|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?

מצב הסטודנטים בישראל לנוכח מגיפת הקורונה <br>

ניתן לראות שבשל מגיפת הקורונה נוצרו מגוון רחב של בעיות בחייהם של הסטודנטים אחת מאותן הבעיות הינה שמרבית הסטודנטים החיים מחוץ לבתי הוריהם אינם יכולים לממן את עצמם
16/11/2020  |   מיכאל ליאב   |   יומני בלוגרים   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות
העתיד של המדינה [צילום: מרטין מייסנר, AP]

כיום במדינת ישראל, נכון לחודש נובמבר 2020, ישנם כ-327.6 אלף סטודנטים אשר לומדים תארים במוסדות להשכלה גבוהה בענפים שונים כגון פסיכולוגיה, הנדסה, מנהל עסקים וכיוצא בכך. חייהם של סטודנטים אלו נפגעו קשות ואף יותר משאר אוכלוסיית ישראל, אשר גם היא, ללא כל סייג, נפגעה אנושות מנזקי מגיפת הקורונה. לצורך ההמחשה, נכון להיום, כשבועיים מפתיחת שנת הלימודים תשפא, כ-30% מהסטודנטים במדינת ישראל שוקלים להפסיק את לימודי התואר בשל בעיות מגוונות אשר כוללות, בין היתר, מצב כלכלי קשה וחוסר בולט בתעסוקה וכל זאת ללא כל עזרה או סיוע מעשי מצד המדינה. יש לציין וחשוב להבין שהבעיות הנ'ל נבעו ונוצרו כתוצאה ישירה של מגבלות הקורונה.

סביר להניח וניתן להבין שמדינה כגון ישראל אשר לה בעיות רבות בתחום הביטחון צריכה להיות מחושבת ושקולה בעת הכנת תקציביה השונים. ברור לכולם שללא ביטחון, לא ניתן יהיה לתחזק מדינה באופן ראוי אך עדיין, על מקבלי ההחלטות להפנים שישנו צורך בהול לעזור לסטודנטים במדינת ישראל מכיוון שהם, הסטודנטים השונים, יהיו אילו אשר ישפיעו ויקדמו את המדינה בתחומים השונים.

ניתן לראות שבשל מגיפת הקורונה נוצרו מגוון רחב של בעיות בחייהם של הסטודנטים. אחת מאותן הבעיות הינה שמרבית הסטודנטים החיים מחוץ לבתי הוריהם אינם יכולים לממן את עצמם. זאת בשל מחסור בעבודות וחוסר גמישות בשעות הלימודים אשר מונעים יכולת עבודה רציפה ומונעים השתלבות בשוק העבודה.

אם אין די בכך, מעבר לפגיעה האנושה בכלכה, סטודנטים רבים משלמים מחיר כבד בפן הנפשי בשל חוסר מנוח, פחד מהבאות ודאגה אמיתית הנוגעת ליכולת תשלום ההוצאות. כלל המרכיבים הנ"ל יוצר תחושות קשות בקרב הסטודנטים אשר כוללות, תחושת תסכול וחוסר שוויוניות. רגשות אילו נובעים מהתחושה הרווחת שמדינת ישראל אינה עושה מספיק מאמצים רשמיים מדיניים לרווחת הסטודנטים וגם כאשר החלטות מתקבלות, אז הן אינן עוברות את הצבעת הכנסת ובמהרה נהפכות לסיסמאות פוליטיות ללא תוכן.

לכל אילו אשר טוענים שאין דרך אחרת ו/או ברירה טובה יותר אז ברצוני לחלוק על כך ולהסב את תשומת הלב למדינות סוציליסטיות כגון שוודיה, אשר בהן לימודי תואר וסבסוד דיור לסטודנטים ניתנים באופן נרחב וזאת מכיוון שהם נחשבים כערך בסיסי. תפיסת העולם של אותן מדינות הינה שידע הוא כוח אשר בסופו של דבר תורם להתפתחות התרבות והכלכלה במדינה. למדינת ישראל אשר לצערי ולדעתי האישית נמצאת בין סוציאליזם לבין קפיטליזם, אין יכולת להתנהל באופן זה. למרות כל זאת, אנו יכולים ואף מחויבים לחשוב על דרכים אלטרנטיביות אשר יספקו עזרה נדרשת לסטודנטים ויקדמו חברה מחכימה ומלומדת יותר.

