[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
הצעה: אתרים למבוגרים יוגבלו בקוד אישי <br> |
ועדת השרים לחקיקה אישרה עקרונית כי גלישה באתרי פורנו והימורים תוגבל באופן וולונטרי אך מתנה את אישור הצעת החוק בתיקונים
ועדת השרים לחקיקה התנתה (יום ג', 14.3.17) את תמיכתה בהצעת החוק של ח"כ מיקי זוהר (ליכוד), לפיה ספקיות אינטרנט יתקינו מערכות שיחייבו גולשים להקליד קוד אישי על-מנת לגלוש באתרים פורנוגרפיים ובאתרי הימורים.
יושב-ראש הוועדה, שרת המשפטים איילת שקד, נמנעה בהצבעה. הוועדה דורשת לוודא כי אישור הצעת החוק ייעשה בהתאם לסיכומים שלא פורטו ובתיאום עם כל המשרדים הנוגעים בדבר. הצעת החוק המתוקנת תוחזר לדיון בוועדת השרים לפני אישורה בקריאה ראשונה. הצעת חוק אחרת של זוהר באותו נושא ירדה מסדר היום.
על-פי הצעת החוק המקורית, תמורת כל לקוח שיעשה שימוש במערכת תקבל הספקית מהמדינה סיוע כלכלי למשך עשר שנים - מענק (חודשי?) בסך 30 אגורות.
ח"כ זוהר אמר כי מטרת ההצעה היא להגן על ילדים מתכנים בלתי הולמים ברשת. לדבריו, הצעת החוק היא וולונטרית ואינה כופה על הספקיות לעשות זאת אלא מעודדת אותם כלכלית. "בקרת הורים זו תוכל למנוע מילדינו נזק מצטבר שהורים רבים אינם מודעים אליו. בנוסף, הצעת החוק תאפשר לבגיר לגלוש היכן שירצה בזמן שהקטין יהיה מוגן".
יושב-ראש הוועדה, שרת המשפטים איילת שקד, נמנעה בהצבעה. הוועדה דורשת לוודא כי אישור הצעת החוק ייעשה בהתאם לסיכומים שלא פורטו ובתיאום עם כל המשרדים הנוגעים בדבר. הצעת החוק המתוקנת תוחזר לדיון בוועדת השרים לפני אישורה בקריאה ראשונה. הצעת חוק אחרת של זוהר באותו נושא ירדה מסדר היום.
על-פי הצעת החוק המקורית, תמורת כל לקוח שיעשה שימוש במערכת תקבל הספקית מהמדינה סיוע כלכלי למשך עשר שנים - מענק (חודשי?) בסך 30 אגורות.
ח"כ זוהר אמר כי מטרת ההצעה היא להגן על ילדים מתכנים בלתי הולמים ברשת. לדבריו, הצעת החוק היא וולונטרית ואינה כופה על הספקיות לעשות זאת אלא מעודדת אותם כלכלית. "בקרת הורים זו תוכל למנוע מילדינו נזק מצטבר שהורים רבים אינם מודעים אליו. בנוסף, הצעת החוק תאפשר לבגיר לגלוש היכן שירצה בזמן שהקטין יהיה מוגן".
|
|
הצעת חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון - סינון אתרי הימורים ותכנים המציגים דברי תועבה באינטרנט), התשע"ז-2016 / הצעת חוק | |
|
צעת חוק זו מטרתה לצמצם את חשיפתם של קטינים לתכנים פוגעניים ברחבי רשת האינטרנט.
|
מכלוף מיקי זוהר
●
הליכוד
|
||
|
|
+בטרומית: מניעת בחירה לכנסת ממועמד שהורשע בעבירת טרור
15:39 15/03/17 |
15:39 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק-יסוד: הכנסת (תיקון - מניעת בחירת מועמד שהורשע בעבירת טרור) של חברת הכנסת ענת ברקו. מוצע בה לקבוע שאדם שהורשע בעבירה שהיא מעשה טרור או בעבירה לפי חוק המאבק בטרור, לא יוכל להיבחר לכנסת אלא אם קבע יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית כי עברו 25 שנים מיום שגמר לרצות את עונש המאסר בפועל, ובזמן הזה הוא לא הורשע בעבירה כאמור או לא הורשע במעשה טרור מחוץ לישראל ולא נעצר.
