|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
מחלקה ראשונה
ניסן-אייר בספריו של איתמר לוין
למען התחרות בשוק. הדיון בוועדת הכספים [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

הצפי: שינוי בתמהיל האשראי בין בנקים לבין גופים חוץ בנקאים

ועדת הכספים אישרה לקריאה שנייה ושלישית את התיקון בחוק הבנקאות להרחבת מקורות המימון לתאגידים חוץ־בנקאיים העוסקים במתן אשראי יו"ר ועדת הכספים: "אנחנו מורידים כבלים מהגופים החוץ בנקאיים ועושים זאת באחריות, יש לי ציפייה שבקרוב מאוד נראה שינוי גם בשוק העסקים וגם בשוק המשכנתאות"
25/01/2022  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות

ועדת הכספים אישרה (יום ג', 25.1.22) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הבנקאות (רישוי) - הרחבת מקורות המימון לתאגידים חוץ-בנקאיים העוסקים במתן אשראי. התיקון קובע את הרחבת מקורות האשראי לגופים החוץ-בנקאיים לשם הגדלת התחרות בשוק האשראי, וקובע הקלות שונות לגופים.

לעניין גופים שחלים עליהם הוראות לעניין הלימות הון ונזילות:
  • תוגדל תקרת הגיוס באמצעות תעודות התחייבות (אגרות חוב) מ-5 מיליארד שקל ל-15 מיליארד שקל.
  • יוכלו לגייס חוב גם באמצעות ניירות ערך מסחריים עם מועד פירעון מינימאלי, העומד על 270 יום מיום ההצעה.
לעניין כלל הגופים המפוקחים, בוטלו תנאים המגבילים את מרחב ההתנהלות העסקית של תאגיד אשראי חוץ־בנקאי שמגייס חוב באמצעות תעודות התחייבות:
  • בוטל התנאי הקובע כי מקבל האשראי הוא יחיד או תאגיד שהכנסתו השנתית בשנה שקדמה למועד מתן האשראי לא עלתה על 400 מיליון שקלים חדשים או סכום אחר שקבע שר האוצר.
  • בוטל התנאי כי תעודות התחייבות שיונפקו יהיו תעודות התחייבות בדירוג BBB או Baa3 ומעלה.
  • בוטלו הגבלות שונות כך שהאשראי שמעניקים הגופים יוכל להינתן לכל צורך לרבות משכנתה, כך יתאפשר לתאגיד האשראי החוץ־בנקאי גמישות בהקצאת האשראי שהוא נותן.

יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר פתח את הדיון: "התיקון נועד לפתוח את גוף האשראי לתחרות ולפתוח את שוק האשראי לעסקים קטנים ובינוניים, דרך הגדלת התקרה של גיוס האג"ח, אני מברך על החלטת הממשלה, זה חוק מאוד חשוב למשק ולאזרחים".

נציג משרד האוצר בדיון, יובל טלר חסון, הציג כי משפחה בישראל מוציאה בשנה כ-10,000 שקל על בנקאות (עמלות וריביות), וכי הוזלה תסייע לכל משפחה בישראל. עוד הוצג כי השוק בישראל מאוד ריכוזי - לאומי ופועלים מחזיקים מעל 50% משוק האשראי. בנוסף לבנקים כמעט שליטה מלאה בשוק האשראי הצרכני: לפי נתוני ספטמבר 2020 94% משוק האשראי לעסקים קטנים וזעירים הוחזק בידי הבנקים. השיעור של העסקים הקטנים והבינוניים בהתפלגות התוצר העסקי בישראל קרוב ל-60%, אך האשראי שהם מקבלים הוא כ-30% בלבד לעומת 70% לעסקים הגדולים.

לדברי האוצר תחרות בשוק תשפר את התנאים ותוכל לשנות את התמונה, כאשר זו לגישתם תחרות נשענת על 3 רגליים: שחקנים חדשים, יכולת השוואה והצעת ערך ומעבר קל בין ספקים.

ברקע כך, התיקון המוצע נוגע להגדלת התחרות בשוק, דרך הרחבת מקורות האשראי לחוץ-בנקאיים. כיום החוק מגדיר בנק כמי שמחזיק פיקדונות ונותן אשראי - בעבר חוק הבנקאות אסר על מי שאינו בנק לקבל פיקדונות ואשראי ממעל 30 גופים ולתת אשראי במקביל - מנע גיוס אג"ח על-ידי גופי אשראי חוץ בנקאיים.

