הפרישה הבריטית הבאה?

ראש הממשלה תרזה מיי עשויה להוביל את בריטניה לפרישה מבית המשפט האירופי לזכויות אדם, שלגישתה מקשה על המאבק בטרור
איתמר לוין מיוחדים ברשת זכויות אדם תגובות
ראש ממשלת בריטניה, תרזה מיי, תעמיד את פרישתה של בריטניה מבית המשפט האירופי לזכויות אדם במרכז הקמפיין שלה בשנת 2020 - מדווח (29.12.16) דיילי טלגרף. בריטניה טוענת מזה מספר שנים שפעילות בית המשפט האירופי עומדת בסתירה לחוקיה-שלה, אך סוגיה זו נדחקה לשוליים על-רקע הפרישה מהאיחוד האירופי (ה"ברקזיט").

מיי מתכוונת ללכת רחוק יותר מאשר הדייר הקודם בדאונינג סטריט 10, דייוויד קמרון, שכן היא מתכננת להעניק לבית המשפט העליון בלונדון את המילה האחרונה בקביעות בנושא זכויות אדם. עם זאת, מיי הגיעה למסקנה שלא תוכל לנהל מערכה זו במקביל למו"מ על יישום הבקרזיט, ולכן תדחה זאת עד לבחירות מאי 2020.

התובע הכללי, ג'רמי רייט, אמר לאחרונה, כי ניתן יהיה לטפל בסוגיית זכויות האדם רק לאחר השלמת הברקזיט; מיי קבעה את מרס 2019 כתאריך היעד להשלמת המהלך. אחת האפשרויות, אומר דיילי טלגרף, היא שהממשלה תפרסם את עקרונות חוק זכויות האדם החדש לפני הבחירות, תוך שהשמרנים מקווים שינצחו שוב ויוכלו ליישם אותו.

מיי, אשר שימשה כשרת הפנים מאז 2010 ועד שהתמנתה לראש הממשלה, אמרה בעבר שלדעתה על בריטניה לפרוש מבית הדין לזכויות אדם. היה זה כאשר בית המשפט מנע ממנה לפעול נגד המטיף המוסלמי אבו קטאדה, למרות שקרא לבצע פשעי שנאה. ואילו באפריל השנה היא אמרה: "בית המשפט לזכויות אדם יכול לקשור את ידיו של הפרלמנט, הוא לא מוסיף דבר לרווחתנו, הוא הופך אותנו לפחות בטוחים משום שהוא מונע גירוש של אזרחים זרים מסוכנים, ולא עושה דבר כדי לשנות את ההתנהלות של מדינות כמו רוסיה בנוגע לזכויות אדם".

לפני ארבעה חודשים הורתה מיי לבחון את האפשרות לחוקק חוק בריטי חדש בתחום זכויות האדם, על-רקע ההחלטה לפרוש מהאיחוד האירופי. ההצעה הנוכחית אינה נראית לה, מסביר דיילי טלגרף, משום שנאמר בה שבריטניה תישאר חברה בבית המשפט האירופי. ממשלתו של קמרון התחייבה להחליף את החוק הקיים, המונע מהרשויות בבריטניה לדווח לרשויות באירופה על טרוריסטים ועל מי שחשודים בפעילות טרור. אולם מיי פיטרה את מייקל גוב, ששימש כשר המשפטים ועסק בהכנת החוק החדש. היא ומקורביה סבורים, כי אין טעם בחוק חדש אם בריטניה עדיין תהיה מחויבת להיות חברה בבית המשפט האירופי.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 30/12/16 | עודכן: 30/12/16
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הפרישה הבריטית הבאה?
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ד"ר רון בריימן
30/12/16 17:21
2
דן ה
31/12/16 10:06
3
הגוי..
31/12/16 10:22
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]