אמריקה קרובה

נאום הניצחון של ביידן היה מעורר השראה הנשיא הנבחר שלח מסר מאחד גם לאלו שהצביעו לטראמפ והודיע כי ישרת גם אותם מנגד, טראמפ חותר להרס הדמוקרטיה ומבקש להרים את גובה הלהבות לארה"ב, כמו גם לישראל, מגיע מנהיג אמיתי
טל בן-יעקב יומני בלוגרים ממשל טראמפ תגובות
ג'ו ביידן, בנאום הניצחון שלו, אמר מספר דברים מעוררי השראה: הוא הכריז קבל עם ועדה כי הוא יהיה הנשיא של כולם, גם של אלו שלא הצביעו לו, וכי הוא יעבוד קשה עבורם לא פחות מאשר אלו שכן הצביעו לו; הוא אמר שאינו רואה מדינות אדומות או כחולות, כי אם את ארצות הברית; הוא שלח מסר פייסני לצד השני ואמר כי הוא מבין את האכזבה של אלו שהצביעו לדונלד טראמפ, והביע תקווה כי שני הצדדים יתנו האחד לשני הזדמנות, שכן לדבריו זוהי העת להוריד את גובה הלהבות; הוא ביקש כי שני הצדים יראו הזה את זה ויקשיבו האחד לשני שוב; הוא הוסיף כי הגיע הזמן להפסיק לראות את היריבים הפוליטיים בתור אויבים, מכיוון שכולם אמריקנים; הוא הדגיש כי הוא דמוקרט גאה, אך הוא ימשול בתור נשיא אמריקני וכי כולם שווים בעיניו; וזה רק חלק מדבריו.

טראמפ מעורר הזדהות בקרב לא מעט אנשים. הוא פונה לדחפים האפלים שלהם ונותן להם לגיטימציה. ההתנהגות השפלה של מנהיג העולם החופשי נותנת אישור להתנהגות דומה בקרב מצביעיו; פריקת העול המוסרי שלו מעוררת בקרבם אנחת רווחה, שכן לא משנה מה הם עשו, עושים או יעשו - הכל בסדר ואין על מה להרגיש רע. השימוש שלו ברטוריקה של שנאה מאפשרת להם להתריס בפני כל מי שמטיף להם לא לשנוא את האחר; חלקם הרי מפחדים שמהגרים יגנבו להם את מקומות העבודה, והנשיא המכהן מלבה את היצרים.

טראמפ מעולה בלגרום לאוכלוסייה מוחלשת להרגיש כי ישנה איזושהי אליטה, המומצאת על-ידי הנשיא היוצא עצמו, וכי עליהם למרוד בה. הדבר מעורר תחושה של אחדות והרגשה כי לכאורה יש להם מישהו בבית הלבן שלנחם עבורם, למרות שהוא עצמו נמנה עם האליטה האמיתית. מצד שני הוא יודע לגרום לאותה אליטה אמיתית להרגיש בנוח, שהרי אחד מהם נמצא בראש הפירמידה בוושינגטון ודואג להם.

להבדיל מן הנאום המאחד של ביידן, הנשיא היוצא שלח את עורך דינו ומקורבו רודי ג'וליאני על-מנת שיבעיר אש בשדה קוצים. איש לא מאמין לטראמפ חוץ מתומכיו, אך ג'וליאני יודע להתבטא בקוהרנטיות ולשכנע, ובדיוק מסיבה זו הוא נשלח לפנסילבניה - אחת ממדינות המפתח - להפיץ שקרים שעטופים בנימוקים הגיוניים לכאורה ולפחות מה שנשמע כחצאי אמיתות במקרה הטוב, על-מנת לשכנע את הציבור שהדמוקרטים זייפו את הבחירות. השילוב של טראמפ, שפונה לרגש, וג'וליאני, שפונה להיגיון, מסוכן מאד. אזרחים מכל רחבי ארה"ב עלולים להאמין להם שכביכול אכן בוצעה הונאת בחירות, מה שמאיים להרים את גובה הלהבות.

