סירוב פקודה

ערוץ הטלגרם של חמאס מצטט קטעים ממאמרו של עמירם לוין בעיתון הארץ, וכך מוצגים דבריו: "אנו מתקרבים לסירוב פקודות צבאיות בתוך הצבא; ממשלת נתניהו דוחפת אותנו למצב בו ביצוע הפקודות יהיה מסוכן ומזיק יותר מהסירוב לביצוען; הרמטכ"ל וחברי המטה הכללי, עליכם להתנגד להמשך מלחמת השווא הזו"

יהונתן דחוח הלוי יומני בלוגרים מלחמת התקומה תגובות
ב-19 באפריל 2025, פרסם עמוד הטלגרם של ערוץ הטלוויזיה של חמאס "אל-אקצה" קטעים מתוך מאמר שפרסם בעיתון הארץ עמירם לוין, לשעבר מפקד פיקוד הצפון והמשנה לראש המוסד. להלן הדיווח בערוץ "אל-אקצה" של חמאס:

מעקב - עמירם לוין, המפקד לשעבר של פיקוד הצפון של כוחות הכיבוש: בידיים רועדות, למרות שלא סברתי מעולם שאומר זאת: אנו מתקרבים לסירוב פקודות צבאיות בתוך הצבא. סירוב הפקודות הוא צעד חמור הפוגע ביסוד פעילות הצבא הישראלי, ואולם הוא יהיה מסוכן פחות מציות לפקודות שיביאו לאסונות.

ממשלת [בנימין] נתניהו דוחפת אותנו למצב בו ביצוע הפקודות יהיה מסוכן ומזיק יותר מהסירוב לביצוען. הרמטכ"ל [רא"ל אייל זמיר] וחברי המטה הכללי, עליכם להתנגד להמשך מלחמת השווא הזו. מטרתה המעורפלת [של המלחמה] "להפעיל לחץ על חמאס" לא תושג, ונראה שמטרתה האמיתית היא לחימה לשם לחימה בלבד.

עליכם [על הרמטכ"ל וחברי המטה הכללי] להגיש מיד לממשלה תוכנית צבאית חלופית למימוש יעדי המלחמה, ובראשה השבת כל השבויים [החטופים] והשגת "ביטחון" להתנחלויות ב"עוטף עזה" ובצפון הנגב. חובה עליכם להבהיר לישראלים ולממשלה, כי סיום המלחמה כדי להשיב את כל השבויים [החטופים] אינו "מחיר" אלא השגת היעד. השבת השבויים [החטופים] וסיום המלחמה יאפשר לצבא "לארגון מחדש את שורות ולספק חופש הפעולה הנדרש נגד חמאס בתנאים טובים הרבה יותר כאשר חיי השבויים [החטופים] לא יהיו עוד נתונים לסכנה".

לצורך השוואה ולהבנת ההקשר המלא של הדברים, מצ"ב המאמר שפרסם עמירם לוין בעיתון הארץ ב-17 באפריל 2025, ושעליו נסמך ערוץ "אל-אקצה":

[כותרת]

בידיים רועדות, ועל אף שלא האמנתי שאי פעם אכתוב זאת

עמירם לוין, אלוף בדימוס

[תוכן המאמר]

הסכנה לחיי החטופים, לחיי חיילינו, להיגררות לפשעי מלחמה ולפגיעה אנושה באתוס הצה"לי והחברתי, לא מאפשרים לעמוד מנגד. לכן, בידיים רועדות, למרות שלא האמנתי שאי פעם זה יקרה, אכתוב: אנחנו מתקרבים לסירוב פקודה.

סירוב פקודה הוא צעד מסוכן שמפורר את הבסיס לפעולת צה"ל. אך ממשלת נתניהו מדרדרת אותנו למצב שבו הציות לפקודות יהיה מסוכן ומזיק הרבה יותר, ויפורר את היסוד הערכי שעליו נבנה הצבא. כדי למנוע מאלפי לוחמות ולוחמים להגיע למצב שבו לא תהיה להם ברירה אלא לסרב, על המפקדים הבכירים לעשות זאת קודם.

הרמטכ"ל ואלופי המטה הכללי, עליכם להתנגד להמשיך במלחמה חסרת תוחלת שמטרתה העמומה, "לחץ על חמאס", אינה מושגת, ומטרתה האמיתית נראית כלחימה לשם לחימה. עליכם להציג לממשלה מיד תוכנית צבאית חלופית להשגת מטרות המלחמה, ובראשן החזרת כל החטופים והשגת ביטחון לתושבי העוטף וצפון הנגב.