+בטרומית: כספי פיקדון שלא נוצלו לא יימחקו ויועברו לחשבון הבנק של החייל המשוחרר
15:05 15/03/17 |
15:05 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק קליטת חיילים משוחררים (תיקון - העברת כספי פיקדון שלא נוצלו לחשבון הבנק של הזכאי), התשע"ז-2017 של חבר הכנסת מיקי לוי. כיום, חייל משוחרר שלא עשה שימוש בכספי הפיקדון שלו במשך שבע שנים מיום השחרור, מאבד את זכאותו וכספו מועבר לקרן לסיוע נוסף. מוצע לקבוע כי בתום התקופה האמורה, הכסף יועבר לחשבון הבנק של החייל המשוחרר. הצעת החוק מבקשת לבטל המצב בו המענק הכספי לו זכאי החייל המשוחרר מועבר לקרן לסיוע נוסף ולהעביר את הכספי הפיקדון בתום תקופת הזמן של 7 שנים הקבועה בחוק - במידה והחייל המשוחרר הזכאי לא משך את כספי הפיקדון כאמור - לחשבון הבנק שלו".
+אושר בטרומית: סינון אתרי זימה והימורים
14:57 15/03/17 |
14:57 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון - סינון אתרי הימורים ותכנים המציגים דברי תועבה באינטרנט), התשע"ז-2016 של חבר הכנסת מיקי מכלוף זוהר. כדי לצמצם את חשיפתם של קטינים לתכנים פוגעניים באינטרנט, מוצע להרחיב את הגדרת תוכן פוגעני הקבועה היום בחוק. כן, מוצע לקבוע כי ספק גישה לאינטרנט שיספק שירות סינון תכנים יהיה זכאי למענק מהמדינה בשל כך.
+בטרומית: מינוי מומחה מטעם בית המשפט בתביעת נזיקין בשל עבירת מין
14:24 15/03/17 |
14:24 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק בתי המשפט (תיקון - מינוי מומחה מטעם בית המשפט בתביעת נזיקין בשל עבירת מין), התשע"ז-2017 של חברת הכנסת איילת נחמיאס ורבין. מוצע בה לקבוע שבתביעה אזרחית בשל עבירת מין, רשאי בית המשפט למנות מומחה מטעמו שיחווה דעתו בעניין הנזק הגופני או הנפשי שנגרם לתובע, ובעלי הדין לא יביאו מומחים מטעמם לעניין זה אלא ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים שיירשמו. נחמיאס ורבין הזכירה בקול חנוק דברים שחשפה בעבר: "בנימה אישית אני עברתי אירוע כנערה צעירה, לפני יומיים עברתי באותו מקום שבו עברתי את התקיפה המינית. כל החיים אני זוכרת את המקום הזה אבל הפעם זה היה עם הילדים שלי. כולנו עברנו הטרדות, אבל תקיפות מיניות שאנחנו מזהות באיחור וקולטות רק הרבה שנים אחרי זה דבר מאוד קשה. אני יכולתי להתגבר על זה ויש הרבה נשים שמתגברות על זה בכוחות עצמן. אני היום פה בשביל אותם נשים שלא הצליחו להתגבר".
