פנייה דחופה לשר האוצר:

"לעצור הוצאת נהגי האוטובוס לחל"ת"

ההסתדרות הלאומית לכחלון: "דורשים כי נהגי התחבורה הציבורית ימשיכו לקבל שכר מלא גם בעת השבתת התחבורה הציבורית, בדיוק כפי שנעשה במגזר הציבורי" תחבורה בדרך שלנו לשר התחבורה: "לא להשבתת התחבורה הציבורית ללא מציאת פתרונות חלופיים לציבור"
עידן יוסף חדשות תחבורה ציבורית תגובות
ברקע כוונת הממשלה להפסיק את התחבורה הציבורית בישראל, עשרות אלפי נהגי התחבורה הציבורית ייצאו לחל"ת ויאבדו את מקור פרנסתם. במכתב ששלח (יום ג', 24.3.20) יושב-ראש ההסתדרות הלאומית, לשר האוצר משה כחלון, מזהיר יואב שמחי כי הדבר יביא לקריסה ולהוצאה מחדש למעגל התעסוקה של אלפי נהגים אשר לא יחזרו עם סיום המשבר אל מאחורי ההגה וכי בעת חרום לא יהיה מי שייתן מענה תעבורתי לאזרחים.

ענף התחבורה נחשב ענף חרום אשר פעל תמיד כולל בזמן מלחמות ומבצעים, ולדעת הע"ל, יש לשמור על זמינות הנהגים תמיד כהנחיה לאומית. לכן, היא סבורה כי על שר האוצר להמשיך את תשלום השכר לנהגים אשר בלאו הכי תקציב התחבורה הציבורית מאושר עד לסוף השנה ובתוכו מגולם שכר הנהגים. ההסתדרות הלאומית מאיימת כי אם לא תיענה קריאת יושב-ראש ההסתדרות הלאומית שלא להוציא את עשרות אלפי הנהגים לחל"ת, תעתור לבג"ץ.

ארגון הנהגים מבית ההסתדרות הלאומית מסר: "המשך קבלת שכר מלא לציבור הנהגים, המשך הפרשות פנסיוניות וקיומם של יחסי עובד מעסיק בדיוק כפי שנעשו לעובדי המגזר הציבורי הם והם בלבד הצעדים המתחייבים לביטחונה של התחבורה הציבורית. דרך זו ודרך זו בלבד, תבטיח את קיומה של התחבורה הציבורית ביום שאחרי מגפת הקורונה וחזרה לשגרה של המשק ומערך התחבורה הציבורית כולו״.

פורום חברות התחבורה הציבורית הפרטיות אומר כי על הממשלה להתוות תוכנית עבודה לניווט תנועת האזרחים - להפעיל אוטובוסים בצורה מבוקרת ומשתנה בהתאם לתמונת המצב של התפרצות המגפה. הפורום מציע למשל לצמצם את תנועת כלי הרכב הפרטיים ולאשר תנועה שוטפת לכלי רכב מורשים ורכבי התחבורה הציבורית באמצעות קווים ייעודיים לשעת חירום. הפורום מציע הסבת רכבי התחבורה הציבורית לשירות הסעיות חינמי בתנועה מוגבלת אך רציפה למקומות חיוניים ולעובדים חיוניים, תוך הגברת תדירות בהתאם לצורך.

בפורום מעריכים כי כ-30% מהנהגים לא ירצו לחזור לעבודתם ביום שאחרי המשבר, דבר שיגביל את האפשרות להפעיל את התחבורה הציבורית באופן מלא, עם החזרה לשגרה.

בארגון הנוסעים 'תחבורה בדרך שלנו' מתריעים מפני פגיעה חמורה בעשרות אלפי עובדים חיוניים, שממשיכים לעבוד בתקופה זו ואינם בעלי רכב פרטי. לדברי מקס מורוגובסקי, מנכ"ל העמותה: "ביטול התחבורה הציבורית ללא חלופה ראויה משמעו חל"ת או פיטורין לעוד עשרות אלפי עובדים במשק בבת אחת. רוב המעסיקים לא יוכלו לשאת בהוצאות הנסיעה במונית של עובדיהם. אנו ממליצים לנקוט פתרון קיים שמשמעו שמירה על תדירות טובה של התחבורה הציבורית, לצד הנחיה גורפת שלא לפתוח את הדלת הקדמית באוטובוסים".

הוא ביקש לחדד את ההנחיה, שכבר ניתנה על-ידי משרד התחבורה למפעילים, להפעיל את כל מכונות התיקוף שמותקנות באוטובוסים מיד. באוטובוסים ללא מכונות תיקוף שלא ליד הנהג, מבקשים בשלב זה לוותר על גביית תשלום, עד גמר המצב המיוחד.

