שקר הסטטוס קוו

אפילו על-פי ההסדרים הבזויים שקבע דיין מיד אחרי מלחמת ששת הימים, עליית יהודים להר-הבית אפשרית משך כל שעות היום, ללא הגבלה, כולל שבתות וחגים
חגי הוברמן מאמרים ישראלי-פלשתיני תגובות
אחד המשפטים הרווחים ביותר בנושא הר-הבית, המקובל כאמת היסטורית, הוא "שמירת הסטטוס קוו כפי שקבע משה דיין בשנת 1967". כל הפוליטיקאים הקשקשנים יודעים להזהיר מפני "שינוי הסטטוס-קוו כפי שנקבע ב-1967". והסטטוס קוו הזה, כך יודעים כולם, הוא שהערבים עולים להר-הבית באופן חופשי, וליהודים יש שעות מוגדרות קצרצרות של ביקורים, רק בקבוצות ותוך ליווי משטרתי על כל קבוצה, וכאשר קבוצה אחת שוהה בהר הקבוצה השנייה ממתינה עד לסיום הסיור של הראשונה, בטרם תורשה היא לעלות.

אין שקר גדול מזה. אפילו על-פי ההסדרים הבזויים שקבע דיין מיד אחרי מלחמת ששת הימים, ואשר היו נהוגים משך 33 שנה עד שנת 2000, עליית יהודים להר-הבית אפשרית משך כל שעות היום, ללא הגבלה, כולל שבתות וחגים. האיסור היחיד היה על תפילה. סגירת ההר בפני יהודים הייתה האירוע החריג, בדרך כלל בתשעה באב ובימים נוספים.

אני עוד זוכר איך עליתי באחת השבתות באמצע שנות השמונים להר-הבית בלי שום הפרעה. ההסדרים הללו נשמרו גם אחרי הסכם אוסלו, כשהמופתי של הרשות הפלשתינית הפך לבעל הבית בהר-הבית.

זאב וילנאי מתאר בספרו "ואהבת לארצך כמוך", שיצא בשנת 1975, בפרק ששמו "הר-הבית השבוי", את המציאות של אותן שנים שאחרי מלחמת ששת הימים: "מי שרוצה לבקר כיום בהר-הבית, בא אל הכותל המערבי, פונה ממנו ימינה, עולה במעלה קל אל שער המערביים, מברך לשלום את החייל הישראלי העומד שם על המשמר, ונכנס בלי קושי אל תוך החצר שבה עמד לפנים בית המקדש. כאן הוא יכול לסייר לו בנחת במסגד אל-אקצה, הסמוך לשער, ואחר כך לעלות במדרגות הנרחבות על מסגד כיפת הסלע (מסגד עומר), ולהיכנס לתוכו באין מפריע. הדבר היחיד הנדרש ממנו הוא שיסיר את נעליו לפני כניסתו אל המסגדים פנימה, כמנהג המוסלמים.

"לא כן היה לפנים במשך דורות רבים. ערבים קנאים ועזי-פנים עמדו בשערים ולא הירשו ליהודים ולנוצרים אף להתקרב אליהם. ואבוי היה לאדם שהעיז להציג את רגלו על המפתן כדי להציץ מרחוק אל בנייני חצר המקדש". (עמ' 38).

השינוי חל כשהר-הבית נסגר ליהודים בלבד עם פרוץ מלחמת אוסלו בראש השנה תשס"א. כשחודשה עליית יהודים להר כעבור שנתיים, נקבעו ההסדרים החדשים הנוקשים לאין ערוך כלפי יהודים, תוך שמירת השלטון האמיתי בהר בידי הוואקף. חזרנו לימים בהם ערבים קנאים ועזי-פנים עומדים בשערים ולא מרשים ליהודים – לגבי הנוצרים חל שינוי - אף להתקרב אליהם. ואבוי לאדם שמעז להציג את רגלו על המפתן כדי להציץ מרחוק אל בנייני חצר המקדש. הר-הבית שוב שבוי.
הכותב הוא עורך ביטאון הציונות הדתית 'מצב הרוח', כתב צבאי של העיתון 'בשבע'
תאריך: 31/10/2014 | עודכן: 31/10/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שקר הסטטוס קוו
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ירון זכאי
4/11/14 12:39
2
מסעודה משדרות
4/11/14 14:21

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]