|   15:07:40
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
חתימת ההסכם הקואליציוני בין נתניהו לגנץ הרכב 11 השופטים [צילום: הרשות השופטת]

חיות מבהירה בדיון על ההסכם הקואליציוני:

בג"ץ לא יתערב כרגע בחקיקה המרכזית

השופטים רומזים שימתינו להקמת ועדות הכנסת והוועדה לבחירת שופטים - ועשויים להתערב אם לאופוזיציה לא יהיה ייצוג ראוי בא כוחו של נתניהו: התערבות משפטית בסעיף אחד עלולה למוטט את ההסכם כולו; מבהיר שאין כוונה למנוע לחלוטין חקיקה ומינויים בכירים במשך חצי שנה ביקורת קשה של השופטים על החוק הנורבגי המדלג שמבקשת כחול-לבן
04/05/2020  |   איתמר לוין   |   חדשות   |   כנסת 23   |   תגובות
הדיון בבית המשפט העליון, 4.5.20

בג"ץ מתכנס הבוקר (יום ב', 4.5.20) בהרכב של 11 שופטים לדון בהסכם הקואליציוני בין הליכוד לבין כחול-לבן להקמת ממשלת האחדות. זאת, לאחר שאתמול (יום א', 3.5.20) נדונו במשך שבע שעות העתירות נגד הרכבת הממשלה בידי בנימין נתניהו על-רקע כתב האישום נגדו. News1 מעביר את הדיונים בשידור חי. הנשיאה אסתר חיות אמרה, כי בשלב זה לא יכריע בג"ץ בעתירות נגד החוקים העיקריים שבהסכם, משום שיש להמתין להשלמת החקיקה.

לצד זאת רמזו השופטים, כי ייתכן שבשלב זה לא יפסלו את הסעיפים הנוגעים לוועדה לבחירת שופטים ולהרכבי הוועדות בכנסת, אלא ימתינו עד להרכבתן בפועל. עוד עולה מדברי השופטים, כי אם האופוזיציה תקבל רק ראשות ועדה אחת בכנסת (הוועדה לביקורת המדינה, כקבוע בתקנון) ולא יהיה לה נציג בוועדה לבחירת שופטים - עשויה להיות התערבות של בג"ץ. חיות גם הזכירה, כי הביקורת המשפטית על הסכמים קואליציוניים היא צרה במיוחד, ולכן יש להתמקד בכמה נקודות בעייתיות בהסכם.

בראש ההרכב עומדת חיות, ולצידה עשרת השופטים הבאים בוותק שלהם בבית המשפט העליון (עקרון הסיניוריטי): חנן מלצר, ניל הנדל, עוזי פוגלמן, יצחק עמית, נעם סולברג, דפנה ברק-ארז, מני מזוז, ענת ברון, ג'ורג' קרא ודוד מינץ. העתירות הוגשו בידי התנועה לאיכות השלטון, קבוצת מדענים ואנשי ציבור וביטחון, עמותת חוזה חדש, סיעת יש עתיד והעמותה לדמוקרטיה מתקדמת. לאחר שמיעת תגובות המשיבים, יצא בג"ץ להפסקה של חצי שעה.

העותרים יוצאים נגד הסעיפים בהסכם הקואליציוני היוצרים לראשונה ממשלה דו-ראשית ואשר מגבילים את יכולת הפעולה של הכנסת אל מול הממשלה. היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אומר, כי סעיפים מרכזיים בו אכן מעוררים קושי, אך סבור שיש להמתין לסיום החקיקה וליישומם בפועל לפני הביקורת השיפוטית עליהם.