כן ממליצים בתחבורה בדרך שלנו לתת היתר בצו זמני למערכות הסעה פרטיות לגבות תשלום עבור הסעת אנשים על-מנת להקל על הצפיפות בתחבורה הציבורית. מדובר בביטול זמני של סעיפים 84א ו-397 לתקנות התעבורה.

מורוגובסקי: "ביטול התחבורה הציבורית תוך שמירת זכות תנועה בלעדית לבעלי רכב או אזרחים שיש ביכולתם לממן נסיעות במונית הוא צעד בלתי סביר כלפי הציבור, שרק יחמיר את המשבר שאנו נמצאים בו".

יו"ר איגוד נותני שירותי הסיעוד, דורון רז, אמר כי "הממשלה פעלה נכון כאשר החליטה בצדק שהמטפלים הסיעודיים הם עובדים חיוניים למשק בשעת חרום. אולם אם תחליט על ביטול התחבורה הציבורית - כבקשת משרד הבריאות - היא תפגע אנושות בהחלטה הזו, מאחר שכ-100,000 מטפלים ומטפלות יתקשו להגיע ולטפל במאות אלפי קשישים". האיגוד, יחד עם מנכ"ל הביטוח הלאומי, הציע למדינה פתרון חלופי שעיקרו הפעלת כלל קווי התחבורה הציבורית בארבעה מועדים במהלך היום – כאשר רק העובדים שמוגדרים כ'חיוניים' יוכלו לנסוע בהם. אולם ישום הצעתו עשוי להצריך שינוי חקיקה מאחר שתחבורה ציבורית צריכה להיות פתוחה בפני כולם, והיא אינה רשאית למיין נוסעים בכניסה.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 24/03/2020 | עודכן: 24/03/2020
+חיפה: פעילות הכרמלית תופסק לחלוטין 15:33 24/03/20 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
משרד התחבורה הנחה להפסיק מיום רביעי את פעילות הרכבל התחתי ▪ "מדובר במתקן שנמצא מתחת לאדמה, ללא אוורור מלא, והדבר מסכן את עובדי הכרמלית ואת ציבור הנוסעים" ▪ פעילות המטרונית נמשכת למרות הסכנה בשל העדר חלונות נפתחים
תחנת הכרמלית הבוקר[צילום: שמואל וולף]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / תחבורה ציבורית
משרד התחבורה הנחה (יום ג', 24.3.20) להפסיק ממחר (ד') את פעילות הכרמלית בחיפה. ההחלטה התקבלה בהתייעצות עם ראש עיריית חיפה, עינת קליש רותם, ויו"ר תאגיד הכרמלית, תמי ברק.
24/03/2020 | עידן יוסף | חדשות

במסגרת תוכנית הפיתוח, התחזוקה ושדרוג המסילות השנתית, תבצע רכבת ישראל עבודות שדרוג והחלפה של מפלגים ומסוטים בתחנת לוד, מרכיבי מסילה שתפקידם להסיט את הרכבת ממסילה אחת לחברתה. זאת כחלק מעבודות הכנה לחיבור תחנת הרכבת החדשה הנבנית בלוד, כחלק ממתחם התחבורה המשולב המוקם בעיר. כמו-כן, תבצע חברת נתיבי ישראל עבודות תשתית באזור קריית גת.
23/03/2020 | עידן יוסף | חדשות

השתמשתם בכרטיס הרב-קו וראיתם פרסום על חולה קורונה שנסע בקו אוטובוס שאתם סבורים שנסעתם בו? שירות חדש של משרד התחבורה והרשות הארצית לתחבורה ציבורית מאפשר לנוסעי התחבורה הציבורית שביצעו נסיעות בכרטיס הרב-קו לקבל מידע על היסטוריית הנסיעות.
22/03/2020 | עידן יוסף | חדשות

בהתאם להנחיות ראש הממשלה ומשרד הבריאות על צמצום השימוש בתחבורה ציבורית, ובשל מיעוט הנסיעות שנרשמו בשבוע האחרון, אשר שיקפו ירידה של כ-80 אחוזים בביקוש, הנחה משרד התחבורה את רכבת ישראל להפעיל את שירות הרכבות במתכונת מצומצמת, מיום שני (23.3.20) ועד להודעה חדשה.
20/03/2020 | עידן יוסף | חדשות

מיום שני הקרוב (23.3.20), יחול דילול נוסף בקווי התחבורה הציבורית. הדילול ייעשה באופן הבא:
19/03/2020 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il