רוטשטיין: מירילשוילי ביקש מחיר מופקע תמורת נכסים

חברת הנדל"ן, שבשליטת יצחק מירילשוילי - בעל השליטה בערוץ 14 - דחתה את הצעתו למכור לה שלושה נכסים לאחר שוועדה בלתי תלויה קבעה, כי המחיר שביקש גבוה ב-67% משווי השוק, פער של 200 מיליון שקל: "העסקה אינה מתאימה ואף מסוכנת לחברה"

איציק וולף חדשות שווקים פיננסיים תגובות
יו"ר הוועדה העצמאית, השופטת (בדימ.) הילה גרסטל [צילום: יוסי זמיר/פלאש 90]

מועצת המנהלים של חברת רוטשטיין נדל"ן, הנשלטת בידי איש העסקים יצחק מירילשוילי (בעל השליטה בערוץ 14 ובכלי תקשורת נוספים) באמצעות חברת אבני שוהם שבשליטתו, דחתה את הצעת חברת ויזרע נדל"ן שבשליטת מירילשוילי למכירת שלושה נכסי מקרקעין בהרצליה. זאת, תוך שהיא קובעת כי מחיר המכירה שהוצע היה גבוה ב-67% ממחיר השוק של הנכסים המדוברים.

ויזרע נדל"ן העבירה בחודש פברואר 2024 הצעה למכירת שלושה נכסים שאותם רכשה תמורת סך של 430.12 מיליון שקל בתוספת מע"מ. היא הציעה לרוטשטיין נדל"ן לקנות את הנכסים הללו במחיר של 488,252,416 שקלים - מחיר גבוה ב-13.5% מן המחיר שבו קנתה אותם.

אולם על-פי דוחות שמאות שבוצעו לבקשת ועדה עצמאית, בראשות השופטת בדימוס הילה גרסטל, שהקים דירקטוריון רוטשטיין נדל"ן, שווי השוק של הנכסים המדוברים עמד בעת רכישתם על-ידי חברת ויזרע נדל"ן על סך של 213,764,183 מיליון שקל בלבד - פער של יותר מ-200 מיליון שקל מן המחיר ששילמה ויזרע נדל"ן.

עוד קבעה הוועדה כי גם הוצאות שהוציאה ויזרע נדל"ן על הנכסים הללו לא היה בהן כדי להשביח את ערכם של הנכסים - שהיו בעיקרן פעולות שבוצעו לשם תחזוקה ותפעול שוטף של הנכסים - באופן שעשוי להצדיק את פערי השווי העצומים בין מחיר רכישת הנכסים לבין מחיר המכירה המוצע בהצעת הרכישה.

הוועדה ציינה גם כי חברת רוטשטיין נדל"ן לא מסוגלת לרכוש את הנכסים המוצעים ממקורותיה הפיננסיים העצמיים ונדרשת לגייס חוב בסכום משמעותי לצורך מימון העסקה. זאת, משום שההון העצמי שלה עומד על סך של כ-483.31 מיליון שקל ויתרת המזומנים שלה עמדה נכון לסוף מרס על 168 מיליון שקל. על-פי קביעת הוועדה - רוטשטיין נדל"ן תתקשה לגייס חוב בהיקף שכזה, בין היתר בגלל הפער שיש בין שווי הנכסים לבין מחיר המכירה. "נטילת התחייבות מהסוג המוצע תרע ממשית את מצבה של החברה ותהווה סכנה מוחשית ליציבותה והישרדותה", קבעה הוועדה.

"הוועדה הגיעה למסקנה כי העסקה אינה מתאימה ואף מסוכנת לחברה. מחיר העסקה עולה על מחיר השוק באופן משמעותי ומלבד סימני השאלה הכבדים באשר לכלכליות העסקה, ומהנתונים שהובאו בפני הוועדה נראה שלחברה אין כלל את היכולת לגייס כספים ולהתקשר בהסכם לרכישת הנכסים מבלי שיהיה בכך בכדי להפר את התחייבויותיה הפיננסיות. כמו-כן - להתרשמות הוועדה, לחברה אין את הידע והיכול להתמודד עם האתגרים המקצועיים שהעסקה מציבה בפניה", לשון הודעת הוועדה שהקים הדירקטוריון.