אין הגדרה ל"תקופת החירום"

חיות אמרה בפתח הדיון, כי ניתן לחלק את ההסכם לארבע קבוצות. האחת: ההוראות המצויות כעת בהליכי חקיקה ומוכנות לקריאה שנייה ושלישית, כגון קיצור תקופת כהונת הכנסת לשלוש שנים, הממשלה הדו-ראשית וביטול מגבלת מספר השרים. השנייה: התחייבויות והסמכות לחקיקה עתידית, כגון התקציב הדו-שנתי, חוק הגיוס והחוק הנורבגי המדלג. השלישית: פעילות עתידית פנים-פרלמנטרית, כגון הרכב הוועדה לבחירת שופטים, קביעת קווי היסוד לאחר השבעת הממשלה והרכבי ועדות הכנסת. הרביעית: התחייבויות החלות מאז חתימת ההסכם, כגון הקפאה של חקיקה ומינויים בכירים. היא ביקשה מן הצדדים למקד את הטיעונים בקבוצות השלישית והרביעית ובעיקר בקבוצה הרביעית. משמעות הדברים היא, שבג"ץ אינו מתכוון להתערב בשלב זה בחוקים המרכזיים שבהסכם הקואליציוני - ולהותיר אפשרות לעתור נגדם לאחר שיאושרו סופית.

בא כוחו של נתניהו, עו"ד מיכאל ראבילו, הזהיר, כי התערבות של בית המשפט בסעיף כלשהו מתוך ההסכם, עלולה להוביל לקריסת ההסכם כולו בשל היותו מארג שלם שהיה קשה במיוחד להגיע אליו. עוד אמר, כי כחול-לבן טענה בצדק שאינה מוכנה להיות סרח עודף לגוש הימין, ולכן לא היה מנוס מן המבנה הדו-ראשי. הוא הבהיר, כי מדובר בשינויי חקיקה שיחולו רק אם גם בעתיד תחליט הכנסת להקים ממשלה דומה, וחלק מן ההוראות הספציפיות יהיו הוראת שעה - גם אם יש בהן אלמנט פרסונלי. ממלאת מקום היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד אביטל סומפולינסקי, עדכנה, כי הדיון בוועדה המיוחדת צפוי להסתיים היום, כך שהחוקים יאושרו סופית ביומיים הבאים.

החוק הנורבגי המדלג (להכניס לכנסת במקום שרי כחול-לבן את מועמדי חוסן לישראל ולא את מועמדי יש עתיד ותל"ם) לא הונח עדיין על שולחן הכנסת, אך ראבילו אמר שהוא לא ירד מעל סדר היום. ראבילו גם הבטיח, כי קווי היסוד המלאים של הממשלה יוצגו לפני השבעתה - הן כממשלת חירום (לחצי שנה) והן כממשלת אחדות. חיות, מלצר וברון ביקשו לדעת מהי ההגדרה של "תקופת חירום" ועמדו על כך, שהממשלה עשויה תיאורטית לשמש כממשלת חירום לכל אורך כהונתה; ראבילו לא סיפק הגדרה מדויקת.

למה לעצור את המינויים

הנדל העיר, כי הממשלה אינה מגדירה מיהי האופוזיציה ויש לתת לה ביטוי בעבודה הפרלמנטרית. פוגלמן, סולברג ומזוז ציינו, כי ייתכן שהמועד הנכון להכריע בנושא היא לאחר הקמת הוועדות בכנסת והוועדה לבחירת שופטים; ראבילו ביקש הכרעה כבר כעת, כדי שלא לפגוע בהסכם הקואליציוני. חיות שאלה האם הליכוד וכחול-לבן מוכנות להצהיר שהאופוזיציה תקבל - כמו בעבר - ראשות של ועדות מעבר לוועדה לביקורת המדינה; ראבילו השיב בשלילה, בנימוק שאין נוהג מחייב בנושא.

