נשיא סוריה: הסכם - רק בנסיגת כוחות ישראל מהשטחים שכבשו

אחמד א-שרע טוען כי הסכם בין ארצו לבין ישראל יושג רק לאחר שמדינת ישראל תסיג את כוחות צה"ל מן האזורים שכבשה בדרום סוריה ב-8 בדצמבר 2024 "גורמים בינלאומיים רבים תומכים בעמדת סוריה, גילינו שגם טראמפ תומך בה והוא ידחוף מהר ככל האפשר כדי להגיע לפתרון"

איציק וולף חדשות מלחמת התקומה תגובות
נשיא סוריה, אחמד א-שרע, טוען כי הסכם בין ארצו לבין ישראל יושג רק לאחר שמדינת ישראל תסיג את כוחות צה"ל מן האזורים שכבשה בדרום סוריה ב-8 בדצמבר 2024.

בראיון לוושינגטון פוסט אמר א-שרע, שביקר ביום שני האחרון בבית הלבן ונפגש בחדר הסגלגל עם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, כי סוריה מנהלת משא ומתן ישיר עם ישראל, אך הסכם יושג רק לאחר נסיגה ישראלית.

"מ-8 בדצמבר ביצעה ישראל יותר מאלף תקיפות אוויריות בסוריה, כולל הפצצת ארמון הנשיאות ומשרד ההגנה. מכיוון שאנחנו רוצים לבנות את סוריה מחדש, לא הגבנו לתוקפנות הזו. ההתקדמות שישראל עשתה בסוריה לא נובעת מדאגות ביטחוניות שלה, אלא משאיפות ההתפשטות שלה", טען. עוד הוסיף כי לדבר על אזור מפורז זה קשה. "אם יהיה בו איזשהו סוג של כאוס, מי יגן עליו? אם האזור המפורז הזה ישמש למשל כנקודת שיגור לתקיפה בישראל, מי יהיה האחראי לכך? בסוף היום זה שטח סוריה ולסוריה צריך להיות החופש להתמודד עם השטח שלה", טען.

לטענת א-שרע, מדינת ישראל כבשה את רמת הגולן כדי להגן על עצמה, ועכשיו כופה את תנאיה בדרום סוריה כדי להגן על רמת הגולן. "בעוד כמה שנים, אולי הם יכבשו את מרכז סוריה כדי להגן על דרום סוריה. הם יגיעו למינכן בדרך הזו", טען בסרקזם.

א-שרע אמר בראיון כי ארצות הברית יחד עם סוריה במשא ומתן וכי גורמים בינלאומיים רבים תומכים בעמדה הסורית. "גילינו שגם טראמפ תומך בה, והוא ידחוף מהר ככל האפשר כדי להגיע לפתרון", אמר.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 12/11/2025 | עודכן: 12/11/2025
+צה"ל מתאמן על תרחישי קיצון: תרגיל דו-אוגדתי ראשון מסוגו נערך בפיקוד המרכז 20:11 12/11/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר ביקר בתרגיל רחב היקף של אוגדת יהודה ושומרון ועוצבת "גלעד" ▪ הדגיש כי מדובר בתרגיל ראשון מסוגו הכולל את האוגדה המזרחית החדשה שהוקמה בעקבות לקחי 7 באוקטובר ▪ גינה תקיפות אזרחים נגד פלשתינים: "צה"ל לא יסבול תופעות עברייניות המכתימות ציבור שלם"
מסכלים את האיומים בהתהוותם [צילום: דובר צה''ל]
+צה"ל חיסל מחבל שחצה את הקו הצהוב בח'אן יונס 18:36 12/11/25 | עידן יוסף
כוחות צה"ל הפועלים בח'אן יונס זיהו מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לעברם באופן שמהווה איום מיידי. לאחר הזיהוי, הכוחות ירו לעברו וחיסלו אותו.

מדובר צה"ל נמסר כי הכוחות ממשיכים בפעילותם במרחב, בהתאם להסכמים שנקבעו, במטרה להסיר כל איום על הלוחמים ועל ביטחון מדינת ישראל.
+כוחות צה"ל ירו לעבר ארבעה מחבלים שהגיעו מפיר מנהרה ברפיח - בדיקה אם חוסלו 17:49 12/11/25 | עידן יוסף
כוחות צה"ל זיהו במרחב שכונת ג׳נינה ברפיח ארבעה מחבלים חשודים יוצאים מפיר מנהרה תת־קרקעי סמוך לכוחות. מיד לאחר הזיהוי נורו לעבר החשודים מספר יריות; אין נפגעים לכוחותינו.

בצה"ל מסרו כי הכוחות ממשיכים בפעילות בשטח להשמדת תוואים תת־קרקעיים ומבצעים סריקות להבהרת נסיבות האירוע; נבדקת אפשרות שהחשודים השתייכו ל"כיס הטרור" שבו מתבצרים כ-100 מחבלים.

