ממצאי מחקר חדש חושפים סיבה נוספת לכך שתזונה המכילה מה שקרוי עומס גליקמי נמוך עשויה להועיל לנו. מסתבר שלא רק שהיא משפרת את הרגישות לאינסולין, סוג זה של תזונה נמצא יעיל לטיפול באקנה.
נתונים ממחקרים קודמים הראו כבר כי גורמים תזונתיים כמו עומס גליקמי מעורבים בהיווצרות האקנה. לכן, שינויים בתזונה יכולים להשפיע על תסמינים של מחלת עור שכיחה זו, משערים החוקרים.
מזונות המייצרים עומס גליקמי גבוה, או רמות גבוהות של גלוקוז בדם - כמו לחם לבן ותפוחי אדמה - נוטים לגרום לעלייה מהירה של סוכר בדם. לעומת זאת, פחמימות אחרות, כמו דגנים עשירים בסיבים או קטניות, יוצרים שינויים הדרגתיים יותר ונחשבים לבעלי אינדקס גליקמי נמוך.
החוקרים, מאוניברסיטת RMIT שבמלבורן, אוסטרליה, בדקו את תסמיני האקנה בקרב 43 צעירים גברים, בין הגילאים 15 ל-25 שחולקו בצורה אקראית לשתי קבוצות - האחת שאכלה תזונה שהכילה עומס גליקמי נמוך והשניה שהיתה תזונה נורמלית, למשך 12 שבועות. 25% מהאנרגיה של התזונה המיוחדת הורכבה מפרוטאין ו-45% מפחמימות באינדקס גליקמי נמוך.
- ממצאי המחקר פורסמו בגיליון יולי של העיתון האמריקני לתזונה רפואית.
תזונה של עומס גליקמי נמוך נמצאה קשורה לירידה משמעותית בסה"כ האקנה בהשוואה לתזונה הנורמלית. בנוסף, התזונה של האינדקס הגליקמי הנמוך הביאה לירידה גדולה ומשמעותית יותר במשקל הגוף ומסת הגוף ולעליה גדולה יותר ברגישות לאינסולין.
עמידות לאינסולין הוא מצב בו התאים של הגוף הופכים רגישים להשפעות האינסולין, לכן תגובת הגוף לכמות נורמלית של אינסולין פוחתת. כתוצאה מכך, כמויות גדולות יותר של אינסולין נדרשות כדי שהורמון זה יפעל בגוף. החוקרים ציינו כי המחקר הוא הניסוי הרנדומנלי המבוקר הראשון שבחן את השפעת העומס הגליקמי על האקנה.
למרות שלא ניתן לבודד את השפעת העומס הגליקמי הנמוך מהירידה במשקל, הממצאים תומכים בתאוריה של הקשר בין אקנה לרמות אינסולין גבוהות.