חיות אמרה, כי הסעיף המונע חקיקה כלשהי בתקופת החירום - למעט הקורונה - הוא חמור. ראבילו השיב, כי אין כוונה להימנע מכל חקיקה שהיא בששת החודשים הקרובים, אלא לקדם חוקים דחופים תוך הסכמה רחבה. חיות: "שמענו את התיקון, עכשיו נראה אותו קורה". חיות תהתה מדוע הוסכם שלא לבצע מינויים בכירים בתקופת החירום [כולל פרקליט המדינה, מפכ"ל המשטרה ונציב השב"ס] ומה הקשר בינם לבין הקורונה. ראבילו השיב, כי גם כאן אין המדובר להימנע מכל מינוי, אלא לתת קדימות לענייני הקורונה, והוא יבדוק האם יש מקום להבהיר זאת בהסכם.

פוגלמן ציין, כי אין שום סיבה להימנע ממינויים, שכן יש מנגנון קיים לביצועם, ולכן נוצר חשש מפני תקופה ארוכה של אי-ודאות שתחבל באינטרס הציבורי. ראבילו השיב, כי נושא המינויים בכל מקרה לא יידחה מעבר לששת החודשים הקרובים, וכי קיים רצון לבצע חשיבה נוספת בנושא המינויים. מזוז העיר, כי אין מקום להקפאת המינויים בעוד נבחנת רפורמה כזו או אחרת, שהפעלתה עשויה להימשך שנים. ראבילו הסכים להצהיר, כי המינויים יבוצעו על פי החוק והדין - כולל החובה לבצעם במהירות האפשרית.

בא כוח הליכוד, עו"ד אבי הלוי, הצהיר, כי החקיקה תימשך והביקורת הפרלמנטרית תעמוד בעינה, רק תוך מתן קדימות לטיפול בקורונה. ברון וקרא דרשו שוב לדעת מהי תקופת החירום.
הלוי השיב, כי ההערכה כרגע היא שמדובר בשישה חודשים; אבל אם חלילה הקורונה תתפרץ שוב - לא יהיה מנוס מלהאריך בשלושה חודשים את תקופת החירום. חיות שאלה שוב ושוב: "מה לזה ולמינויים בכירים?". הלוי הצהיר, כי ההסכם כפוף לחוק ולדין - ולכן ברור שמינויים דחופים ייעשו. חיות הבהירה, כי יש לשנות את ההסכם הקואליציוני כדי שישקף הבהרות אלו, להניחו על שולחן הכנסת ולהציגו לבית המשפט.

"משנים את הכרעת הבוחר"

בהתייחס לחוק הנורבגי המדלג, אמרה חיות: "ההקשר הוא שהצביעו בעד רשימה אחת ויקבלו חברי כנסת אחרים". בא כוח כחול-לבן, עו"ד שמעון בראון, הבהיר שהסיעה עומדת על קידומו של חוק זה, למרות שכאמור כרגע הוא לא על שולחן הכנסת. מלצר שאל, מה ההבדל בין מצב כזה לבין הקפצת חמישה מועמדים מסוף הרשימה, וזאת בניגוד לחוק יסוד הכנסת. "אנשים בחרו לפי רציו של הרשימות ואתם רוצים לשנות את הבחירה שהייתה. אתם למעשה משנים את הכרעת הבוחר", הוסיף. ברק-ארז הוסיפה: "משנים רטרואקטיבית את חוקי המשחק". חיות ביקשה מבראון לקבל הבהרה בנושא בתוך 24 שעות.

בראון גם הבהיר, כי ה"ערבויות ובטחונות מירביים" המופיעות בהסכם הן פוליטיות בלבד ולא כלכליות. חיות לחצה לדעת במה בדיוק מדובר, ובראון השיב שמדובר בהתחייבויות ג'נטלמניות. מלצר הגיב: "החוק אומר שאין דבר כזה בהסכמים קואליציוניים. כל דבר כזה חייב להיות בכתב ומונח על שולחן הכנסת". בראון שב ואמר, כי זהו ביטוי שנועד לתת ביטוי לרצינות של הצדדים ושל הסיעות שאינן צד להסכם. הוא קיבל את הצעתה של ברק-ארז, ולפיה מדובר ב"חובת השתדלות ונאמנות". עמית העיר: "כמו שבועת הצופים". בראון הצטרף להבהרתו של ראבילו בעניין החקיקה בששת החודשים הקרובים.