+"אנשים החלו לשלם בקצב של מיליון ש' ליום"
14:03 15/03/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
[צילום: פלאש 90]
כך לדברי עו"ד ענת הר-אבן, היועמ"ש לרשות האכיפה והגבייה בדיון בוועדת חוקה חוק ומשפט ▪ הוועדה האריכה בשלושה שבועות את מבצע הפחתת חובות במרכז לגביית קנסות
[צילום: פלאש 90]
+יורחב מעגל מס' הילדים מעוכבי התפתחות הזכאים לגמלה
13:33 15/03/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
כך לדברי נציגת משרד הבריאות בישיבה להגברת מודעות למחלות נדירות בוועדת הבריאות ▪ עוד הוחלט על הקמת ועדה למיצוי זכויות שתשב בבתי החולים הממשלתיים
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אושר בטרומית: הרחבת הגדרת ילד לעניין קצבת נפגעי עבודה
13:08 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - הרחבת הגדרת ילד לעניין קצבת נפגעי עבודה), התשע"ז-2017 של חבר הכנסת משה גפני וקבוצת חברי הכנסת. מוצע כי לעניין קצבת נפגעי עבודה ייחשבו לתלויים גם יתומים בני 18 עד 20 שנים, שלומדים במוסד חינוכי כמוגדר לעניין זכאות ילד לקצבת שאירים.
+אושר בטרומית: פטור מתשלום דמי ביטוח לתלמידי על יסודי ותלמידי ישיבות
13:07 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - פטור מתשלום דמי ביטוח לתלמיד על יסודי), התשע"ז-2017 של חברי הכנסת מיכאל מלכיאלי ויגאל גואטה. מוצע לעגן בחוק הביטוח הלאומי הסדר שקיים היום בתקנות הביטוח הלאומי ולפיו תלמידי כיתות י' עד י"ב שטרם מלאו להם 19 שנים והם לומדים במוסד חינוכי על יסודי - יהיו פטורים מתשלום דמי ביטוח לאומי. 39 תמכו 7 התנגדו וההצעה תועבר לוועדת העבודה והרווחה.
+"לא לאפליה רעה של עובדי ההוראה החרדיים"
13:05 15/03/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
כך יו"ר ועדת הכספים גפני ▪ הבהיר: "הסכמי שכר שנחתמו על כלל עובדי ההוראה חייבים לחול גם לגבי מרצים בסמינרים, מורים ומורות מהמגזר החרדי"
[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+זכאות שווה להירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים
12:48 15/03/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
הטכניון, חיפה [צילום: משה מילנר/לע"מ]
בכך תבוטל האפליה בין הטכניון למוסדות מוכרים אחרים בזכאות לרישום בפנקס המהנדסים והאדריכלים ▪ עוד אושר לאפשר לסטודנטים באדריכלות או באדריכלות נוף להתחיל בהתמחות עוד לפני סיום התואר
הטכניון, חיפה [צילום: משה מילנר/לע"מ]
+אושר בטרומית: מוסד תכנון יוכל לדרוש שיפוי בגין תביעות פיצויים
12:35 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק התכנון והבנייה (תיקון - שיפוי בגין תביעות פיצויים), התשע"ז-2017 של חבר הכנסת דוד אמסלם. מוצע לקבוע כי מוסד תכנון יהיה רשאי לדרוש, כתנאי להפקדה או אישור תכנית שבסמכותו או כתנאי למתן היתר, כתב שיפוי מפני תביעה לפיצויים. בכך, למעשה, יעוגן הנוהג הקיים כיום בנושא.
+אושר בטרומית: בתי קברות אזוריים יכללו בהגדרת תשתית לאומית
12:33 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק התכנון והבנייה (תיקון - הגדרת בתי קברות אזוריים כתשתית לאומית), התשע"ו-2016, של חברי הכנסת נאוה בוקר, ניסן סלומינסקי ואכרם חסון. מוצע לכלול בהגדרה "תשתיות לאומיות" גם בתי קברות אזוריים.