בחוק ההסדרים 2015-16 אפשרו הנפקת אג"ח של גופים חוץ בנקאים במגבלות שהרציונל שלהם היה להתקדם צעד צעד, מאז עבר השוק הסדרה מלאה, והם מפוקחים על-ידי רשות שוק ההון. לצד כך הוטלו מגבלות (אותן מתקנת הצעת החוק שאושרה): תקרת גיוס של 2.5 מיליארד ש"ח, שהורחב ב-2018 ל-5 מיליארד בצו שר האוצר, איסור על הנפקת אג"ח עם מועד פירעון מוקדם משנה ואיסור על הנפקת אג"ח לא מדורג או בעל דירוג נמוך מ-BBB. בנוסף חלו מגבלות על מתן אשראי: איסור על מתן אשראי לגופים עם מחזור של מעל 400 מיליון שקל ואיסור על מתן משכנתאות.

באוצר הציגו כי האג"ח היווה מאז התיקון ב-2015, כ-13% מהמקורות של החוץ בנקאיים לעומת 24% של המגזר העסקי, כאשר בשנת 2021 הגופים החוץ בנקאים גייסו כ-3 מיליארד שקל, וציינו כי ישנם מספר חסמים בפני גופי האשראי: המגבלות על מטרת האשראי מונעות גיוס אג"ח, התקרה נמוכה לגיוס, וכן מהסיבה שיש צורך באג"ח עם מועד פירעון קצר יותר, שכן הגופים משלמים לרוב פחות על אג"ח קצרי טווח.

לאור כל אלה, אושר החוק כאמור, על-מנת להרחיב את מקורות האשראי לגופים החוץ-בנקאיים. לעניין הקביעה כי הקדמת מועד פירעון ל-270 יום תעמוד כרגע לטובת גופים העומדים בהוראות לעניין הלימות הון ונזילות בלבד, פירטו באוצר כי "ברגע שמאפשרים גיוס יותר נמוך יש חשש שתהייה פאניקה בשוק ההון והגופים יהיו תלויים מאוד בשוק ההון והריביות יעלו או שלא ירצו לתת להם מימון, ואז הגופים שמסתמכים עליהם לא יוכלו לקבל אשראי ויהיה מחנק אשראי במשק, לכן אנחנו רוצים לוודא שהגופים ידעו להתמודד עם רגעי משבר כאלה".

בהמשך נפתח דיון בהשתתפות חברי הוועדה. ח"כ שלמה קרעי: "לגבי שחקנים שהם לא כרטיסי אשראי, הייתי שמח שנשאר במעקב לגביהם, ולאפשר להם בעתיד גם להגדיל את יכולת גיוס האג"ח, אולי להשאיר את זה בתקנות, כדי שלא נצטרך לחזור לחקיקה ראשית".

ח"כ ג'ידא רינאוי זועבי: "אני חוששת שמשפחות פשע יכולות גם להיכנס בדלת לא דלת לעולם הזה, איזו אכיפה יש ואיזה שיניים יהיו למדינה שאנחנו עושים את השינוי הזה?".

ח"כ ינון אזולאי: "למה הגעתם ל-15 מיליארד שלא מיצו עדיין 5 מיליארד? שמכניסים את זה למשכנתאות, אולי כדאי ללמוד לקחים מהבנקים שמשאירים אנשים ללא דירות, לוודא שהגופים לא יוכלו לעשות לעצמם תנאים עוד יותר דרקונים מהבנק".

ח"כ נירה שפק: "מה המצב בעולם ואיפה אנחנו נמצאים לעומתו?".

ח"כ ולדימיר בליאק: "האם אתם מתכננים צעדים נוספים להגברת התחרות בתחום, מה הסיכונים שאתם רואים עבור הציבור, ומה המצב בעולם?".

ח"כ קושניר: "מה קורה שגופים מוכרים הלוואות מאחד לשני, תיקים אחד לשני, יש הסדרה של הדבר?"

טלר חסון הרחיב לעניין הפיקוח על השוק: "יש את חברות האשראי החוץ בנקאיות שמפוקחות ע"י בנק ישראל, ויש את כל שאר הגופים שהחלה הסדרה מלאה על הגופים האלה והם מפוקחים ע"י רשות שוק ההון. כך שהשוק מפוקח, אין אפשרות לשוק אפור. יש אותם חוקים לגבי נתינת אשראי, יש את המפקח ויש הוראות שנוגעות לגופים לפי הגוף המפקח".