סומפולינסקי עדכנה, כי חלק מהוראות ההסכם הקואליציוני יהיו בהוראת שעה, משום שזהו הרע במיעוטו אל מול שינוי בחוקי יסוד. לדעתה, את הביקורת השיפוטית יש לערוך רק לאחר שהכנסת תשלים את החקיקה, ובג"ץ אינו אמור לתת חוות דעת מקדימה. היא עמדה על הצורך לחדש בהקדם את החקיקה וקביעת התקנות, וביקשה שהצדדים יבהירו שלא תהיה הקפאה מלאה של החקיקה בששת החודשים הקרובים.

פסק הדין בעתירות צפוי להינתן במהירות רבה, שכן יום חמישי הקרוב (7.5.20) הוא המועד האחרון בו יכולים חברי הכנסת של הליכוד וכחול-לבן להודיע לנשיא ראובן ריבלין, כי בחרו בנתניהו להרכיב את הממשלה; הודעה כזו מחייבת את ריבלין לפעול על פיה. בהעדר הודעה כזאת, תתפזר הכנסת ה-23 ויתקיימו בחירות בפעם הרביעית בתוך שנה וחצי. יצוין, כי בג"ץ אומנם לא הוציא צו ביניים נגד הטלת הרכבת הממשלה על נתניהו, אך השופטים ירצו להימנע ממצב בו פסק דינם יינתן בדיעבד. לכן, פסק הדין צפוי כאמור להתפרסם עוד לפני יום חמישי - אולי ללא נימוקים, אותם ניתן לפרסם מאוחר יותר.

הסכם קואליציוני לכינון ממשלת חירום ואחדות לאומית / הסכם
הסכם שנחתם בין יו"ר הליכוד, ראש הממשלה בנימין נתניהו, לבין יו"ר כחול לבן, יו"ר הכנסת בני גנץ, להקמת ממשלת אחדות.
חלוקת ראשות ועדות הפרלמנט לפי שיוך לקואליציה ולאופוזיציה – מידע משווה / מחקר
החזרה ההדרגתית לשגרת פעילות ולימודים בבתי הספר מציבה בפני כולנו אתגר הכרחי של שינוי התפישה הבריאותית, תוך יישום אורח חיים בריא, והיא מהווה את אחד התנאים הראשונים לתחילתה של שגרה במדינתנו. ריכזנו עבורכם את המידע הרלוונטי במצגת זו, על מנת שנחזור באופן מיטבי לשגרה בטוחה. (29 עמ')
בג"ץ 2592/20, התנועה לאיכות השלטון נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח' / פרוטוקול, 4.5.20
דיון בעתירות נגד ההסכם בין הליכוד לבין כחול-לבן להקמת ממשלת האחדות