בכך שטראמפ אינו מקבל את תוצאות הבחירות, הוא רומס את הדמוקרטיה ומתנקש בה. אם היה מודה בתבוסה, בוחריו היו יכולים לקבל את ביידן כנשיא והאומה האמריקנית הייתה יכולה להתחיל להתאחות. אך הוא מבקש להעמיק את השסע, להשאיר את שני הצדדים במקומות מנוגדים, ולגרום למצביעיו להיות עוינים כלפי הצד השני. וכאשר הוא עושה זאת, הנשיא הנבחר מודיע כי זו העת להחלים, לרפא את אמריקה ולהפסיק את הדמוניזציה.

שיתוף פעולה

כאשר טראמפ זורק במכביר שמן למדורה, על-ידי כך שהוא משסה את מצביעיו באלו של ביידן ומדרבן אותם לחשוב כי הצד השני זייף את הבחירות וכי אין לקבל את תוצאותיהן - ביידן מבטיח כי הוא יהיה נשיא מאחד ולא מפלג; כאשר טראמפ מודיע כי הוא ניצח למרות שהפסיד - ביידן אומר כי הוא מלא ענווה על האמון שהעם נתן בו ומבטיח שיעבוד בכל כוחו ועם כל ליבו על-מנת לזכות באמון האזרחים; כאשר טראמפ מעודד גזענות ומעורר את הפחדים של מצביעיו לגבי האחר - ביידן מודיע על יציאתו לקרב למען השגת צדק בין גזעי ולמען מיגור הגזענות הסיסטמתית השורה בארה"ב; כאשר טראמפ מבקש לעורר מחלוקות בקרב העם - ביידן מציע אחדות וקורא לצעוד לכיוון כוחות ההגינות והתקווה.

לדבריו של הנשיא הנבחר, סירובם של דמוקרטים ורפובליקנים לשתף פעולה האחד עם השני זה לא איזה כוח מסתורי שמעבר לשליטתם של הצדדים, אלא החלטה, בחירה שמקבלים, ואם ניתנת היכולת לסרב לשתף פעולה, אזי גם ניתנת היכולת לבחור כן לשתף פעולה. הוא הוסיף כי הוא מאמין שזהו חלק מהמנדט שהוא קיבל מהעם האמריקני וכי הציבור מעוניין בשיתוף פעולה. הוא הבטיח שזו החלטה שהוא יקבל, והוא קורא לקונגרס - דמוקרטים ורפובליקנים כאחד - לקבל את ההחלטה הזו עימו.

עוד הוא אמר כי אמריקה עוצבה בנקודות הטיה מסוימות, בה האומה החליטה החלטות קשות לגבי זהותה, לגבי עתידה ולגבי מי היא רוצה להיות. לדבריו, האומה נמצאת בנקודה כזו כעת ויש לה הזדמנות להביס את הייאוש, והוסיף כי ביחד ניתן לעשות זאת. הוא העיד על עצמו כי בעבר דיבר רבות על הקרב על נשמתה של אמריקה, וכי כעת האומה חייבת להחזיר את נשמתה שלה עצמה.

קיימים לא מעט קווים מקבילים בין בנימין נתניהו לבין לטראמפ: שניהם נוקטים בשיטת הפרד ומשול, שניהם נאחזים בכיסא שלהם ולא מוכנים להתפנות מהשלטון, שניהם שמים את האינטרס האישי לפני זה הציבורי, שניהם משסעים את האזרחים האחד בשני, שניהם משוללים כל רסן, שניהם צובעים את העמים שלהם בדיכוטומיות, שניהם משתלחים בכל מי שלא מסכים איתם וכו' וכו';