נכון שאין בסמכותו של צה"ל להכתיב לממשלה את מטרות המלחמה, אך עליכם, הרמטכ"ל ומפקדי צה"ל, להבהיר שמבחינה צבאית אין סתירה בין מטרות המלחמה — החזרת כל החטופים, הכרעת חמאס והחזרת הביטחון לתושבי העוטף וצפון הנגב. עליכם לשכנע כי הדרך הצבאית הנכונה להחזרת החטופים והכרעת חמאס היא להפוך את סדר השלבים: קודם החזרת החטופים והפסקת המלחמה, ורק אחר כך פירוק חמאס מנשקו והכרעתו.

עליכם להבהיר לציבור ולממשלה שסיום המלחמה בעבור החזרת כל החטופים איננו "מחיר", אלא השגת המטרה. ראשית, כי מלחמה, כל מלחמה, היא דבר נורא. והעיקר: החזרת החטופים וסיום המלחמה יאפשרו לצה"ל התארגנות וחופש פעולה להגנה ולהכרעת חמאס בתנאים ובזמן טובים בהרבה, כשאין סכנה לחיי החטופים. התמשכות המלחמה במתכונתה הנוכחית מסכנת את חיי החטופים ודוחה (אולי לעולמים) את החזרתם, וכך מאיימת על ערכי הליבה של הצבא ושלנו כמדינה וכחברה. לאחר שתכננתם היטב והצגתם לממשלה את תוכניתכם להשגת מטרות המלחמה, חובתכם לסרב להמשיך במלחמה ללא החזרת כל החטופים, או לכל הפחות לקצוב לה פרק זמן מוגבל (שבועיים-שלושה, לא יותר!) שבסופו, אם לא הושגה המשימה, עוברים לתוכנית צבאית חלופית.

הרמטכ"ל ומפקדי צה"ל, כשיש בידיכם תוכנית פעולה עדיפה, זכותכם וחובתכם למנוע את הסרבנות טרם התפשטותה ולהציל את צה"ל והמדינה. מעל המשך המלחמה ללא השבת כל החטופים מתנוסס "דגל שחור הדוקר את העין ומקומם את הלב, אם העין אינה עיוורת והלב אינו אטום או מושחת". אני בוטח בכם, הציבור בוטח בכם. כך תנצחו, וכך "תדע כל אם עברייה כי הפקידה גורל בניה בידי מפקדים הראויים לכך". [סימוכין]
Author
סא"ל (במיל). מזרחן וחוקר טרור ותנועות אסאלמיות קיצוניות במזה"ת ובצפון אמריקה. חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. שותף בחברת Orient Research Group, המספקת מידע וייעוץ אסטרטגי.
תאריך: 08/05/2025 | עודכן: 08/05/2025
+נתניהו מציע: ועדת חקירה פריטטית - אבל רק אחרי סיום המלחמה 22:55 08/05/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ראש הממשלה מתנגד להקמת ועדת חקירה ממלכתית בזמן המלחמה, ומציע להקים לאחריה ועדה בהרכב פריטטי של קואליציה ואופוזיציה ▪ הוא מבקש לשדר את הדיונים בשידור חי ולפרסם את הסטנוגרמות: "כך אי-אפשר יהיה לשקר"
ראש הממשלה בבסיס צאלים [צילום: מעיין טואף/לע"מ]
+חשש כבד לחיי השבוי תמיר נמרודי, שלא התקבל ממנו אות חיים 22:13 08/05/25 | עידן יוסף
השבוי הישראלי תמיר נמרודי שנחטף ממעבר ארז הוא החטוף השלישי שקיים חשש לחייו. מאז 7 באוקטובר לא התקבל ממנו אות חיים.

ראש הממשלה נתניהו שוחח עם ירון אור, אביו של החטוף אבינתן אור, ועם יצחק הורן, אביהם של יאיר ואיתן הורן. יאיר שוחרר בעסקה האחרונה ואיתן עודנו בשבי החמאס. בשיחה תיאר ראש הממשלה את המאמצים להשבתם של כל החטופים, והבהיר כי זו משימה שהממשלה אינה מרפה ממנה. עוד מסר ראש הממשלה כי פעולות בנושא זה מבוצעות ברציפות - כולל ביממה האחרונה.

