הוראת סעיף 72י דלעיל.

בחינת הדוגמא המובאת על-ידי המשיב בסיכומיו - סעיף 9(ה) לחוק המיסוי הקובע, שלאחר שתוקן בתיקון מס' 50, לעניין מס רכישה כי "דין מס הרכישה לכל דבר ועניין, למעט פטורים שלפי פרק חמישי 1 עד פרק שישי - כדין המס". סעיף 9(ה) זהה כמעט לחלוטין לסעיף 72י למעט הבדל אחד משמעותי: כאן נקט המחוקק במילה "עד" ומיעט מתחולת הסעיף את הפטורים מפרק חמישי 1 עד פרק שישי.

עד לפני תיקון 50, הסעיף נוסח - כמו סעיף 72י - עם "וו החיבור". הואיל ותיקון 50 הוסיף הוראות שעה בין פרק חמישי 1 - פרק חמישי 2, פרק חמישי 3 ופרק חמישי 4 - ביקש המחוקק למעט במפורש גם פטורים לפי הוראות שעה אלה, מתחולת דינו הגורף של סעיף 9(ה) הנ"ל.

לפיכך הפכה "וו החיבור" למילה "עד". מכאן עולה בבירור: כשביקש המחוקק למעט הוראות שעה כאלה או אחרות, פטורים כאלה או אחרים מתחולתם הגורפת של סעיפים 9(ה) או 71י, הוא עשה זאת במפורש, והתערב בניסוח הסעיף כך, שימועטו המרכיבים שביקש למעט, באופן ברור וגלוי.

דן מרגליות מסכים בהחלט עם טיעון המשיב כי עיון בדברי ההסבר לתיקון, שבמסגרתו נחקק סעיף 72י לחוק המיסוי, אינו מלמד מה הייתה כוונת המחוקק עת קבע כי "דין מס מכירה כדין מס לכל דבר וענין". ולכן לא ניתן לחשוף את "כוונת המחוקק" מדברי ההסבר כאמור.

שני הצדדים מזכירים את המלצות ועדת רבינוביץ אשר שימשו בסיס לתיקון 50, אך נראה לדן מרגליות כי אין בהמלצות אלה כדי לשפוך אור על הבעיה בה עסקינן.

לפיכך, מן הנימוקים שלעיל, החליט דן מרגליות לקבל את הערר.

עמוס זמיר, שופט (דימוס), יו"ר:- ההנחה ממס שבח אינה חלה על מס מכירה - דעת מיעוט

עמוס זמיר לא הצטרף למסקנתו ולפסיקתו של דן מרגליות, ולמעשה חלק על דעתו, ועל השאלה האם ההנחה ממס שבח הקבועה בהוראת השעה של סעיף 48א1 לחוק המיסוי מקרקעין חלה גם על מס מכירה תשובתו היתה שלילית, וזאת מן הנימוקים כדלקמן:

עמוס זמיר מציין כי עומדת בפנינו שאלת פרשנותו של חוק, ואחד הכללים החשובים והעיקריים בפירוש חוקים הוא נוסח החוק. את הפירוש יש למצוא, בראש וראשונה, בנוסח החוק עצמו. סעיף 48א1 נמצא בפרק החמישי של החוק, ופרק זה דן בנושא מס השבח, ולא בכל מס אחר שעליו קיימים פרקים אחרים בחוק.

אמנם הערות השוליים של סעיף זה או אחר בחוק, אינם מהווים את יסודות הפירוש של הסעיף, אולם יש בהערות השוליים משום הארה מסויימת לענין מהותו של הסעיף וכוונתו.

הערת השוליים של סעיף 48א1 אומרת כך: "הפחתת שיעור מס שבח במכירת מקרקעין בתקופה הקובעת - הוראת שעה". סעיף זה נמצא, כאמור, בפרק החמישי של החוק. פרק זה דן במס שבח (ולא במס אחר), ולכן להערת השוליים של הסעיף הנ"ל יש משמעות מסויימת.