אפילו חברה קפיטליסטית כגון ארה"ב, אשר ממוקמת בקוטביות נגדית מוחלטת מול מדינה סוציליסטית כמו שוודיה, מצאה דרך לעזור לסטודנטים. עזרה זו נובעת מההבנה שהשכלה גבוהה היא ערך בסיסי ולכן על-מנת שיתהיה נגישות נרחבת למסודות החינוך הממשל האמריקני מספק את התשתית הנדרשת להלוואות סטודנט. סיוע זה הינו בעצם הלוואה ללא ריבית לצורך לימודים. בעת סיום הלימודים המדינה יוצרת מתווה יחד עם האזרח לצורך תשלום ההלוואה. מתווה זה נעשה בצורה הוגנת אשר אינה פוגעת באפשרות לחיות בכבוד האזרח.

פתרון נוסף אשר יכול לעזור לסטודנטים הינו הנחה בשכר הלימוד בתקופת הקורונה ובמקביל התאמת שעות הלימוד וימי הלימוד על-מנת ליצור מצב אשר יאפשר לסטודנט ללמוד ולעבוד בו זמנית. הנחה בלימודים עלולה אולי להשמע כמרידה במוסד אך נכון להיום, לא מתבצעים לימודים בקמפוס, רוב הוצאות האוניברסיטה כגון חשמל, תחזוקה, מים ושמירה ירדו. הוצאות אלו, בסופו של דבר, חוסכות לאוניברסיטאות סכומי עתק אשר ניתן, אם יש הסכמה, לתרגמן להחזרים בהוצאות הסטודנטים. מיותר לציין, אך בהחלט בעל חשיבות עילאית בימי קורונה, היא העובדה שכל שקל נוסף בידו של סטודנט הינו שקל נוסף לקופת המדינה בצורת מע"מ, מס הכנסה וכדומה.

מגיפת הקורונה יצרה מבול של בעיות ומכשולים אשר עד היום ולמזלנו לא נאלצה או נתבקשה מדינת ישראל להתמודד עימן. אמנם, אין זה נותן פטור מכך ששבשיא המשבר המדינה לא תפנים בחשיבות ההשכלה הגבוהה ורווחת הסטודנטים.

