מיסוי חברי קיבוצים יפוצל מחוק ההסדרים

מחשש לטעויות שיפגעו בקיבוצים ובכפרים שיתופיים החליט יו"ר ועדת הכספים, על דעת חברי הוועדה, לפצלו מחוק ההסדרים גפני: "מדובר בחוק מורכב ועשויות להתעורר בו בעיות לא צפויות. נקיים בו דיון יסודי ונפרד"
עידן יוסף חדשות כנסת 20 תגובות
ועדת הכספים פיצלה (יום ד', 7.12.16) מחוק ההסדרים חוק שעוסק בכוונת רשות המיסים לשנות את שיטת המיסוי על קיבוצים והתיישבות שיתופית, כך שהמיסוי יחול על כל חברי הקיבוצים. עד היום שיטת המיסוי של הקיבוצים הייתה כך שכל ההכנסה החייבת של הקיבוץ כוללת את כל ההכנסות של כל חברי הקיבוץ, לרבות אלו העובדים מחוץ לקיבוץ ואלו שאינם עובדים כלל. בכך לדעת האוצר ורשות המיסים, מסבסדים אלו שכן עובדים את אלו שלא עובדים והמס השולי שהם שילמו, בייחוד עובדי החוץ, אף אם הם משתכרים שכר גבוה, הוא נמוך מאוד ומשמעות הדבר - פחות תקבולי מס למדינה. זאת מכיוון שהנישום עצמו הוא הקיבוץ כולו.

עתה בהצעת החוק שנכללה בחוק ההסדרים ל-2018-2017, הוצע להבחין בין קיבוץ שיתופי וקיבוץ מתחדש, המייצג את רוב הקיבוצים כיום. ההבחנה הינה כך שהסדרי המס הקיימים ימשיכו לחול רק על קיבוצים שיתופיים בלבד שרוב מוחלט של חבריהם הם עובדי הקיבוץ למעט מספר קטן ושולי של חברים העובדים מחוצה לו. לגבי קיבוץ מתחדש תהיה שומה על כל חבר בנפרד ורק הכנסות הקיבוץ מנכסיו המשותפים ימוסו בנפרד. האוצר מעריך את השלכות בשינוי החקיקה הזה בתוספת מאות מיליוני שקלים לאוצר המדינה.

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, אמר בתחילת הישיבה שהחלה בשעות אחר-הצהריים: "שמתי את הנושא הזה על סדר היום, אך התברר לי שנציגי הקיבוצים ורשות המיסים לא הגיעו להסכמות אלא אתמול בלילה. אלא שהיום זו הפעם הראשונה שהיינו אמורים לדון בחוק הזה וההסכמות והנוסח החדש שונה לחלוטין מהנוסח שאושר בקריאה הראשונה ועל-כן מתוך הכרה במורכבות החוק והשלכותיו מרחיקות הלכת, החלטתי לפצל את החוק הזה מחוק ההסדרים. מדובר בהסדר חדש ובחוק מורכב ואנחנו חברי ועדת הכספים חייבים ללמוד את החוק. זה לא דבר שניתן לעשות ביום-יומיים. אנחנו חייבים למצות את הדיון בחוק בטרם נאשר אותו". עם זאת, הודיע גפני: "אני מודיע לפרוטוקול, שאני מחויב להסדר אליו הגיעו והחוק יחוקק כחוק נפרד ברוח ההסדר הנ"ל. זה חוק גדול, לא משהו פשוט ולא נגענו בו עד עכשיו ולכן לא ייתכן שנאשר אותו כלאחר יד".

ח"כ חיים ילין (יש עתיד): "אני קצת שמח, קצת עצוב, כי אחרי ששני הצדדים עבדו כל הלילה חשבתי שהחוק יגיע בשעה טובה לדיון בוועדה ונצביע עליו עוד במסגרת חוק ההסדרים. אומנם מלכתחילה, דברים כאלה לא צריכים להגיע לחקיקה, בוודאי לא תוך כדי התקציב ובמסגרת חוק ההסדרים אלא בתקנות. נדרש לשבת לדון ולא לקדם במחטף. אך לא כך קרה, כי פועלים בדרך של כיבוי שריפות. אכן אי-אפשר לחוקק דבר כזה בחוק ההסדרים. אבל הסכנה שממנה אני חושש, שתוך כדי הדיונים על החוק בעוד מספר שבועות, ישונו דברים שלא היו בהסכמה שהושגה. אני מבקש להיות צמודים להסכמות מאמש".

ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני): "מברך על עצם העובדה שהגיעו להסכם. זה נוגע למהותו של הקיבוץ, אחת מיצירות הפאר של הציונות והתחדשות היהדות בארץ ישראל במאה וחמישים השנים האחרונות, ודבר כזה לא עושים בכפייה. אני מברך על ההסכם גם אם הגיעו אליו בדקה התשעים. מכיוון שההסכם לא בא לעולם בקלות ואנחנו חרדים מה יהיה בהמשך ואף שיו"ר הוועדה אמר בצורה שלא משתמעת לשתי פנים, שהוועדה תדון בחוק כלשון ההסכם, אני מבקש ששני הצדדים יאמרו לפרוטוקול שהם עומדים מאחורי ההסכם הזה ולא ישנו אותו בעת שיובא לוועדה. הוועדה כמובן תהיה רשאית לדון ולשנות אך שני הצדדים מחויבים להסכמות".

ח"כ עמר בר לב (המחנה הציוני): "אנחנו ישראלים שיודעים שרק כשיש 'דד-ליין' חייבים להגיע להסכמות והחשש שברגע שיידחה, יעלו עוד ועוד נושאים כולל מגורמים אחרים. אני סומך על היושרה של גפני ועל ההתחייבות שלו אני סומך, אך אני ארבע שנים וחצי כאן בכנסת ולא בטוח שאני יכול לומר את זה על כל החברים והחברות וגם על כל הגורמים המקצועיים. אני מצטרף לבקשת ששני הצדדים יתחייבו לכבד את ההסכמות לפרוטוקול. אחרת אני כן ממליץ לגמור עם הנושא הזה תוך לחץ זמן".

ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני): "אני מודה ליו"ר הכנסת וליו"ר ועדת הכספים על עזרתם והבנתם את הבעייתיות של העלאת חוק מורכב שכזה במסגרת חוק דרקוני כמו חוק ההסדרים. יש לנו אמון מלא ביכולתו ויושרתו של ח"כ גפני לדון בחוק לפי שיקולי הוועדה ולוודא שלא יוכנסו בו שינויים חד-צדדיים. מלכתחילה חוק מורכב כזה עם כל ההשלכות הכבדות שלו, לא היה צריך להידון בהליך מזורז במסגרת חוק ההסדרים, ותוך שהוא מובא ללא הידברות עם הקיבוצים וללא דיון מעמיק. עם זאת, אני מברך על ההסכמות שהושגו בזכות הנחישות שגילתה הנהגת הקיבוצים ומטריית המגן שזכינו לה מיו"ר הכנסת ויו"ר ועדת הכספים וגורמים נוספים בכנסת. כעת נדרשת הכנה רצינית על-מנת להעביר את החוק ללא חריגות מההסכמה שהושגה. יש לנצל את הזמן הקרוב כדי להכין את הקיבוצים לשינויים הנגזרים מהחוק, הן מהבחינה הכספית והפיננסית והן מהבחינה החברתית". ח"כ מיכל בירן (המחנה הציוני): "נושא כה מורכב של קהילות ואין צורך להיחפז ממש ברגעים האחרונים. לא יקרה דבר אם יוצא מסד הזמנים הזה".

נציג רשות המיסים, עפרי שלו, הגיב על הודעת הפיצול: "השקענו הרבה מאוד שעות יחד עם נציגי הקיבוצים והגענו אליו אתמול בערב אחרי המון שעות דיונים ומחשבות על החוק והתוצאה טובה לשני הצדדים ולכן חשוב להמשיך בזה". גם נציג אגף התקציבים באוצר, ניר אמסל, הגיב וניסה לשכנע את הוועדה לדון בכל-זאת בחוק במסגרת הנוכחית: "אנחנו בהחלט אומרים שהחוק הזה הוא פיסקאלי ויש חשיבות שיעבור עם אישור תקציב המדינה על-אף עמדת חברי ועדת הכספים".

מנכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר: "לא היינו מגיעים לתוצאה ללא ה'דד-ליין', למרות הקשיים. אנחנו חוששים שאם החוק לא יאושר היום, לא יתקבל ההסכם ככתבו וכלשונו. זה מסתמך על 4 חודשים של מו"מ ואלמלא ההינו מתכנסים כאן עכשיו, עוד היינו ממשיכים להתווכח כפי שהתווכחנו 4 חודשים. אנחנו מחויבים לכל פסיק בנוסח הזה".

יו"ר הוועדה גפני סיכם לאחר ששמע את עמדת חברי הכנסת ואת נציגי האוצר, רשות המיסים והקיבוצים ואמר: "אני מתחייב ששום דבר לא ישתנה שלא בהסכמה. יש הסכם ואני מברך עליו אנחנו לא דנים על הסכם אלא על 18 עמודים של חוק שהגישה רשות המיסים. זה דברים מורכבים ועשויים להיות כל מיני דברים ובעיות. המציאות הזו שעד לרגע זה אנחנו לא מכירים לעומק את פרטיי הנוסח החדש של החוק לא מאפשרים שנאשר אותו במסגרת חוק ההסדרים. נדרש דיון מעמיק. אני מתחייב שנעשה את זה מיד כשהוועדה תוכל להתכנס לדון בכך וביום אחד שלם של דיונים נסיים את העבודה על החוק".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 07/12/2016 | עודכן: 08/12/2016
+אתה שר גרוע, אפס, טוקבקיסט וגזען 10:24 08/12/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
שני עימותים קשים במליאת הכנסת - האחד בין ישראל כ"ץ לתמר זנדברג והשני בין יעל גרמן לאורן חזן
זנדברג. תשובה מפורצצת [ערוץ הכנסת]
כ"ץ. למה לא בת"א-יפו [יונתן זינדל/פלאש 90]
+ליברמן: אין לנו כוונת התערבות בסוריה 10:22 08/12/16 | איציק וולף | לרשימה המלאה
שר הביטחון הבהיר כי לישראל יש קווים אדומים שלא תאפשר לחצות: פגיעה באזרחי ישראל, הברחת נשק מתוחכם והברחת נשק כימי לידי חיזבאללה
[צילום: מן הטלוויזיה]
+כ"ץ: לו"ז הרכבת הקלה לא ייפגע 09:11 08/12/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
אומר כי המפעיל ייבחר כארבע שנים לפני מועד הפעלת הקו האדום כמתוכנן בשנת 2021 ▪ "משרד התחבורה וחברת נת"ע פועלים במקצועיות ובנחישות לעמידה בלוחות הזמנים"
עבודות מקבילות בכמה אתרים [צילום: אסף שילה/ישראל סאן]
+מי שירים את היד,
ימצא את רגלו בהאג
23:38 07/12/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
כך איים יו"ר הרשימה המשותפת ▪ בגין: זה לא פתרון אחראי מושכל ובגדר החוק ▪ בנט: בזכות שלום עכשיו מייבשים את הביצה ▪ אוחנה: ההתיישבות היא צורך לאומי
עודה ונתניהו בשיחה חטופה [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+ועדת הכספים צפויה לאשר הסדר הקפיטציה בין הקופות לבתיה"ח 23:15 07/12/16 |
ועדת הכספים תאשר, כפי הנראה במהלך ההצבעות על כל חוק ההסדרים, את חוק הקפיטציה (ה-cap) המסדיר את ההתחשבנות הכספית בין קופות החולים לבתי החולים. כך נראה היה הערב (ד') בתום דיון נוסף וממושך שקיימה הוועדה בנושא ושבו הגיעו הצדדים, הוועדה, נציגי קופות החולים, בתי החולים, משרדי הבריאות והאוצר להסכמות. על-פי הצעת החוק, הנקראת על שם שיטת החישוב פר ראש, קרי לפי מספרי המבוטחים של הקופות המופנים לטיפול בבתי החולים, תהיינה 'תקרות' צריכה ו'רצפות' צריכה של הקופות בבתי החולים, תוך חיוב הקופות לשלם את רצפת הצריכה לבתי החולים מדי חודש.