טענת המשיב כי הסעיף הנ"ל הינו מעין חלק של סעיף 48א לחוק, אינה מקובלת על השופט עמוס זמיר. וכל כך למה? לכל סעיף בחוק, ואפילו הינו הוראת שעה, ישנה משמעות ועמידה עצמאיות. בהחלט יכול להיות קשר ענייני בין סעיף אחד לשני, אולם קשר זה לא יוצר "בעלות" של סעיף אחד על חברו.

על כן, השופט עמוס זמיר בודק את הקשר שבין סעיף 48א1 לבין סעיף 48א:

לדעתו של עמוס זמיר, סעיף 48א דן, ללא כל ספק, במס שבח בלבד ולא בכל מס אחר. הערת השוליים של סעיף זה היא: "המס על השבח", וכך נאמר בתחילתו של סעיף זה:

"(א) חבר בני אדם יהיה חייב במס על שבח ריאלי בשיעור של 25%.
(ב) יחיד יהיה חייב במס על שבח ריאלי בשיעור של 25%".

מהאמור לעיל ברור הדבר, לדעתו של עמוס זמיר, כי סעיף 48א לחוק דן בחיוב במס שבח בלבד. בסעיף 48א1 לחוק נאמר כך:

"(א) במכירת זכות במקרקעין בתקופה הקובעת... זכאי המוכר להנחה ממס כמפורט להלן:

(1) נעשתה המכירה בתקופה.... בשיעור של 20% מהמס החל לפי סעיף 48א.
(2) נעשתה המכירה בתקופה.... בשיעור של 10% מהמס החל לפי סעיף 48א".

המחוקק אמר את דברו במפורש ובדרך שאינה משתמעת לשני פנים, כך לדעת עמוס זמיר: עפ"י סעיף 48א1 ההנחה ניתנת בשיעור כזה או אחר מהמס החל לפי סעיף 48א, ולא על מס אחר. זוהי ההנחה ואין בלתה. כלומר: המחוקק קבע כי ההנחה תהיה על המס המשתלם עפ"י סעיף 48א לחוק. כך קבע המחוקק ולא הוסיף, ובכך הביע המחוקק את כוונתו הברורה. ומהו המס המשתלם עפ"י סעיף 48א לחוק? סעיף זה קובע שהמדובר הוא במס על השבח הריאלי.

המסקנה היחידה, לדעתו של השופט זמיר, היא שסעיף 48א1 לחוק מדבר על הנחה בתשלום מס שבח בלבד ולא לגבי מס אחר (מס רכישה או מס מכירה) שהחוק דן בהם בנסיבות אחרות.

ומה בקשר לטענה בענין סעיף 72י לחוק, שבו נאמר כי דין מס מכירה כדין כל מס אחר? התשובה לכך פשוטה, לדעתו של עמוס זמיר: האמור כאן מתייחס לענין מהותו של המס, דרך ההצהרה בענין מס המכירה (עפ"י הפרק השביעי לחוק), השגה על שומת מס המכירה, דרך תשלום המס, הרבית וההצמדה על מס מכירה וכדומה. אין באמור בסעיף 72י לחוק כדי ליתן פטור ממס מכירה ברוח הפטור שניתן במס שבח עפ"י הסעיפים 48א1 ו-48א לחוק.

אליהו מונד, רו"ח - חבר: ההנחה ממס שבח חלה גם על מס מכירה - דעת הרוב

אליהו מונד הצטרף לדעתו ולמסקנות אליהן הגיע דן מרגליות, וחלק על הפרשנות של עמוס זמיר. לדעתו, לו רצה המחוקק למעט את ההנחה במס מכירה, יכול היה לכתוב זאת כמפורש כפי שמיעט את מס הרכישה בסעיף 48 ג(ב) בכתבו "בסעיף זה "המס" - למעט מס הרכישה..."

בפסק דינו, אליהו מונד הוסיף גם הערה כי: ראוי ונכון הוא שבמקום שקיימת מחלוקת על פירוש חוק וניתן לפרש הסעיף בחוק כך או אחרת, או להחילו על הנישום כולו או מקצתו, ראוי ונכון הוא, לפרש את החוק כך, שתהיה הקלה למשלם המס. לדעתו, אין ספק שועדת רבינוביץ עסקה והתכוונה בפעולתה, להקל על משלם המס, במטרתה בין השאר, לתקן עיוותים, להסיר חסמי מס ולהאיץ את הפעילות בענף המקרקעין (כנאמר בין השאר במבוא לדו"ח הוועדה הציבורית).