תאריך:  16/11/2020   |   עודכן:  19/11/2020
מיכאל ליאב
+קלנסואה ואכסאל הוכרזו אזור מוגבל לשבוע
23:03 16/11/20  |  איציק וולף
ועדת השרים לאזור מוגבל הכריזה (יום ב', 16.11.20) על קלנסואה ואכסאל אזורים מוגבלים החל ממחר, 17.11.20 בשעה 8:00 בבוקר ולמשך שבוע. כמו כן האריכה הוועדה את ההכרזה על בוקעאתא כאזור מוגבל למשך שבוע.
+מחר: מסחר במרכזים פתוחים;
הלימודים יורחבו בשבוע הבא
18:08 16/11/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
הלימודים בכיתות ה'-ו' יחודשו בשבוע הבא בערים ירוקות ובערים צהובות  ▪  שבוע לאחר מכן יחודשו הלימודים לכיתות י"א ולכיתות י"ב  ▪  ההקלות כפופות לרמת התחלואה  ▪  ראש הממשלה: שוחחתי עם ולדימיר פוטין על אופציה לרכישת החיסון הרוסי לאחר שיפותח  ▪  "המטרה שלי היא להביא כמה שיותר חיסונים לכמה שיותר אזרחים. זה ייקח זמן, אבל לא מדובר בשנים אלא מדובר בחודשים"
מרכזי הקניות הפתוחים נותרו מאחור [צילום: יח"צ]
עיקרי ההחלטות שהתקבלו היום [צילום: לע"מ]
+בעלי הקניונים הציגו למשרד הבריאות מתווה לפתיחה
16:24 16/11/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הצריכה - 42% מהתל"ג, שרובו נעשה ב-17 אלף החנויות, מתוכם כ-12 אלף בקניונים  ▪  יו"ר ועדת הקורונה: פתיחת חנויות-הרחוב אך הגבלת הקניונים - גורמת לצפיפות במקום לפיזור האוכלוסייה
(קניון ברמות [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90])
+לפיד: להתנהל כאילו אין חיסון
14:50 16/11/20  |  עידן יוסף
יו"ר יש עתיד-תל"ם, ח"כ יאיר לפיד, אומר כי יש להתנהל כאילו אין חיסון משום שהחיסון אינו קרוב. בפתח ישיבת הסיעה אמר: "‏הנזק הכי גדול של הממשלה הזאת, זה אובדן האמון של הציבור. אנחנו כבר לא נאמין להם, כי אי אפשר להאמין להם. "אני רוצה להפנות מפה שאלה לראש הממשלה נתניהו. מר נתניהו, למה אתה לא אומר את האמת בעניין החיסונים? החיסון של פייזר לא עבר את כל הבדיקות. לא עבר את השלב האחרון".
+מודרנה: 95% יעילות לחיסון לקורונה
14:24 16/11/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מדובר בתוצאות הראשוניות של הניסוי הקליני בשלב השלישי  ▪  החיסון של מודרנה יעיל אף יותר מזה של פייזר, שהגיע ל-90% הצלחה; החברה צופה שתנאי אחסונו יהיו פחות קשים וחיי המדף שלו יותר ארוכים - בעוד מחירו עשוי להיות כפול משל פייזר  ▪  גם החיסון של מודרנה מצריך קבלת שתי מנות
42% מהנבדקים - בסיכון מוגבר [צילום: טיימי אלווארז/AP]
פאוצ'י. ציפה ל-75% בלבד [צילום: AP]
+הקורונה בבריטניה: מחלה מעמדית
13:25 16/11/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
העניים ביותר נפגעים בצורה הקשה ביותר מן הקורונה ומצויים בסכנת המוות הגדולה ביותר - ולאור זאת ייתכן שהם צריכים להיות בראש התור לקבלת החיסון
(לונדון, 10.11.20 [צילום: פרנק אגוסטין, AP])
מצב הקורונה בבריטניה, 13.11.20 / BBC
+מדוע לא השתמשו בבדיקות הסרולוגיות? - התשובות מתחמקות
11:19 16/11/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
משרד הבריאות: בעיה בממשק המחשובי  ▪  המל"ל: מחודש מאי לא דנו בכך  ▪  פקע"ר: לא עוסקים בכך; האוצר: לא הוגשה בקשה לתקצב כזה מערך  ▪  ח"כ שלח: "למה לדון בפתרון מעולה וזול כשאפשר לשבת שבע שעות על סגירת חנויות ולא להחליט? ככה לא מנהלים מדינה!"
(ח"כ שלח. "למה לחשוב מחוץ לקופסה" [צילום: ערוץ הכנסת])
[צילום: ערוץ הכנסת]
+הנשיא ריבלין: "למידה מרחוק אינה תחליף לקשר החינוכי"
10:19 16/11/20  |  מירב ארד