לעניין החלת הוראות לעניין הלימות הון ונזילות על הגופים המפוקחים על-ידי רשות שוק ההון, ציינה טל הפלינג, יועצת הממונה על רשות שוק ההון: "מזה 3 שנים אנחנו מפקחים על כל הגופים החוץ בנקאיים למעט חברות כרטיסי האשראי, אנחנו מברכים על החוק, הוא מגיע בתזמון מצוין. בתפיסה שלנו לגבי הגופים האלה לא חשבנו שהם צריכים פיקוח יציבותי, אבל התחברנו לקו של בנק ישראל ומקבלים את האפשרות לקבוע הוראות יציבות, הלימות הון ונזילות. זה נושא שייקר להם עלויות ויקשה עליהם אבל אין חצי דרך, ברגע שהלכנו למקומות האלה, אנחנו מקרבים את הגופים האלה לנטל הרגולטורי החל על הבנקים. קצב הגידול שנשמח לראות, יביא את הגדולים להתנהגות יותר בנקאית. יכול להיות מקרים שנאמר שיש גופים שנאמר שהם גופים קטנים מידי, גוף שרק אתמול קם למשל. ננסה להקים את ההוראות מוקדם ככל הניתן, צריך לעשות עבודה כי אנחנו לא רוצים להכביד עליהם אך מצד שני צריך לקבוע יציבות. נצטרך לעשות עבודה, במיוחד שנפתח להם גם שוק המשכנתאות".

יו"ר הוועדה ביקש מהרשות להציג בפני הוועדה סד זמנים לקביעת ההוראות.

מיכה אבני, יו"ר איגוד חברות האשראי ויו"ר חברת פנינסולה: "יצרנו שוק שמתחיל להיות תחרותי, זה שוק עם 20 חברות ציבוריות, 25 מיליארד שקל אשראי בחוץ לעסקים, היום עסקים יכולים לקבל אשראי מהחוץ בנקאים גם ב-3%, אני פתחתי 3 סניפים השנה, השוק הלך מ-0 אחוז ל-5 אחוז אשראי עסקי, ברגע שהשוק יפתח למשכנתאות זה יעוף קדימה. כל הזמן הבנקים ברקע מעלים שאלות ועושים לובי כי הם רוצים לעכב את הצעדים הללו. החוק יביא שינוי משמעותי בשוק המשכנתאות, יש ריבוי גופים שקרובים ל-5 מיליארד שקל, הם לא שם זה כי הם מגייסים מבנקים ומוסדיים, אך עם השינויים זה יהיה שם ויהיה שם חזק, זה מתעכב שנים בעקבות דיונים שאומרים נלך ונבדוק שוב ושוב, 5 מיליארד לא יספיקו לנו, עוד שנה נבוא ונבקש שינוי נוסף".

היו"ר קושניר סיכם את הדיון: "הדיון התמקד בהרבה מאוד נקודות חיוביות, יהיו לצעדים הללו הרבה השלכות חיוביות למשק הישראלי. המהלך שאנחנו עושים כאן אמור להוריד באופן משמעותית את הריביות דרך הגברת התחרות, הוא פותח את התחרות לעסקים קטנים ובינוניים, וגדולים יותר. כולם מסכימים שמחנק האשראי הוא אחד המחסומים הכי גדולים להתקדמות העסקים והכלכלה. אנחנו מכניסים פה תחרות גם לשוק האשראי העסקי וגם לשוק האשראי למשכנתאות. אנחנו מורידים כבלים מהגופים החוץ בנקאיים ועושים זאת באחריות. אני שמח שהממשלה הביאה את היוזמה הזו בהסכמת כל הגופים, ובאמת יש לי צפייה שבקרוב מאוד נראה שינוי תמהיל האשראי בין בנקים לבין גופים חוץ בנקאים, גם בשוק העסקים וגם בשוק המשכנתאות".