[צילום ארכיון: דובר צה"ל]
+השמדת מנהרות עזה
13:34 12/11/25 | יוסף אליעז | לרשימה המלאה

+אין הצדקה לשחרור מחבלי מנהרות 12:21 12/11/25 | יוסף אליעז | לרשימה המלאה
צה"ל גילה הססנות בהשמדה מיידית של המנהרות, שראוי היה להשמידן על תושביהן מייד ברגע שהחטוף החי האחרון הושב, לאור ההפרות המתמשכות של הסכם הפסקת האש מצד חמאס
השמדה מיידית [צילום: אורן כהן/פלאש 90]
+גל גדות היא כלת פרס בראשית לשנת 2025
12:11 12/11/25 | יפעת גדות | לרשימה המלאה
גדות תתרום את מיליון הדולר של פרס בראשית לארגונים ישראלים הפועלים לריפוי הפצעים הפיזיים והנפשיים של החברה בישראל ▪ "ישראל עברה כאב שאי אפשר לתאר, עכשיו הגיע הזמן להתחיל להחלים - לשקם לבבות, משפחות וקהילות", אמרה גדות
גדות. יהודייה גאה [צילום: Bryan Bedder / Getty Images]
+יותר משנתיים אחרי 7 באוקטובר: נשקים ומכשירי קשר של חמאס אותרו בגן ילדים בבארי
12:00 12/11/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
צוותי שיקום אזרחיים דיווחו על ממצאים במבנה גן ילדים בקיבוץ ▪ חבלני המשטרה נטרלו קלאצ’ניקובים טעונים ומכשירי קשר ששימשו את המחבלים במתקפה הרצחנית
הנשק שאותר בקיבוץ בארי [צילום: דוברות המשטרה]
+עונש מוות למחבלים - חסר תועלת
11:47 12/11/25 | אברהם שרון | לרשימה המלאה
עונש מוות לרוצחים אינו בלתי מוסרי, אבל הוא בלתי יעיל, אין בו טעם ▪ הרציונל המונח בבסיסו מובן - עין תחת עין, שן תחת שן, שיעור ומידה כנגד אותו שיעור ואותה מידה ▪ מוות כנגד מוות
תתי-אדם [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+סימן התקפי 11:40 12/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
יומיים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - עמוד טלגרם המזוהה עם גדודי אל-קסאם (חמאס): הודעות נטילת האחריות של חמאס לפיגועי ירי באיו"ש הן "הוכחה ברורה למוכנות ההתנגדות [הזרועות הצבאיות של הארגונים הפלשתינים], ובראשה גדודי אל-קסאם, לנהל כל מערכה [צבאית] למען עמנו, אסירינו ו[מסגד] אל-אקצה"
[צילום: עטייה מוחמד/פלאש 90]
+קריאה לדגל 11:17 12/11/25 | ארי בוסל | לרשימה המלאה
בארץ החגיגה בעיצומה. המסעדות ובתי הקפה מלאים, כך גם החנויות ▪ כל הישראלים טסים לחו"ל ▪ בקיצור, נעים, נחמד, פושע ▪ במקום לנצל כל רגע שניתן לנו כדי להתכונן לבאות, הרמנו ידים מלשון די ונמאס
מבלים בבתי קפה [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+חזית גבול לבנון 10:56 12/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
מרס 2024 - אלוף (מיל.) עמוס מלכא, לשעבר ראש אמ"ן: "גם אם תיפתח מלחמה מלאה [עם חיזבאללה], הסיום שלה יהיה חייב להיות בהסדר; בסיבוב הזה לא ניתן יהיה לנטרל את מרכיב איום הטילים ארוכי הטווח [של הארגון]; [נדרש] הישג כלשהו לחיזבאללה; ובעיקר מדובר בתיקוני גבול סבירים בצד המזרחי של הגבול"
אינטרס להרחיב לחימה [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
+בולגריה מצליחה במקום שישראל נכשלת 10:38 12/11/25 | יגאל יששכרוב | לרשימה המלאה
האומנים האנונימיים שמנהלים מלחמת-הסברה מוצלחת ברחובות סופיה ▪ קבוצה קטנה של בולגרים מוכיחה שהסברה יעילה לא דורשת מיליונים - רק מחויבות, יצירתיות ונכונות לפעול כשאף אחד אחר לא עושה זאת
קולאז' מיצירות האומנות של קבוצת האומנים [צילום: ניקי דוידוב]
+ושבו בנים לגבולם 09:58 12/11/25 | עוז גדות | לרשימה המלאה
שלב סיכומים ▪ היום הזה אינו רק עוד ניצחון צבאי, הוא גם חידוש האמונה בצדקת הדרך שלנו, הוא חידוש הבנה שגם מתוך החושך העמוק ביותר יכולה לצמוח תקומה
מצולקת וזקופה [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
+משפטי נירנברג כדוגמה 09:39 12/11/25 | משה לשם | לרשימה המלאה
יש להקרין את טבח הצעירים שבאו לחגוג במסיבת הנובה ▪ נכון שהסרטים קשים לצפייה, נכון שהעדויות של הרוצחים יגרמו לזעזוע קשה, אבל אין לנו ברירה
דוגמה [צילום: AP]
+לא לציית למפקד 09:10 12/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
שישה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - שקמה ברסלר: ראש הממשלה בנימין נתניהו "בלי עם; בלי מדינה; בלי צבא"
ברסלר. דגל שחור [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+מסדר הכבוד של הדר ומשפחתו 06:58 12/11/25 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
הדר שב הביתה באיחור של אחת עשרה שנים ושלושה חודשים ▪ הוריו ומשפחתו האוהבת והכואבת ראתה את האומה לפני הפרטי ▪ המשפחה הכואבת והדואבת של הדר פעלה מתוך עוז ומתוך הבנה כי רק שינוי הפרדיגמה שהייתה נהוגה עד כה במחוזותינו יוביל להשבתו של הדר הביתה
ערכי מוסר וצדק [צילום: טל גל/פלאש 90]
+תודה לאנשי גוש-עציון
06:58 12/11/25 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
מצער, שמכתב שנכתב בדם ליבם של תושבי גוש-עציון לא קיבל את ההד הציבורי שראוי היה לקבל
להקיא את הגורמים הקיצוניים [צילום: גרשון אלינסון/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נשיא סוריה: הסכם - רק בנסיגת כוחות ישראל מהשטחים שכבשו
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
הדר שב הביתה לאחר שנות מאבק, זיכרון, געגוע ובעיקר אחריות, אחריות עצומה של הורים ומשפחה שנטלה על שכמה את חוליי החברה היהודית בהתנהלותה מול עסקות מופקרות של שחרור חטופים. סרן הדר גולדין של אם לאה, אבא שמחה, האח התאום צור, האחות איילת והאח מנחם, נפל בקרב במבצע צוק איתן. גופתו נחטפה לעזה, יחד עם גופתו של החייל אורון שאול, שהוחזרה.