יו"ר יהדות התורה, השר יצחק גולדקנופף, נפגש עם נציגי משפחות החטופים ושורד השבי סשה טרופנוב. "אני לא נמצא בקבינט, אך מטרידה אותי ההתייחסות למספרים במקום לבני אדם", אמר השר, והדגיש כי יש לפעול לשחרורם של 59 חטופים ולדאוג לקבורת החללים.
+מעקפים דיפלומטיים: ישראל וארה"ב משיקות תוכנית סיוע חדשה לעזה 19:14 08/05/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
במסגרת תוכנית סיוע חדשה, ישראל וארצות הברית מקימות מרכזי חלוקה בעזה, במימון ובניהול אמריקני, תוך עקיפת האו"ם והבטחת חלוקה מבוקרת של הסיוע ההומניטרי
פליטים בח'אן יונס [צילום: עבד אל-רחים חטיב/פלאש 90]
+סגירת מעגל: חוסל המחבל שחטף את יפה אדר 19:09 08/05/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
במבצע ממוקד בעיר עזה, צה"ל ושב"כ חיסלו את מחמד רסמי מרזוק ברכה, פעיל מודיעין חמאס, שהשתתף בחטיפתה של יפה אדר במהלך מתקפת הטרור הרצחנית
חטיפת יפה אדר
+נתניהו לחיילי המילואים: "להכריע את חמאס - או שירימו דגל גלות" 18:05 08/05/25 | עידן יוסף
ראש הממשלה נתניהו נפגש עם חיילי מילואים ואמר: "אנחנו מחויבים להחזיר את החטופים, להכריע את חמאס ולהכניע את המנוולים". "שירימו דגל לבן - או דגל גלות", הוסיף. לדבריו, ישראל פועלת מול ארה"ב למציאת מדינה שלישית שתקלוט את מחבלי חמאס.
+סיוע למשפחות העובדים הזרים החטופים: מענק כספי מיוחד מהעמותה להגירה וקליטה 18:00 08/05/25 | עידן יוסף
הארגון להגירה בינלאומית וקליטה (CIMI) הודיע כי יסייע למשפחותיהם של ביפין ג'ושי מנפאל ונטפונג פיטה מתאילנד, העובדים הזרים שנחטפו וקיים חשש כבד לחייהם. הסיוע יוענק באמצעות מענק כספי שנתרם במיוחד למען המשפחות, נוסף לפיצוי הממלכתי מהביטוח הלאומי כנפגעי פעולות איבה.

יו"ר העמותה, ארנון מנטבר, ציין כי מדובר בצעד מוסרי ראשון במעלה, לאור העובדה שהשניים היו המפרנסים העיקריים של משפחותיהם. לדבריו, "CIMI רואה חובה מוסרית לתמוך במשפחות עובדים שהגיעו לישראל כחוק ובהסכמים בילטרליים, כדי לסייע להן להתמודד עם המצוקה הכלכלית הקשה".
+דיקאני תל אביב לשר החינוך: "גיוס נוסף יפגע אנושות בהכשרת דור העתיד" 17:59 08/05/25 | עידן יוסף
דיקני הפקולטות באוניברסיטת תל-אביב שיגרו מכתב לשר החינוך ובו התרעה חמורה מפני פגיעה במערכת ההשכלה הגבוהה בשל גיוס מילואים נרחב נוסף. לדבריהם, ההשלכות על הכשרת הדור הבא של רופאים, מהנדסים, מדענים ואנשי מקצוע חיוניים למשק עלולות להיות הרות גורל.
+מרד צבאי 14:43 08/05/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
העיתון הרשמי של חמאס "פלשתין" מפרסם כתבה על "העצומות והאיומים במרד צבאי" בישראל, ומציין כי "עזה מציתה את פתיל המשבר הפנימי בישראל"

זעם ויאוש [צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
+קץ נתניהו 14:26 08/05/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
ערוצי התקשורת הרשמיים של חמאס נמנעו מלפרסם דיווח אינפורמטיבי על נאומו המוקלט של נתניהו שהדגיש את המסר הבא: "אני לא אכנע - לא לחמאס, ולא ללחץ מבית"

