איכפת לי, לא איכפת לי

אני בן הדור שמאמין כי הדוגמה האישית והקולקטיבית יעברו מדור-דור וישמשו טובים ורעים על-פי העניין ההחרמה היום היא היתר לתוהו ובוהו
דן מרגלית יומני בלוגרים בחירות 2020 תגובות
באמת שלא איכפת לי אם יריב לוין או מיקי זוהר, איילת שקד או ציפי חוטובלי לא ישתתפו בישיבת הכנסת. אבל כן איכפת לי. כי זו התרסה נגד עצם פתיחת הפרלמנט. כי זו התרסה נגד תוצאות הבחירות. כי זו החרמת המוסד המחוקק על-ידי כל הגוש הקואליציוני, ממשלת המעבר.

אני בן הדור שמאמין כי הדוגמה האישית והקולקטיבית יעברו מדור-דור וישמשו טובים ורעים על-פי העניין. ההחרמה היום היא היתר לתוהו ובוהו (המילה העדכנית בעברית היא כאוס). אני גם שואל את עצמי כיצד זה קורה. ביבי מדבר עם מיקי זוהר ו-58 ח"כים מתייצבים דום, "כן למנהיג"?
ואיש לא קם. ואף אחד אינו אומר סליחה, אני לא מחרים את כנסת ישראל גם כשאני כועס עליה מאוד.

היכן הפילוסוף ד"ר יובל שטייניץ? וגדעון סער שנעלם-נאלם? זה לא היה קורה בימי מנחם בגין. גם לא אצל יצחק שמיר. זה לא היה עובר חלק בלי דיון כאשר מיכאל איתן ובני בגין ולימור לבנת ודן מרידור היו במשכן, אבל כלשונו של חיים נחמן ביאליק "את כולם נשא הרוח". הנוער בבתים. צופים בטלוויזיה. אל תתנו אור ירוק לאנרכיה ולפילוג. אנא שקלו שנית.
פורסם בדף הפייסבוק של דן מרגלית
Author
עיתונאי, פרשן | ראיתי שמעתי | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 26/03/2020 | עודכן: 26/03/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
איכפת לי, לא איכפת לי
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יצחק הורניק
26/03/20 19:38
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בחירות 2020
בעקבות המשבר: ביבי מתמרן ומתכסס ומגולל ומשפיל את יריביו במשא-ומתן. הוא באמת וירטואוז. בעיקר שממול נמצאת כחול-לבן, שמנהלת את המשא-ומתן מגושמת, כבדה, מרובעת.

בישראל לפתע פתאום נושא הפרדת הרשויות הפך שגור בפי כל. אין פוליטיקאי אחד מהימין שלא קובל על התערבות בג"ץ בהחלטות הכנסת וכך גם האזרחים תומכי מפלגות גוש הימין. השיא החדש הגיע כשהוגשה עתירה נגד יו"ר הכנסת על עצירת המהלכים הדמוקרטיים לקראת תחילת עבודת הפרלמנט. מבלי להיכנס לפרטים של העתירה, מובן שיו"ר הכנסת יולי אדלשטיין קיבל עצות משפטיות למכביר, כשקיבל את ההחלטות שלו. בדיוק כמו שקיבלו אלה שהגישו את הבג"צ.

ימות המשיח, הפרופסור דניאל פרידמן מצדד בהתערבות בג"ץ נגד המהלך הדיקטטורי של יולי אדלשטיין, שהחרים את הכנסת והפקיע את הדמוקרטיה. אני כותב זאת בלי גרם אחד של שמחה לאיד. גם לא של עשיית חשבונות מהעבר.

ח"כ עמיר פרץ יכנס (יום ה', 26.3.20) את מליאת הכנסת לבחירת יו"ר לכנסת ה-23. כך קובעת נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות. היא מותחת ביקורת חריפה במיוחד על היו"ר המתפטר, יולי אדלשטיין, בשל סירובו לכנס את המליאה כפי שהורה לו בג"ץ. פרץ הוא זקן חברי הכנסת, ובג"ץ קיבל את המתווה שהציע היועץ המשפטי של הכנסת, איל ינון, לשם פתרון התסבוכת.

נמאסתם. פשוט נמאסתם. כולכם, מכל המפלגות ומכל הדעות. בנימין נתניהו שאוחז ברסן השלטון כאילו המדינה תקרוס בלעדיו. חסידיו הבטוחים שהוא המשיח. בני גנץ הדורש לעצמו את השלטון כאילו גורל המדינה תלוי רק בו. תומכיו הבטוחים שנתניהו הוא השטן. יולי אדלשטיין הסבור שהוא מעל החוק. מאיר כהן שאינו מוותר על תפקיד היו"ר. גוש הימין שאינו מוכן אפילו לדבר עם גנץ. גוש השמאל שמוכן להחריב הכל על מזבח "רק לא ביבי". נמאסתם!
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il