+כבל: "מתחרה אמיתי להוט וליס" 23:08 07/12/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
לאחר ישיבה לילית בוועדת הכלכלה הושגו סיכומים שיאפשרו הפרטת עידן פלוס והגברת התחרות בטלוויזיה הרב-ערוצית ▪ דמי ההפצה שישלמו ערוצים 2 ו-10 יופחתו, והערוצים הייעודיים יופצו בחינם למשך שנה וחצי - המדינה תישא בהפרש העלויות עד להפרטה
[צילום: AP]
+התנגדות בוועדה למיסוי פיצויי הפיטורין 22:48 07/12/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
חברי ועדת הכספים: "החוק מהווה התערבות בוטה ותקדימית ביחסי עובד-מעביד. חייבים להעלות את רף השכר ממנו ממסים את כספי הפיצויים, אחרת פוגעים פגיעה קשה, של מאות שקלים בחודש, בעובדים שרובם משתכרים שכר גבוה רק בחלק מהקריירה שלהם"
[צילום אילוסטרציה: AP]
+חוששת? סככות המתנה יכללו תאורה 22:36 07/12/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
משרד התחבורה לוועדה למעמד האישה: בקרוב נכשיר 25 נהגות תחבורה ציבורית ▪ "ככל שתתאמו יותר את התחבורה הציבורית לצרכי הנשים, כך תראו עליה בשימוש"
טרנר. כשגברים לא יוותרו על הורות
+מיסוי "חברות ארנק" יאושר 20:48 07/12/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
אחרי שבועות של דיונים התקדמות קלה בוועדת הכספים: בפעם הראשונה במסגרת דיוני חוק ההסדרים שהוועדה השלימה את העבודה על אחד מפרקיו תוך הסכמות עקרוניות בין רשות המיסים לנציגי הסקטור העסקי, רואי החשבון, עורכי הדין ואחרים
גפני ובאב"ד. תימנע תופעת התחמקות [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor Liberman אברהם נגוסה / Avraham Neguise אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אורי מקלב / Uri Maklev אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda Ariel אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אורן חזן / Oren Hazan אחמד טיבי / Ahmad Tibi איוב קרא / Ayoob Kara איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin איילת שקד / Ayelet Shaked איימן עודה / Eiman Ode אילן גילאון / Ilan Gilon איתן ברושי / Eitan Broshi איתן כבל / Eitan Cabel אכרם חסון / Akram Hasson אלון שוסטר / Schuster Alon אלי אלאלוף / Eli Alaluf אלי כהן / Eli Cohen אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan אלעזר שטרן / Elazar Shtern אמיר אוחנה / Amir Ohana אראל מרגלית / Erel Margalit אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri באסל גטאס / Basel Ghattas בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גילה גמליאל / Gila Gamliel גלעד מנשה ארדן / Gilad Erdan ג'מאל זחאלקה / Jamal Zahalka דני עטר / Danielle Attar דני בן יוסף דנון / Dani Danon המחנה הציוני / Hamachane Hzioni זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin זוהיר בהלול / Zohir Bahalul ז'קי לוי / jackie Levy חיים ילין / Haim Yalin חיים כץ / Haim Katz חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar חמד עמאר / Hamad Amar חנין זועבי / Haneen Zoabi טלי פלוסקוב / Tali Ploskov יאיר לפיד / Yair Lapid יגאל גואטה / Igal Guetta יהודה גליק / Yehuda Glick יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב קיש / Yoav Kish יואל חסון / Yoel Hason יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine Razvozov יוליה מלינובסקי / Yuliya Melinovsky יוסף גריף / Yosef Garif יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen ינון מגל / Yinon Magal יעל גרמן / Yael German יעל כהן-פארן / Yael Cohen Paran יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יעקב מרגי / yaakov Margi יעקב פרי / Yaakov Perry יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton יצחק כהן / Yitzhak Cohen יצחק (איציק) שמולי / Itzik Shmuli ירון מזוז / Yaron Mazuz יריב לוין / Yariv Levin ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מייקל אורן / Michael Oren מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכל בירן / Michal Biran מיכל רוזין / Michal Rozin מיקי לוי / Mickey Levy מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg מרב מיכאלי / Merav Michaeli מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay Yogev משה גפני / Moshe Gafni משה כחלון / Moshe Kahlon משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe Ya'alon משולם נהרי / Meshulam Nahari נאוה בוקר / Nava Boker נורית קורן / Nurit Koren נחמן שי ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky ניר מאיר / Nir Meir נפתלי בנט / Naftali Bennett סילבן שלום / Silvan Shalom סעיד אלחרומי / Said Elharumi סתיו שפיר / Stav Shafir עאידה תומא-סלימאן / Aida Touma-Suleiman עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim Hajj Yahya עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah Abu Ma'aruf עודד פורר / Oded Forer עיסאווי פריג' / Issawi Frej עליזה לביא / Aliza Lavi עמיר ארמונד פרץ / Amir Peretz עמר בר-לב / Omer Bar-Lev עפר שלח / Ofer Shelah פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete ציפי חוטובלי / Tzipi Hotovely ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi Livni קארין אלהרר / Karin Elharar קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova רוברט אילטוב / Robert Ilatov רויטל סויד / Revital Swid רועי פולקמן / Roei Folkman רחל עזריה / Rachel Azaria שולי מועלם-רפאלי / Shuli Mualem-Refaeli שי פירון / Shai Piron שלי רחל יחימוביץ' / Shelly Yachimovich שרון גל / Sharon Gal שרן השכל / Sharren Haskel תמר זנדברג / Tamar Zandberg
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 20
פרצת מס נוספת עומדת להיסגר. אחרי דיונים ממושכים, סיימה (יום ד', 7.12.16) בסופו של דבר ועדת הכספים את העבודה על הפרק העוסק במיסוי חברות ארנק בחוק ההסדרים. האישור הסופי יהיה בהצבעה הכוללת על חוק ההסדרים לשנים 2018-2017 בשבועות הקרובים טרם אישור תקציב המדינה.
07/12/2016 | עידן יוסף | חדשות