נתניהו. לא נכנע [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+קרע גדול 14:20 08/05/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
פרשן פוליטי מזוהה חמאס: "הקרע [בישראל] הולך ומעמיק מדי יום נוכח הימנעות נתניהו מלהסכים על עסקה על-פי תנאי חמאס"; "הגידול במספר החותמים על העצומות נגד המשך המלחמה, וחתימת [הנימנים על] האליטות הצבאית, הביטחונית והאקדמית על העצומות, מבטאים את העייפות בה מצויה החברה הישראלית"
נתניהו. לא מודה בכישלון [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+יש תקווה 13:37 08/05/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
עמי אילון, ראש השב"כ לשעבר: "כשאנו יוצאים לרחובות יש לנו תקווה; כשאין תקווה אנו נעשים אלימים ▪ יש כאלה, כשמאבדים תקווה שורפים עצמם ברחוב, ויש כאלה, שכשאין להם תקווה הולכים והורגים. וזה החשש האמיתי שלי; אילו הייתי ראש השב"כ הייתי מאוד מאוד מאוד דואג"
איילון. חושש [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+חיל האוויר תקף מערך ניהול אש של חיזבאללה ברכס הבופור 13:30 08/05/25 | איציק וולף
מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר במרחב רכס הבופור שבדרום לבנון אתר השימש לניהול מערך האש וההגנה של ארגון הטרור חיזבאללה. מדובר צה"ל נמסר כי באתר הותקפו מחבלים, אמצעי לחימה ופירים.

עוד נמסר כי אתר זה הוא חלק מפרויקט תת קרקעי משמעותי שבעקבות תקיפות צה״ל הוצא מכלל שימוש.

"קיום האתר והפעילות בו מהווה הפרה בוטה של ההבנות בין ישראל ללבנון. צה״ל ימשיך לפעול על מנת להסיר כל איום על מדינת ישראל וימנע כל נסיון שיקום של ארגון הטרור חיזבאללה", לשון הודעת דובר צה"ל.
+לשחרר את כולם 13:29 08/05/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
ערוץ הטלוויזיה של חמאס מדווח בהסתמכו לדבריו על ערוץ 12: "בני המשפחה של השבויים [החטופים] הציונים מתקוממים נגד ממשלתם הנאצית"; "דורשים לשחרר את כל השבויים [חטופים] בעסקה אחת בתמורה להפסקת המלחמה"
[צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+שחררו אותנו 13:21 08/05/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
שבוי ישראלי [המוחזק על-ידי גדודי] אל-קסאם במסר למשפחתו: עליכם להמשיך לחתום על העצומות ב"ישראל" הדורשות להפסיק את המלחמה ולשחרר אותנו

