|
|
|
|
|
הפחמימות מספקות את רוב האנרגיה לגוף. הן מכילות פחמן, מימן וחמצן. | |
הפחמימות מתפרקות בגוף לסוכר הפשוט גלוקוז והן אחד מאבות המזון. | |
|
|
|
דיאטה דלת פחמימות - אינה בריאה ללב
|
יפעת גדות
|
מאכלים בהם חסרות פחמימות "נקיות" והיצרנים הוסיפו סוכר למוצר כמו אורז לבן, לחם לבן, ועוגיות - אינם בריאים אך מצד שני, קיימות ה"פחמימות הטובות" במזונות כמו פירות, ירקות ובמיוחד חיטה מלאה - כולם עשירים בחומרים מזינים
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צריכת פחמימות יכולה להביא לשיפורים בריאים ברמות השומן בדם, גם אם האדם לא יורד במשקל, כך מראה מחקר חדש.
למרות שהדיאטות האופנתיות באות והולכות, טוענים החוקרים, במקרה של הפחתת כמות הפחמימות בדיאטה אנשים לא צריכים למהר ולוותר על הגישה ולעבור לדיאטה הבאה. הגבלת הפחמימות יכולה להיות בעלת יתרונות רבים גם כאשר אנשים אינם מצליחים לרדת במשקל.
מדענים מאמינים כי פחמימות, במיוחד סוכרים פשוטים, עשויות לגרום לשינויים לא בריאים בשומנים בדם על-ידי כך שהן גורמות לשומן להצטבר בכבד - בדיוק כפי שהוא מצטבר בבטן או בירכיים. שומנים אלו מוצאים לבסוף את דרכם לזרם הדם. צמצום שכבות שומן אלו על-ידי צמצום צריכת הפחמימות מפחית את רמות השומן בדם, ועשוי גם להאיץ את יכולת הגוף לפרק שומנים המגיעים לזרם הדם.
בכדי לחקור האם ירידה מתונה בצריכת פחמימות עשויה להשפיע על רמות הכולסטרול, צוות החוקרים בחן קבוצה של 178 גברים שסבלו מעודף משקל ואכלו דיאטה סטנדרטית שכללה 54% צריכת אנרגיה מפחמימות, למשך שבוע אחד.
הגברים נבחרו, באופן אקראי, להמשיך את אותה דיאטה, או להחליף לדיאטה הכוללת 39% פחמימות, או 26% פחמימות, למשך שלושה שבועות.
למשך חמישה שבועות נוספים, הגברים שמרו על דיאטה דומה אך צריכת הקלוריות שלהם צומצמה בכדי שירדו במשקל. בארבעת השבועות האחרונים של המחקר, צריכת האנרגיה הותאמה לייצוב המשקל.
יתרונות ושיפורים גם ללא ירידה במשקל
בהשוואה לגברים שנשארו בדיאטה הסטנדרטית, אלו עם צריכת הפחמימות הנמוכה ביותר הראו ירידה בטריגליצרידים המזיקים וברמות הכולסטרול "הרע" - LDL. הם נהנו גם מעליה ביחס הכולסטרול "הטוב" - HDL לרמות הכולסטרול הכללי, ומשיפורים אחרים בפרופיל השומנים בדם.
שינויים בריאים אלו נראו בין אם הגברים אכלו פחות שומן רווי ובין אם לא, ובין אם ירדו במשקל ובין אם לא.
הדיאטה שכללה 54% פחמימות דמתה לתזונה נורמלית שרבים מאיתנו צורכים בעקבות המלצות תזונתיות סטנדרטיות. החוקרים ציינו כי אנשים יכולים לצמצם את צריכת הפחמימות לרמה הדומה לזו בה השתמשו החוקרים במחקר על-ידי כך שיימנעו מסוגים של מזונות שאין צורך בהם במסגרת הדיאטה שלנו המכילה גם כך מזונות מסוכרים, כמו אורז לבן, פסטה ולחם לבן.
יש לשמור על דיאטה מסוג זה בשילוב עם ייעוץ של תזונאי, או תזונאית, כדי להנות מהאיזון לו אנו זקוקים אך דיאטה מסוג זה, לטענת החוקרים, היא הרבה פחות מגבילה מאשר לדוגמא, גישת אטקינס, ויחסית גם קלה יותר לאורך זמן.