דיון מקדים ראשון בוועדת הכלכלה בהצעת חוק מוניות השירות הממשלתית שמציע משרד התחבורה. משרד התחבורה הביא לדיון (יום ד', 7.12.16) את צמרת המשרד - השר, מנכ"ל המשרד וראש הרשות הארצית לתחבורה ציבורית.
07/12/2016 | עידן יוסף | חדשות

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה (יום ד', 7.12.16) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק פנסיה חובה לעצמאיים. ניתוח החוק המוצע, כפי שנעשה על-ידי News1, מגלה, כי הוא יקטין את הכנסתו של עצמאי מוצע ב-550 שקל לחודש, וייתן לו בתמורה פנסיה העשוי להגיע ל-2,000 שקל לחודש.

הוועדה המשותפת לוועדות החוקה חוק ומשפט וחוץ וביטחון, אישרה היום (ד') לקריאה ראשונה את הצעת החוק להסדרת ההתיישבות ביהודה ושומרון- התשע"ז 2016, שיזמו הח"כים בצלאל סמוטריץ', יואב קיש, שולי מועלם רפאלי, דוד ביטן ואורן חזן. שמונה ח"כים תמכו בהצעת החוק וחמישה התנגדו.
07/12/2016 | מירב ארד | חדשות

"אני לא יודע למה החוק לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות חוקק רק ב-98. יש דברים בסיסיים מוסריים שצריכים להיות מובנים מאליהם", אמר יו"ר ועדת הפנים ח"כ דודי אמסלם בדיון (יום ד', 7.12.16) על מוכנות הרשויות המקומיות ליישום פרק הנגישות בחוק לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. "כולנו נגיע לאיזו שהיא הגבלה. השאלה רק מתי. אנשים עם מוגבלויות גם ככה קשה להם בחיים. מה הם מבקשים? להגיע לכל מקום, כמו כולם. יש הרבה חוקים שלא מיושמים, אבל זה חוק שלא פייר לא ליישם. הוא בסדר עדיפות ראשון".
07/12/2016 | יפעת גדות | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il