אצל ביידן ובני גנץ קיימות לא מעט נקודות השקה: שניהם מתעקשים לנסוך תקווה בעם, שניהם ממלכתיים, שניהם פונים אל האומות שלהם במסרים מאחדים, שניהם מכילים את מתנגדיהם, שניהם רואים לנגד עיניהם את האינטרס הציבורי, שניהם לא מחשיבים את הצד השני כאויב, שניהם מבקשים לפעול גם עבור מי שלא הצביע להם, ועוד ועוד. לארה"ב מגיע מנהיג כמו ביידן - במיוחד אחרי ארבע שנים נאלחות ומאוסות של נשיא מפלג; לישראל מגיע מנהיג כמו גנץ - במיוחד לאחר אינספור שנים בזויות ומזוהמות של רה"מ אשר מתמיד להרוס כמעט כל חלקה טובה במדינה.
תאריך: 09/11/2020 | עודכן: 09/11/2020
+טראמפ פיטר את שר ההגנה 20:28 09/11/20 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
מארק אספר חלק בגלוי על כוונתו של טראמפ להשתמש בצבא נגד מפגינים בחודש יוני ▪ על הכוונת של טראמפ עשויים להיות הרופא אנתוני פאוצ'י ומנהל ה-FBI כריסטופר ריי
אספר. 16 חודשים בתפקיד [צילום: מנואל סנטה, AP]
+הכוכב שדרך, הבהב וכבה בעולמנו
13:59 09/11/20 | יוסף אליעז | לרשימה המלאה
טראמפ משתמש רבות בשקרים ובספינים, ללא היסוס וללא ניד עפעף (כן, כמעט כמו ביבי), מתעלם מן העובדות ותכופות נדמה שהוא מרחף בעולם דמיוני משלו, עם קשר מועט ביותר למציאות
טראמפ. ללא קשר למציאות [צילום: סו אוגרוקי, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אמריקה קרובה
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בודק עובדות
12/11/20 01:34
2
ארי בוסל
12/11/20 07:42
3
ארי בוסל
12/11/20 07:42
4
שוש אידסיס
12/11/20 09:02
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשל טראמפ
הניהול הלקוי של משבר הקורונה, יותר מכל דבר אחר, עלול לעלות לדונלד טראמפ במשרתו. המודל של אקונומיסט העניק לו בסוף השבוע שעבר סיכוי של 5% בלבד לנצח בבחירות. אלמלא המגיפה, הוא היה ניצב על סף בחירה מחדש. עד לקורונה הוא קיים את הבטחתו לשמר את הצמיחה הכלכלית; היא אומנם לא התקרבה ל-4% השנתיים שהבטיח, אבל טראמפ הצליח יותר מן התחזיות ורפורמת המס שלו העניקה סיוע פיננסי מתוזמן היטב. בסוף 2019 הייתה האבטלה ברמתה הנמוכה ביותר מזה 50 שנה והשכר בשכבות הנמוכות הלך ועלה.

דונלד טראמפ מציג את עצמו כנדבן בעל קשרים הדוקים לגופי צדקה רבים. על-פי דוחות המס שלו, הוא תרם 130 מיליון דולר מאז 2005, השנה השנייה שלו ככוכב ריאליטי. אבל תחקיר ניו-יורק טיימס מגלה, כי 119.3 מיליון דולר מתוך סכום זה הם למעשה השווי של נכונותו שלא לפתח קרקעות מסוימות – בכמה מקרים לאחר שממילא ביטל תוכניות אלו.

בעוד הנשיא דונלד טראמפ והסנאטורים הרפובליקנים טוענים (ללא הוכחה), כי לג'ו ביידן ומשפחתו יש אינטרסים עסקיים בסין, מתברר שדווקא לטראמפ עצמו היו ועדיין יש שם אינטרסים משמעותיים. עובדות אלו מתבררות בהמשך חשיפת מסמכיו הפיננסיים של הנשיא בידי ניו-יורק טיימס.

קייסי מוליגן, שהיה במשך שנה הכלכלן הראשי של מועצת היועצים הכלכלנים בבית הלבן של דונלד טראמפ, מציע בספרו החדש הסבר מעניין לנטייתו של טראמפ לפזר טענות כלכליות חסרות יסוד. לדבריו, בצורה זו גורם טראמפ לתקשורת להציג את הנתון הנכון, וכך הוא עוקף את שנאתם העיוורת כלפיו, המונעת מהם להבחין בהישגים הכלכליים שלו. יכול להיות שיש בזה משהו, סבור אקונומיסט.

"במשך קרוב ל-50 שנה כתבתי על תשעה נשיאים, מניקסון עד טראמפ - 20% מ-45 נשיאיה של ארה"ב. נשיא חייב להיות מוכן לחלוק עם עמו את הרע ביותר, את החדשות הרעות ואת הטובות. לכל הנשיאים יש מחויבות רחבה ליידע, להזהיר, להגן, להגדיר מטרות ואת האינטרס הלאומי האמיתי. זו צריכה להיות תגובת אומרת-אמת לעולם, במיוחד במשבר. במקום זאת, דונלד טראמפ קידש דחפים אישיים כצורת השלטון של נשיאותו. כאשר תפקודו כנשיא נבחן בשלמותו, אני יכול להגיע רק למסקנה אחת: טראמפ הוא האדם הלא-נכון לתפקיד".
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il