בג"ץ לא יתערב בניהול תיק דרעי

דחה על הסף את עתירת התנועה לאיכות השלטון שביקשה להורות למנדלבליט להחליט בתיק דרעי עוד לפני הבחירות המדינה: התבקשו השלמות חקירה שחלקן טרם בוצעו
איתמר לוין חדשות בחירות 2019 (א) תגובות
כרגיל: בלי הוצאות
התנועה לאיכות השלטון ממשיכה להטריד את בג"ץ בעתירות סרק חסרות יסוד, שכל מטרתן היא לעשות רוח ולהלך אימים - ובג"ץ ממשיך לגלות כלפיה יחס סלחני ולהימנע מלהטיל עליה הוצאות. אין לכך כל הצדקה. המילים "עותר ציבורי" אינן מילות קסם המאפשרות לכל מאן דבעי לנצל לרעה הליכי משפט, תוך התעלמות מוחלטת מפסיקה עקבית. ההסבר היחיד שניתן לתת ליחס התמוה הזה של בג"ץ, הוא שאליעד שרגא וחבורתו משרתים אינטרס של השופטים עצמם: מעניקים להם הזדמנות להתערב בנושאים פוליטיים ושלטוניים.
בג"ץ דחה על הסף (יום ג', 26.3.19) את עתירת התנועה לאיכות השלטון, אשר ביקשה להורות ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, להחליט לפני הבחירות בעניינו של שר הפנים, אריה דרעי. בשבוע שעבר נדחתה באותה צורה עתירה דומה בעניינו של שר העבודה, חיים כץ.

בנובמבר שעבר המליצה המשטרה להגיש כתב אישום נגד דרעי בעבירות מרמה, מס והלבנת הון. השופט יצחק עמית שב ומזכיר את הריסון בו נוהג בג"ץ כלפי בקשות להתערב בעבודת רשויות החקירה, בוודאי כאשר מדובר ביועץ המשפטי לממשלה. לדבריו, אכן יש חשיבות לכך שהחלטות בנושאים פליליים יתקבלו בתוך זמן סביר, אך הגדרתו של זמן זה משתנה מתיק לתיק.

במקרה של דרעי מדובר בחקירה רגישה וסבוכה, אשר נמשכה למעלה משנתיים. התיק הועבר לפרקליטות לפני 3.5 חודשים בלבד, והמדינה מסרה שנדרשו השלמות חקירה שחלקן טרם בוצעו. לכן, מדובר בפרק זמן סביר ובוודאי בכזה שאין מצדיק התערבות של בג"ץ. עוד מציין עמית, כי דרעי עצמו לא עתר בבקשה דומה - ולרוב לא נענה בג"ץ לעתירות בהן הנפגע עצמו לא מבקש סעד.

השופטים מני מזוז ויעל וילנר הסכימו עם מזוז. את התנועה ייצגו עוה"ד אליעד שרגא, תומר נאור וזוהר אלטמן-רפאל, ואת המדינה - עוה"ד נחי בן-אור ושי כהן.
בג"ץ 1081/19, התנועה לאיכות השלטון נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח' / פס"ד
דחייה על הסף של עתירה שביקשה להורות לקבל לפני הבחירות החלטה בתיק אריה דרעי
| יצחק עמית, מני מזוז, אלכס שטיין בית המשפט העליון
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 27/03/2019 | עודכן: 27/03/2019
+כאשר בבחירות יורים לעצמנו ברגל 08:23 28/03/19 | בצלאל לביא | לרשימה המלאה
גם במערכת בחירות לוהטת בלא קשר לאמונה או השקפה פוליטית, כל ישראלי חייב לחשוב בינו לבין עצמו האם המטרה מקדשת את כל האמצעים והאם הרצון לנצח בבחירות מצדיק זאת
גנץ. הכפשות [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+המצביעה הראשונה: אשת הקב"ט בניו-זילנד 22:45 27/03/19 | איציק וולף | לרשימה המלאה
רעיית קב"ט השגרירות הייתה הישראלית הראשונה שהצביעה בקלפי שנפתחה בשעה 22:00 שעון ישראל בניו-זילנד
[צילום: פלאש 90]
+ועדת הבחירות מנעה סרטון חלופי מאיחוד הימין 19:37 27/03/19 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
גם הסרטון החלופי של איחוד מפלגות הימין שנועד להחליף את הסרטון של עוצמה יהודית לא ישודר ▪ הרשימה תתבע את זמן המסך שנלקח ממנה
סמוטריץ'. פסלו לנו את הסרטון
+הליכוד דורש חקירה פלילית נגד גנץ 17:55 27/03/19 |
הליכוד הודיע כי יקיים מסיבת עיתונאים בעניין ממצאי דוח המבקר, אך עוד קודם לכן מסר הודעה בה נאמר כי הוא הגיש דרישה ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח מייד בחקירה פלילית נגד בני גנץ. "התקשורת וגורמי האכיפה קבעו כללי משחק שהציבור חייב לדעת הכל על מועמד לראשות ממשלה לפני הבחירות. בוגי יעלון אף אמר ש'ישראל צריכה ראש ממשלה שאין מה לחקור עליו'. אסור שיהיה דין אחד לנתניהו ודין אחר לבני גנץ".
+כחול לבן: בפעילותו של גנץ לא נפל דופי 17:48 27/03/19 |
כחול לבן בתגובה לדוח המבקר: "מדובר בדוח העוסק בהתנהלות המשטרה בכל הקשור למכרזים ופטור ממכרזים. בפעילותו של גנץ כיו"ר 'המימד החמישי' לא נפל דופי. לצערנו דווקא בפרשה הביטחונית החמורה שמרחפת מעל רה"מ נתניהו, מנוע מבקר המדינה לחקור, בשל חקירת המשטרה בפרשה המתנהלת".

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il