עוד ציינה הוועדה כי היא רואה לנכון לציין כי רואי החשבון החברים בה, שהם בעלי ניסיון עסקי ופיננסי עשיר ואיישו לא אחת את כיסא מקבלי ההחלטות באשר לעסקות מסוג זה "נשאלו והבהירו חד-משמעית כי אם עסקה כזו הייתה מונחת לפתחם, היא לא הייתה עוברת את הרף המינימלי של בחינת העסקה עבור החברה, בהתחשב בכל הנתונים והנסיבות בענייננו, ואף ציינו כי ביצוע עסקה שכזו חוטאת למטרות החברה ומסכנת את החברה ובעלי מניותיה באופן משמעותי ביותר".
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 30/07/2024 | עודכן: 30/07/2024
+בנק ירושלים מכר 90% מתיק המשכנתאות לגופים מוסדיים 12:09 30/07/24 | איציק וולף | לרשימה המלאה
מדובר בתיק הלוואות לדיור שסכומו הכולל כ-330 מיליון שקל ▪ הבנק ינהל עבור הרוכשים את חלקם בתיק ההלוואות תמורת דמי ניהול וימשיך להחזיק ביתרת תיק ההלוואות ▪ ירשום רווח ברוטו לפני מס של כ-12.5 מיליון שקל ברבעון השלישי
זכויות הרוכשת וזכויות הבנק תהיינה בדרגת קדימות זהה (פרי פאסו) [צילום: איתמר לוין]
+חברת-בת של שיכון ובינוי הגיעה להסדר עם רשות המיסים בקניה 11:35 30/07/24 | איציק וולף | לרשימה המלאה
במסגרת ההסדר שנחתם עם חברה נקבע כי רשות המיסים בקניה תכיר בהפסדי החברה הבת המועברים עד לשנת 2020 ותקזז אותם כנגד ההכרה בהכנסות שנוצרו לחברה הבת, מכוח פסיקה, מאת מזמין עבודה ממשלת
החברה הבת תפנה לבית המשפט העליון בקניה להסרת צו ההקפאה הזמני
+גב-ים סיימה את הרבעון ברווח נקי של 331 מיליון שקל 09:54 30/07/24 | איציק וולף | לרשימה המלאה
רשמה גידול של כ-8% בהכנסות מהשכרת מבנים ומדמי ניהול בעיקר בעקבות אכלוס נכסים שהקמתם הושלמה במהלך שנת 2023, מעליית מדד המחירים לצרכן, מעלייה ריאלית בדמי השכירות וכן מגידול בהכנסות מדמי ניהול
מנכ"ל גב-ים, אבי יעקובוביץ. עסקת גוגל במוקד [צילום: אלדד רפאלי]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רוטשטיין: מירילשוילי ביקש מחיר מופקע תמורת נכסים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שווקים פיננסיים
חברת הביוטכנולוגיה הישראלית קדימהסטם, הפועלת בתחום התרפיה התאית ואשר נמצאת בשלבי פיתוח קליני של פלטפורמה טכנולוגית פורצת דרך לטיפול במחלות ALS וסוכרת, חתמה אתמול על מזכר הבנות מחייב למיזוג עם חברת הביופארמה השוויצרית NLS Pharmaceutics אשר מניותיה נסחרות בארה"ב בבורסת הנאסד"ק.

דלק נכסים רוכשת מקבוצת שפונדר פדלון 50% מפרויקט מסחרי שכונתי מניב בכפר יונה לפי שווי של כ-175 מיליון שקל, העסקה מגלמת תשואת NOI של כ-8% ותשואה להון העצמי של כ-13.6%.

חברת אלביט מערכות זכתה בחוזה בשווי של 190 מיליון דולר לאספקת פצצות מרגמה מונחות 'עוקץ פלדה' למשרד הביטחון הישראלי. על-פי החוזה, אלביט מערכות אמורה לספק את פצצות המרגמה, בקוטר 120 מילימטר, במשך תקופה של שנתיים.

מנכ"ל שיכון ובינוי לשעבר, תמיר כהן, טוען כי הודעת החברה על כך שמערכת היחסים בין החברה עם כהן ועם נאמנות כהן וההסכמים שהיו בין הצדדים בטלים וחסרי תוקף, נמסרה ללא עילה מספקת וכי יש לבטל אותה.

חברת אלקטרה נדל"ן חתמה על שני הסכמים למכירת נכסים בארצות הברית תמורת סך כולל של 134.3 מיליון דולר.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il