+לשכת פרסום בג"ץ
12:25 15/03/17 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
גבאי. להוטים וחובבנים [צילום: יוסי זליגר]
המועמדים לראשות מפלגת העבודה מצאו ערוץ קל ונוח לפרסום: עתירות לבג"ץ. אחרי הרצוג בנושא מס הדירות ומרגלית בנושא פרשות נתניהו - בא גבאי עם עתירה הזויה נגד חוק בן עשר
גבאי. להוטים וחובבנים [צילום: יוסי זליגר]
+הוארך הצו להגדלת מכסת הייבוא הפטורה ממכס של מיץ ענבים
12:10 15/03/17 |
ועדת הכספים אישרה הבוקר (יום ד', 15.3.17) הארכה בשנה צו מכס שמגדיל את מכסת הייבוא הפטורה ממכס של מיץ ענבים מאירופה ומארה"ב, עד לכמות כוללת של 200 אלף ליטר, עד סוף שנת 2017. זאת על-מנת למנוע מצב של אי עמידה בביקושים הגוברים למיץ ענבים לקראת חג הפסח וכן על-מנת עליית מחירים דווקא בעת הזו. המכסה הפטורה ממכס הוגדלה לראשונה לקראת חג הפסח בשנה שעברה וכאמור הוחלט להמשיך במדינות זו, תוך מניעת פגיעה ביצרנים המקומיים.
+נבחן קידום האכיפה נגד אלימות במע' הבריאות"
12:08 15/03/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ליצמן בוועדת הבריאות [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
כך דברי שר הבריאות בדיון בוועדת הבריאות בעקבות האירוע בקופ"ח כללית בחולון ▪ אלי דפס: מערכת הבריאות צריכה לקבל טיפול יסודי הרבה יותר ממה שנעשה בשנים האחרונות
ליצמן בוועדת הבריאות [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+אורלי לוי-אבקסיס הודחה מישראל ביתנו
11:53 15/03/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
אורלי לוי-אבקסיס [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
ועדת הכנסת קיבלה את בקשת מפלגת ישראל ביתנו והכריזה על חברת הכנסת כעל סיעת יחיד ▪ היא לא תוכל להתמודד בחירות הבאות ברשימה המיוצגת בכנסת אלא רק ברשימה חדשה
אורלי לוי-אבקסיס [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+ייצוג ח"כ אורלי לוי-אבקסיס בוחריה שבכוח
10:33 15/03/17 | חיים שטנגר | לרשימה המלאה
אורלי לוי-אבקסיס [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
במצב החוקי הקיים בישראל לא ניתן לכפות על ח"כ הפורש ממפלגתו, להחזיר המנדט למפלגה שברשימתה נבחר הוא לכנסת. כל שניתן לעשות הוא, למנוע הכרה בח"כ אורלי לוי-אבקסיס כסיעת יחיד - שעה שהיא עצמה לא הודיעה על כך. כך לא תהיה לוי-אבקסיס זכאית לכספי המימון החודשי לח"כ, בגובה של 68,700 שקלים מדי חודש בחודשו וכספי המימון יועברו לישראל ביתנו
אורלי לוי-אבקסיס [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חברות יפרטו עבור מהם "תשלומים קבועים"
09:25 15/03/17 | מירב ארד | לרשימה המלאה
[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
מליאת הכנסת אישרה את הצעת החוק בקריאה ראשונה ▪ ההצעה תועבר לדיון בוועדת הכלכלה
[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+אושר בקריאה ראשונה: הארכת חופשת הלידה
09:20 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק רפורמה בתקופת הלידה וההורות (תיקוני חקיקה), התשע"ז-2017 של חברת הכנסת רחל עזריה, והצעות דומות של חברי הכנסת אורי מקלב (יהדות התורה) ומשה גפני (יהדות התורה) ושל ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת). מוצע לערוך מספר תיקונים לעניין תקופת לידה והורות: מוצע להאריך בהדרגה את תקופת הלידה וההורות בגינה משתלמים דמי לידה מ-14 שבועות ל-16 שבועות. כן מוצע לצמצם את תקופת הלידה וההורות המינימלית שרשאי לקחת אב מ-3 שבועות לשבוע אחד. בנוסף, מוצע לאפשר לעובד שבת זוגו סטודנטית, לממש את תקופת הלידה וההורות שנותרה לה מהמועד שבו חויבה לחזור ללימודים. לבסוף, מוצע לקבוע כי מי שהייתה זכאית לפני יציאתה לתקופת הלידה וההורות להשתתפות במעון יום, תמשיך להיות זכאית לה לכל אורך תקופת הלידה וההורות.