להמשיך לחתום [צילום: איתמר לוין]
+בכירים דורשים לעצור את ההידרדרות 12:48 08/05/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
ערוץ הטלגרם של חמאס: בכירים במערכת הביטחון, ובהם יורם כהן ועמי אילון, ראשי השב"כ לשעבר, דן חלוץ, הרמטכ"ל לשעבר, ואפרים הלוי, ראש המוסד לשעבר, נפגשו בחשאי עם נשיא "ישות הכיבוש" ודרשו את התערבותו בהקמת ועדת חקירה ממלכתית ובקיפאון במו"מ עם חמאס
איילון. בין הבכירים [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+עתירה: לפתוח בחקירה נגד ערוץ 14 בחשד להסתה לרצח עם ואלימות 11:39 08/05/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
שלושה גופים טוענים שבערוץ נשמעות מאז 7 באוקטובר מאות קריאות לרצח המוני והשמדה של תושבי עזה, בצורה המלמדת שמדובר בקו מערכתי - אך גורמי החקירה מתחמקים מעיסוק בנושא
"מכונת הסתה" [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]
+אדלשטיין הגיש הצעת חוק מקיפה לזכויות וחובות אנשי המילואים 10:10 08/05/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
על-רקע גיוס רבבות אנשי מילואים והמאבק בנוגע לגיוס החרדים: אדלשטיין ומשה טור-פז מציעים מגבלות על אורך השירות ומטרותיו, בדיקה שוטפת של הכשירות וסיוע כספי לאנשי המילואים
ההצעה תידון בשבוע הבא בוועדת השרים [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]
+מי טרפד את עסקת החטופים 09:00 08/05/25 | שמואל פישר | לרשימה המלאה
המחאה הפרועה נגד נתניהו פועלת כבומרנג - מה שהתיימר להוות לחץ פנימי על הממשלה למען שחרור החטופים התגלה לבסוף כמכשיר המשרת כוחות חיצוניים ועויינים הפועלים למניעת שחרורם של החטופים
קריאות קשות ומסיתות [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+עירייה מושחתת
08:59 08/05/25 | משה כהן-אליה | לרשימה המלאה
ראש עיריית רעננה פועל בניגוד לחוק איסור הפליה במוצרים ובשירותים ציבוריים (2000) ▪ חיים ברוידא הוא אדם צבוע ומושחת פוליטית
חיים בעיר שבה יש סתימת פיות [צילום: דור פזואלו/פלאש 90]
+"לאחר ה-7.10, ישראל הוכיחה שהיא יכולה לקום בכל הכוח ואין זה נכון שצה"ל קטן" 08:56 08/05/25 | אורי מילשטיין | לרשימה המלאה
עימות שלי מול הקפלניסט אחיה יצחקי בדיון על מערכת הביטחון של ישראל, על תפקוד צה"ל ושאר זרועות הביטחון לגבי המדיניות הביטחונית, האסטרטגיה, הפיקוד על המערכות והפיקוד על הקרבות
[צילום: אריאל שליט/AP]
+מטרת המלחמה המתחדשת - "כן לשטחים ולא לחטופים"
08:52 08/05/25 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
מצער, שהממשלה אימצה את החזון המשיחי של מלחמת נקם, שכל מטרתה למעשה להתחיל במפעל ההתיישבות היהודית בעזה במחיר המשך סבלם הבלתי ניתן לתיאור של חטופים מורעבים ומעונים וסכנה להמשך חייהם
סמוטריץ'. חזון משיחי [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+שר הביטחון: את מה שעשינו לביירות, לעזה ולדמשק - נעשה גם בטהרן
07:07 08/05/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
כ"ץ מזהיר את אירן ואת החות׳ים כי צה"ל ערוך לכל תרחיש וישראל תגיב בתקיפות לכל פגיעה בה ההצהרה כוללת איום מפורש על הנהגת אירן וקביעה כי שיטת הפרוקסי קרסה
"צה"ל ערוך לכל משימה". הרמטכ"ל, ראש הממשלה ושר הביטחון ב'בור' בקריה [צילום: אריאל חרמוני]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סירוב פקודה
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ק. מאן
10/05/25 06:59
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
ב-18 באפריל 2025, פרסם עמוד הטלגרם של ערוץ הטלוויזיה של חמאס "אל-אקצה" כרזה, ובה הכיתוב הבא: בכירים ב[מערכת] הביטחון והצבא של הכיבוש דורשים להפסיק את ההתדרדרות ב"ישראל".

שלושה גופים ציבוריים מבקשים מבג"ץ (8.5.25) להורות ליועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, ולפרקליט המדינה, עמית איסמן, לפתוח בחקירה נגד ערוץ 14 בחשד לפרסום "התבטאויות חוזרות ונשנות המהוות הסתה לרצח עם, הסתה לאלימות והסתה לגזענות". יצוין, כי בג"ץ כמעט ואינו מקבל עתירות שכאלה.

במקביל למחלוקת הקשה ולמאבק הפוליטי בנושא גיוס/השתמטות החרדים ולגיוס נוסף של רבבות אנשי מילואים למלחמה בעזה, הגיש יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, יולי אדלשטיין, הצעת חוק מקיפה בנושא מערך המילואים. אדלשטיין - העומד על חוק גיוס ממשי, ואשר בשל כך נשקלת בליכוד החלפתו - שותף להצעה יחד עם ח"כ משה טור-פז (יש עתיד). היא תידון בשבוע הבא (11.5.25) בוועדת השרים לחקיקה.

כמעט והייתה כאן עסקה לשחרור חטופים, אפילו שחרור של כל החטופים. מצרים הציעה תהליך של פירוק חמאס מנשקו תמורת הפסקת אש לחמש שנים, אלא שבשלב קריטי זה, קטר התערבה ושכנעה את חמאס לדחות את ההצעה.

ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא, הוא מושחת פוליטית. אתמול התברר כי דרש להסיר שלטים המבקרים אותו על כך שאישר קיום טקס אלטרנטיבי ליום הזיכרון - טקס שמעמיד את הרוצחים של משפחת ביבס באותו מקום עם חללי צה"ל. והכול בבית כנסת רפורמי, הפועל מתוך מבנה עירוני שהוקצה לו על-ידי העירייה - תוך שימוש בכספי הארנונה של תושבי רעננה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il