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נשא דברים (יום ב') בפתח ועידת החינוך הלאומית ה-2 של מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא ומקור ראשון והתייחס להשלכות הקשות של משבר הקורונה על תלמידי ישראל. "מי באמת יודע איפה נמצאים התלמידים והאם ילדינו לא הולכים לאיבוד ברשתות החברתיות, חשופים ופגיעים לתחושת הבדידות"- אמר ריבלין והוסיף הכרענו כי "פיקוח נפש קודם לכיתה" אך המחיר לדבריו כבד מנשוא וכי "החיים החברתיים נגזלו מילדינו".
[צילום: דוברות ועידת יב"ע ומקור ראשו]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מצב הסטודנטים בישראל לנוכח מגיפת הקורונה
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ים תיכונית
19/11/20 11:25
2
חשדנית
19/11/20 15:50
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
עשרה חודשים לאחר שהחלה הקורונה בבריטניה, יש לומר את האמת: זוהי מגיפה מעמדית – טוען אנדרו גרגורי, עורך סאנדיי טיימס לענייני בריאות. המפה הרשמית של תפוצת המקרים מוכיחה זאת. חלקים ניכרים של המדינה עוברים את הגל השני בקלות יחסית, בעוד המקרים הקשים ביותר הם באיזורים המאוכלסים בעיקר בידי שכבות נמוכות.
16/11/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
בצל החשש מסגר שלישי ובעקבות דוח הביניים שפרסם מבקר המדינה באחרונה בנושא הקורונה ובו עלה כי מיליוני שקלים הושקעו בבדיקות הסרולוגיות אך לא נעשה בהם שימוש, התכנסה (יום ב', 16.11.20) הוועדה לענייני ביקורת המדינה, לדון בנושא ולבדוק מדוע משרד הבריאות לא משתמש בכלי הזה כדי למנוע בידוד בית וכתוצאה מכך סגרים וכדו' שעלותם למשק גדולה מעלויות הבדיקות. בוועדה אמר נציג המל"ל המתכלל את האסטרטגיה במשבר הקורונה כי עתה הם עוקבים בדברים של ישיבת הוועדה ע"מ לשוב ולבדוק שימוש גורף בבדיקות הסרולוגיות.
16/11/2020  |  מירב ארד  |   חדשות
משרד הבריאות מעדכן (יום ב') כי 613 בני אדם אובחנו בנגיף הקורונה ביממה האחרונה. אתמול בוצעו 23,553 בדיקות, מהם 2.7% חיוביים. 7,767 חולים פעילים ובהם 294 במצב קשה. מניין המתים עומד על 2,732 בני אדם. מקדם ההדבקה עומד כעת על 1.06, ובאמ"ן מתריעים כי המשך ההקלות צפוי לעלות את רמת התחלואה.
16/11/2020  |  מירב ארד  |   חדשות
הטמפרטורה במקפיא הביתי שלנו יכולה לרדת עד כדי מינוס 20 מעלות; את חיסון הקורונה של פייזר צריך לאחסן במינוס 70 מעלות, מה שיוצר בעיות משמעותיות לקראת הפצתו – כותב אתר טיים. מומחים אומרים, כי בפועל לא כולם יקבלו את החיסון, לפחות לא מיד. מרכזים רפואיים גדולים ומרכזי הערים הם בעלי המשאבים הדרושים לקירור בקור כה עז. מי שאין לו גישה למקפיאים שכאלו, למשל באיזורים כפריים או בבתי אבות ובוודאי במדינות המתפתחות, יצטרכו לחכות לחיסונים אחרים שעדיין בפיתוח.
16/11/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
הסתיימה (יום א', 15.11.20) ללא הכרעה ישיבת קבינט הקורונה לאחר שבע שעות ארוכות של דיון. ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את ראש המל"ל וגורמי המקצוע לגבש עד מחר הצעות נוספות למגבלות כדי שניתן יהיה להמשיך ולפתוח את הכלכלה ומערכת החינוך באופן אחראי.
15/11/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
דן מרגלית
דן מרגלית
ביבי ראש, ביבי אשם    נתניהו היה חייב להתפטר דקה אחת לפני הרצי הלוי ורונן בר    איני בא לטעון כי חליוה אינו צריך להתפטר, צריך גם צריך אחריהם? איתם? לא חשוב
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
התעלומה האופפת את היעלמותו של יחיא סינואר מהספקטרום התקשורתי ומהפגנת נוכחות פיזית בשטח, שומה שתעלה סימני שאלה באשר למידת תפקודו, או אף גורלו    התהיות בסוגיה זו עשויות לגלם משמעויות...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il