+אושר בקריאה ראשונה: הסדרת הדרכים לביטול עסקה
09:19 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 53)(דרכים לביטול עסקה), התשע"ז-2017, של חברי הכנסת יואל חסון, דוד ביטן ואיתן כבל.
מוצע לקבוע את דרכי ביטול עסקה שיש לצרכן זכות לבטל אותה. דרכי הביטול כוללים ביטול העסקה בעל-פה, בטלפון או במקום העסק, למעט אם נקבע בחוק כי הביטול יהיה בכתב, בדואר רשום, פקסימיליה או באמצעות האינטרנט אם ניתן לבצע את העסקה באמצעי זה. כמו-כן, מוצע לקבוע חובות גילוי של עוסק לצרכן לעניין דרכי הביטול האמורות.
מוצע לקבוע את דרכי ביטול עסקה שיש לצרכן זכות לבטל אותה. דרכי הביטול כוללים ביטול העסקה בעל-פה, בטלפון או במקום העסק, למעט אם נקבע בחוק כי הביטול יהיה בכתב, בדואר רשום, פקסימיליה או באמצעות האינטרנט אם ניתן לבצע את העסקה באמצעי זה. כמו-כן, מוצע לקבוע חובות גילוי של עוסק לצרכן לעניין דרכי הביטול האמורות.
+ביד הלשון: ח"כ שהרשיע במילים ייפסל
04:43 15/03/17 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הרשימה המשותפת. התנגדות [צילום ארכיון: יונתן זינדל/פלאש 90]
04:43 15/03/17 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
החוק אושר סופית חרף התנגדות הרשימה המשותפת: ניתן יהיה לפסול ח"כ מהתמודדות לכנסת גם על-פי ההתבטאויות שלו ולא רק על-פי המעשים
הרשימה המשותפת. התנגדות [צילום ארכיון: יונתן זינדל/פלאש 90]
+הארכת חופשת הלידה אושרה בקריאה ראשונה
01:46 15/03/17 |
01:46 15/03/17 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק רפורמה בתקופת הלידה וההורות (תיקוני חקיקה), התשע"ז-2017 של חברת הכנסת רחל עזריה, והצעות דומות של חברי הכנסת אורי מקלב (יהדות התורה) ומשה גפני (יהדות התורה) ושל ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת). מוצע בה לערוך מספר תיקונים לעניין תקופת לידה והורות: מוצע להאריך בהדרגה את תקופת הלידה וההורות בגינה משתלמים דמי לידה מ-14 שבועות ל-16 שבועות. כן מוצע לצמצם את תקופת הלידה וההורות המינימלית שרשאי לקחת אב מ-3 שבועות לשבוע אחד. בנוסף, מוצע לאפשר לעובד שבת זוגו סטודנטית, לממש את תקופת הלידה וההורות שנותרה לה מהמועד שבו חויבה לחזור ללימודים. לבסוף, מוצע לקבוע כי מי שהייתה זכאית לפני יציאתה לתקופת הלידה וההורות להשתתפות במעון יום, תמשיך להיות זכאית לה לכל אורך תקופת הלידה וההורות.
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| הצעה: אתרים למבוגרים יוגבלו בקוד אישי |
| תגובות [ 0 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| ברחבי הרשת / פרסומת |
|
|||||||||||||||||||||||||
| + כיתבו בפורומים של News1 | + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת |
| חדשות נוספות ברשת |
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||