אני מבקש לשלוח ברכת תודה לאנשי גוש-עציון, שהתנערו מגילויי אלימות ההולכים וגוברים בימים אלה של מתנחלים בכפרים ערביים ביהודה ובשומרון. אני מבקש לשלוח תודה על פרסום מכתבכם החשוב: "אנו, תושבים שגרים בגוש-עציון, אוהבי ארץ ישראל, חשים שאי אפשר לשתוק אל מול האלימות, הנעשית בעת האחרונה יום יום בגוש-עציון נגד שכנינו הערבים - שריפת בתים, שריפת מכוניות, השחתת רכוש, פגיעה בעדרי צאן ומעשי אלימות פיסית נגד ילדים, נשים וגברים. מעשים אלו הם בניגוד לחוק, למוסר ולהלכה... אנו קוראים לרבני האזור, אנשי ציבור ותושבים להצטרף אלינו לאמירה ברורה בשלילה פומבית חד-משמעית של מעשים אלה."

בדיון שקיימה ועדת הכספים בנושא תקנות מס רכוש וקרן פיצויים, הציג אמיר דהן, מנהל מחלקת פיצויים ברשות המיסים, את נתוני הפיצויים ששולמו מתחילת מלחמת התקומה ועד עתה. לדבריו, במסגרת מבצע "עם כלביא" הוגשו כ־148 אלף תביעות, מהן טופלו כ־120 אלף בתוך ימים ספורים ושולמו במסגרתן כ־2 מיליארד שקל. כ־27 אלף תביעות נוספות - כ־15% מכלל התביעות - עדיין בטיפול, בהיקף של 1.8 מיליארד שקל.
12/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

מנהיג מיליציה חמולתית, יאסר אבו-שבאב, הפועלת נגד חמאס ברצועת עזה, נפגש עם ג'ארד קושנר, שליחו וחתנו של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, במטה הכוחות האמריקניים בקריית גת. כך דיווח ערוץ "אל-חדת'" הסעודי.
11/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

כאשר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מצהיר, כי "רוב עצום בעם אינו מאמין" בוועדת חקירה שטרם הוקמה, הוא עושה מעשה פוליטי מתוחכם: הופך את חוסר האמון בוועדה שהוא עצמו עשוי להיות מושא לבדיקתה, לנימוק נגד הקמתה. ניסיון זה מעלה שאלה משפטית מהותית: האם סירוב עקבי להקים ועדה ממלכתית לאסון לאומי חורג מגבולות שיקול הדעת הממשלתי?
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il