חברי הכנסת, הַחֲרִימוּ את מזנון הכנסת

המלים היפות מעל דוכן הכנסת בדבר "ביטחון תעסוקתי" ו"כבוד לאדם העובד" עומדות נכלמות ומבוישות אל מול מה שנעשה בתחום הג'ונגל של העסקת עובדים, שהתמקם לו במזנון הכנסת בפתחו של משכן החקיקה
איתן קלינסקי מאמרים תגובות
בחודש הראשון של פעילות הכנסת ה-19, היו"ר הזמני של הכנסת, בנימין בן-אליעזר, היה נדיב בזמן, שנתן לכל חבר כנסת לשאת מעל הדוכן את האני מאמין שלו, החובק בשורות שעוררו בנו צפיות.

מרגליות ופנינים עדויות ברגישויות חברתיות נתלו בצפיפות רבה מעל דוכן הכנסת. "הכבוד לאדם העובד" היה השטר החם, שהונפק על-ידי כל מי שכיבד אותנו בהופעתו הראשונה בכנסת ישראל. והם היו רבים כחמישים במספר.

אך כמטחווי קשת ממקום ההזנק של המלים הגבוהות נמצא מזנון הכנסת, שם אדם עובד הוא בבחינת זוג גרביים זרוק, בבחינת בגד בלוי, שנזרק לפח האשפה.

שם כמטחווי קשת מדוכן הנואמים ניצבת שירה כהן, שהנהיגה את מאבק עובדי הקבלן במזנון הכנסת נגד פיטורי עובדים, והוחזרה במהלך 2012 לעבודה בצו בית המשפט.

שירה כהן הוחזרה לעבודה בצו בית המשפט, אבל בין כתלי המשכן של בית המחוקקים בישראל השררה של חברת קבלן החליטה, שלה יש את המילה האחרונה.

המלים היפות מעל דוכן הכנסת בדבר "ביטחון תעסוקתי" ו"כבוד לאדם העובד" עומדות נכלמות ומבוישות אל מול מה שנעשה בתחום הג'ונגל של העסקת עובדים, שהתמקם לו במזנון הכנסת בפתחו של משכן החקיקה..

שירה כהן, שהפכה לסמל מאבקם של עובדי הקבלן במזנון הכנסת, הייתה במשך 12 שנה אחראית על חלוקת תה וקפה לשרים ולחברי הכנסת בירכתי אולם המליאה.

אף לא שר אחד ואף לא חבר כנסת אחד הביע אי פעם תרעומת על עבודתה. יתרה מזאת היא זכתה רק לשבחים מכל מי ששרתה אותו.
מכתב הפיטורים, שקיבלה שירה כהן בימים אלו, מצביע על מידה רבה של שרירות ונקמנות. גם אם בשלב זה משהה חברת הקבלן את הפיטורים.

אני מברך את חברי הכנסת ד"ר דב חנין, מיכל רוזין ותמר זנדנברג, שנרתמו לסייע לעובדת המזנון שירה כהן. אך העזרה הממשית תהיה בהחלטה של כל חברי הכנסת להחרים את כל שירותי המזנון.

החרמת מזנון הכנסת על-ידי חברי הכנסת ובאי המשכן תהיה בבחינת שיעור לגידולי פרא במערכת יחסי העבודה בישראל, כי לא ניתן לזרוק עובד אחרי 12 שנות עבודה. יהיה זה שיעור מאלף, שיבהיר לחברת קבלן, שההון האנושי הוא הנכס היקר בחברה שלנו.
בין כותלי בית המחוקקים שלנו אסור שתהיה מערכת יחסי עבודה, שאינה רואה בהון האנושי את ההון היקר ביותר, הון שעליו יש לשמור מכל משמר ועליו יש לגונן. כך יש להתייחס אל העובדת שירה כהן.
תאריך: 07/05/2013 | עודכן: 07/05/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חברי הכנסת, הַחֲרִימוּ את מזנון הכנסת
תגובות  [ 8 ] מוצגות   [ 8 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שולה.
7/05/13 14:46
2
דרושה סולידאריות
7/05/13 15:00
3
כנסת מבויישת
7/05/13 17:53
4
58
7/05/13 21:41
5
אוריאל ילין
8/05/13 10:46
 
אין הפגנות בכנסת
8/05/13 13:56
6
להחרים!
8/05/13 17:04
7
מתבייש מהכנסת
8/05/13 19:21
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il