אסתר חיות, חנן מלצר [צילום: הרשות השופטת]
תאריך:  04/05/2020   |   עודכן:  05/05/2020
איתמר לוין
+מה ניתן ללמוד (בזהירות) מדברי השופטים
20:32 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
שופטי בית המשפט העליון אינם מפזרים יותר מדי רמזים על הכרעותיהם הצפויות, ודאי לא בעתירות כה מהותיות כמו אלו הנוגעות להקמת הממשלה. ובכל זאת, דבריהם ביומיים של הדיונים מאפשרים לנסות ולנחש מה תהיה התוצאה  ▪  ההימור של הח"מ: העתירות נגד נתניהו יידחו בנימוק שאין מקום להתערב בהכרעת הח"כים, ואילו רוב הטענות נגד ההסכם הקואליציוני יידונו כאשר הוא ייצא מן הכוח אל הפועל
17 שעות דיונים [צילום: הרשות השופטת]
היו אמירות ברורות [צילום: הרשות השופטת]
+פס"ד הממשלה - עד יום חמישי
19:42 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
המועד האחרון להטלת הרכבת הממשלה על נתניהו הוא יום חמישי בחצות; בג"ץ יפרסם לפני כן את החלטתו בעתירות נגד נתניהו ונגד ההסכם להקמת ממשלת האחדות, לצד עיקרי הנימוקים  ▪  הליכוד וכחול-לבן יתקנו את ההסכם לאור ההערות בדיון
(חיות בדיון היום [צילום: הרשות השופטת])
+דיון בן 30 שעות על ההסתייגויות
17:32 04/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
דיוני מליאת הכנסת על אלפי ההסתייגויות שהוגשו על הצעת החוק לתיקון חוק יסוד הממשלה יחלו מחר בשעה 10:00 בבוקר והדיון ימשך ברציפות עד למחרת בשעה 16:00 אחר-הצהריים  ▪  90% מ-30 שעות הדיון במליאה, יינתן לסיעות שנציגיהם אינם נמנות על חברי הכנסת הנמנות על מציעי החוק
([צילום: דוברות הכנסת - שמוליק גרוסמן])
+הח"כים בעד דחיית כניסת חברות כרטיסי האשראי לביטוח
16:27 04/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
יו"ר ועדת הכספים: "זה לא הזמן, אם האירוע יקרה אחרי שתהייה ממשלה יכול להיות שהרפורמה תצא עם שינויים"  ▪  מיכל הלפרין: "טובת הצרכן היא הרבה תחרות ומגוון מוצרים"  ▪  ברקת: "להגיד שמה שאנחנו עושים זה מחטף - זו שערורייה"
(משה ברקת. "פועלים בצורה מאוזנת" [צילום: משרד האוצר])
+הביקורת על הסכם פוליטי - נדירה וצרה
15:04 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
השופטים שבים ומבהירים, כי לא יתערבו בהליכי החקיקה להקמת ממשלת האחדות, ויהיו מוכנים לדון בעתירות נגדה רק לאחר שתושלם  ▪  מלצר: התערבות נדירה בהסכם יכולה הייתה להיות בשל החוק הנורבגי ובשל האפשרות שהחקיקה תוקפא לשישה חודשים
הדיון בבית המשפט העליון, 4.5.20
חיות ומלצר. לא כרגע [צילום: הרשות השופטת]
פוגלמן וסולברג. אחרי החקיקה [צילום: הרשות השופטת]
+"אף אסיר לא חלה בקורונה"
14:45 04/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מ"מ נציב שב"ס: "בשבועיים האחרונים הוכנסו 1500 טיפולים לאסירים על-ידי רופאים מומחים חיצוניים; מתגבש רעיון שיוצג לי מחר להקמת מתחמים טכנולוגיים בהם יוכלו להתקשר עורכי הדין עם אסירים"  ▪  יו"ר ועדת הקורונה: "הקורונה איננה מצדיקה שינוי בשום דבר הנוגע לזכויות אדם. נראה שאתם משתדלים לשמור על כך, וזה צריך להדריך אתכם גם הלאה"
(ח"כ אוסאמה סעדי [צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn   אביחי מנדלבליט / Avichai Mendelblit   אביטל סומפולינסקי / Avital Sompolinsky   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   איילת שקד / Ayelet Shaked   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אסף זמיר / Asaf Zamir   אסתר חיות / Esther Hayut   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar   ג'ורג' קרא / George Kara   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   דוד מינץ / David Mintz   דפנה ברק-ארז / Daphne Barak-Erez   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חיים כץ / Haim Katz   חנן מלצר / Hanan Melcer   טור פז משה   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יזהר שי / izhar  shay   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק עמית / Issac Amit   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל ראבילו /  "   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   ממשלת ישראל / Israel Government   מני מזוז / Meni Mazuz   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משולם נהרי / Meshulam Nahari   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניל הנדל / Neal Hendel   ניסים ואטורי   נעם סולברג / Noam Sohlberg   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עוזי פוגלמן / Uzi Vogelman   עומר ינקלביץ'   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   ענת ברון / Anat Baron   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   רפי פרץ / Rafi  Peretz   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמעון בראון / Shimon Baron   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בג"ץ לא יתערב כרגע בחקיקה המרכזית
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יאקי
4/05/20 14:40
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 23
ח״כ מאי גולן (הליכוד) הניחה (יום א', 3.5.20) על שולחן הכנסת הצעת חוק להחלת החוק הישראלי בשטח בקעת הירדן, צפון ים המלח, וביישובים היהודים ביהודה ושומרון.
03/05/2020  |  איציק וולף  |   חדשות
בג"ץ ממשיך לדון (יום א', 3.5.20) בהרכב של 11 שופטים לדון בהסכם להקמת ממשלת האחדות בכלל, ובפרט בשאלה האם בנימין נתניהו יכול להרכיב ממשלה זו לנוכח כתב האישום נגדו. הדיון יתקיים יומיים רצופים: היום בנוגע לכשירותו של נתניהו ומחר בנוגע לסעיפים המרכזיים בהסכם בין הליכוד לבין כחול-לבן. News1 העביר את הדיונים בשידור חי. בחלקו הראשון של הדיון נשמעו המתנגדים לקבלת העתירות (ראו קישור משמאל), ובחלקו השני נשמעו תגובות העותרים.
03/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
סיעת ימינה בכנסת תגיש היום (יום א', 3.5.20) את פסקת ההתגברות כהסתייגות בוועדה המיוחדת שדנה בחוקי היסוד.
03/05/2020  |  איציק וולף  |   חדשות
בג"ץ מתכנס הבוקר (יום א', 3.5.20) בהרכב של 11 שופטים לדון בהסכם להקמת ממשלת האחדות בכלל, ובפרט בשאלה האם בנימין נתניהו יכול להרכיב ממשלה זו לנוכח כתב האישום נגדו. הדיון יתקיים יומיים רצופים: היום בנוגע לכשירותו של נתניהו ומחר בנוגע לסעיפים המרכזיים בהסכם בין הליכוד לבין כחול-לבן. News1 העביר את הדיונים בשידור חי.
03/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
הוועדה המיוחדת להכנת חוק ממשלת החילופים סיימה לפנות בוקר (יום ו', 1.5.20) את הקראת סעיפי שני החוקים: הצעת חוק יסוד הממשלה (תיקון מס' 9 והוראת שעה) (ממשלת חילופים) והצעת חוק (רגילה) ממשלת חילופים [הכוונה לתיקון לחוק מימון מפלגות, גם היא כהוראת שעה, ע.י.].
01/05/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דרור אידר
דרור אידר
ההגדה אינה מסמך קפוא אלא טקסט גנרי שמחזיק רעיון המתחדש עלינו מדי תקופה    ממצרים העתיקה שבה העבדים העברים סיפרו על יציאת האבות מהגלות, עד ליציאת מצרים של תקופתנו היא מדינת ישראל
דן מרגלית
דן מרגלית
בעבר אנשי ציבור הכחישו שחטאו בעבירות של הצווארון הלבן, לקחו כסף? לא ולא    עתה הרושם הוא שכאשר מטיחים בהם זאת הם משיבים לא בהכחשה אלא ב"אז מה"?
רפי לאופרט
רפי לאופרט
התהפוכות הפוליטיות והדמוגרפיות השליליות בארה"ב משתקפות יותר ויותר בהתנהלות ממשל ביידן במשבר האזורי הנוכחי    השילוב האפרו-אמריקני-מוסלמי והאנטישמי מעמיק את אחיזתו והשתלטותו
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il