המלצה המחבר: לאור התוצאה של פסק הדין בפרשת רוגובין, הייתי ממליץ לכל הנישומים, אשר ביצעו עסקות מכר מקרקעין בתקופה הקובעת החל ביום 7 נובמבר 2001 עד 31.12.2003, ואשר לא זכו לקבל את ההנחה/הקלה על מס המכירה, שישקלו הגשת השגה על הודעות השומה שהוצאו להם או לחלופין לבקש "תיקון שומה" לפי סעיף 85 לחוק המיסוי (ובמסגרת רשימה זו איני מתייחס לשאלה של "עילת תיקון שומה" שהינה שאלה נכבדה בפני עצמה).

וע 001337/03, בית משפט מחוזי תל אביב-יפו, אפרים רוגובין בע"מ ואח' נגד מנהל מס שבח תל אביב
________________________________________________________
הכותב עוסק בדיני מקרקעין, דיני תכנון ובניה ומיסוי מקרקעין.

תאריך:  06/06/2004   |   עודכן:  06/06/2004
עו"ד אברהם סימון
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פיטורי השרים בני אלון ואביגדור ליברמן מיום ששי, אינם תקפים.
06/06/2004  |  דוד אלהרר  |   מאמרים
היו שהעירו בתקשורת על כך ש"תוכנית ההינתקות" נהפכה לאחר הכישלון במשאל מתפקדי הליכוד ל"תוכנית הנסיגה". הרי בפועל מהותה של התוכנית לא השתנה. אין מדובר בהתקדמות בתהליך המדיני, שתשנה את המצב באופן אסטרטגי מדובר בצעד טקטי שננקט על-ידי ישראל. ישראל מקצרת את הקווים עליהם היא צריכה להגן, ומפחיתה את מספר אזרחיה שנמצאים בחיכוך ישיר עם הפלשתינים.
06/06/2004  |  תמיר ליבל  |   מאמרים
זה היה לפני הרבה שנים, שנת 1975, בשקם של אל-עריש שהייתה אז צומת ראשית של תנועת הרכבים והאוטובוסים של צה"ל למדבר סיני וממנו. זה היה שק"ם ענק, שתייה, חטיפים, טוסטים ועוד ועוד.
05/06/2004  |  אפרי הלפרין  |   מאמרים
אני קורא בעיתונות:
04/06/2004  |  נחום שחף  |   מאמרים
קצת לא נעים לכתוב עוד פעם, ושוב, על מה שכבר כתבנו רק לפני זמן קצר; אבל מה לעשות - הנושא נשאר בחדשות והוא אף מתלהט מיום ליום. והנושא הוא סיכויו של ראש הממשלה לגבש רוב בממשלה ובכנסת לתוכנית ההינתקות.
04/06/2004  |  נסים ישעיהו  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
פרוץ מלחמת העולם השנייה בהתקפת גרמניה על פולין; הפייסנות של צרפת ואנגליה כלפי גרמניה גרמה לתוצאה הפוכה; צבא צרפת היה חזק מצבא גרמניה אך התרבות הצבאית הצרפתית הייתה תבוסתנית; ניצחון...
דן מרגלית
דן מרגלית
אנשי ושוטרי איתמר בן-גביר שורפים את חווארה, עוקרים מטעי זיתים ומביאים על ישראל את האסון שכל הקהילה הבינלאומית, ובוודאי בית הדין הבינלאומי בהאג, נגדנו
דרור אידר
דרור אידר
ההגדה אינה מסמך קפוא אלא טקסט גנרי שמחזיק רעיון המתחדש עלינו מדי תקופה    ממצרים העתיקה שבה העבדים העברים סיפרו על יציאת האבות מהגלות, עד ליציאת מצרים של תקופתנו היא מדינת ישראל
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il