תאריך:  25/01/2022   |   עודכן:  25/01/2022
עידן יוסף
+השר בר לב: "נצטרך לשכן 750 אסירים באוהלים לזמן מוגבל"
12:56 26/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
ראש אגף האסיר בשב"ס: "מדי לילה אנו קולטים כ-150 אסירים, ומשחררים בבוקר אסירים מהדלת השנייה. אם תקן הכליאה יהיה 14,100, ובלילה קלטתי עוד 200 איש, אז יש נסיגה בעמידה בהנחיות בג"ץ בין 4-5%"
הדיון בועדה לביטחון פנים [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+14% מכלי הרכב שנעו בארץ בסולר צרכו 47% מסך הדלק לתחבורה
11:31 26/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מתוך 3.7 מיליון כלי רכב הנעים בארץ רק 15,000 חשמליים  ▪  התחבורה בארץ מייצרת כרבע מפליטות גזי החממה  ▪  מחסור בתחנות טעינה לאוטובוסים. מחיר אוטובוס חשמלי כפול ממחיר אוטובוס המונע על בנזין
אבנר פלור ואבנר ברק [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+בעוד חודשיים יחל קיצור תורנויות המתמחים
11:30 26/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הקיצור ייעשה בעשרה בתי חולים בפריפריה  ▪  יו"ר הוועדה, אפרת רייטן מרום: על צוות היישום להכניס גם את נציגי ארגון המתמחים 'מרשם'  ▪  חברי כנסת: חוששים שמשרד הבריאות וההסתדרות הרפואית נוהגים בסחבת
(תורנות בבית חולים [צילום: פלאש 90])
+6 שנים אחרי ההחלטה: הקרן למודרי אשראי תחל לפעול ביוני
10:52 26/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
סגן החשב הכללי באוצר: "הצעדים הנדרשים הם כתיבה ופרסום המכרז, תיאום הממשקים בין הגורמים השונים בהם נותני אשראי, ליווי פיננסי, חשכ"ל, פרסום הקרן ועלייה לאוויר"  ▪  היו"ר ביטון: "מדובר במחדל ביישום ההתחייבות השלטונית"
(היו"ר ביטון. "לא פחות ממחדל ביישום של הממשלה להתחייבות שלטונית" [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת])
+אושר לקריאה ראשונה: תיאסר העסקת נשים מחצות הלילה עד שבע וחצי בבוקר
10:32 26/01/22  |  מירב ארד
וועדת העבודה והרווחה אישרה (יום ד') את הצעת החוק של חברי הכנסת מרע"מ, אימאן חט'יב יאסין, מנסור עבאס, מאזן גנאים וווליד טאהא, שמאפשרת לאישה לסרב לעבוד בשעות הלילה, מחצות הלילה ועד 07:30 בבוקר, במקום עד חמש או שש בבוקר, הקבוע בחוק כיום. יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום (העבודה) ציינה כי יש לבחון בזהירות הגבלה שכזו - כדי להימנע מאי-קידום נשים בעבודה.
+ח"כ מגן-תלם תעמוד בראש ועדת המשנה להגנה על הצרכן
10:17 26/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
ועדת המשנה של ועדת הכלכלה תעסוק בשלל נושאים הנוגעים לצרכנות, שקיפות, נגישות והגברת התחרות במשק לטובת הצרכן הישראלי

(ח|כ מגן-תלם ויו"ר ועדת הכלכלה [צילום: דוברות הכנסת])
+חוק הקורונה החדש אושר סופית בכנסת
23:53 25/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
כולל חיזוק הפיקוח הפרלמנטרי ושינוי הרכב הקבינט  ▪  החוק החדש, שיהיה תקף עד סוף 2022, קובע שהממשלה תבחין בין "מצב חירום" של התפרצות, במהלכו הכנסת תוכל לאשר תקנות והגבלות בדיעבד, ובין "מצב בריאותי מיוחד"  ▪  הגעה לתפילה תיחשב מצב חריג לסגר
גלעד קריב מציג את החוק [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+אושר סופית: דמי בידוד לעצמאים
23:51 25/01/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 7), התשפ"ב-2022. 12 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים.

ב-19 בנובמבר 2020, נחקק חוק התוכנית לסיוע כלכלי, במסגרת התיקון עוגן בפרק ו'1 לחוק התוכנית לסיוע כלכלי, הסדר המעניק לעובד אשר נעדר מעבודתו עקב שהייתו בבידוד, תשלום דמי בידוד, בשיעור דומה לשיעור של דמי המחלה שלהם זכאי העובד לפי חוק דמי מחלה. בהצעת חוק זו מוצע לעגן בחוק מנגנון דומה שעניינו תשלום דמי בידוד לעצמאי שנעדר מעבודתו עקב שהותו או שהות ילדו בבידוד זאת, באמצעות החלת המנגנון שנקבע לגבי עובדים בפרק ו'1 לחוק, בשינויים המחויבים הנובעים מאופי ושיטת ההעסקה השונים של עצמאים לעומת עובדים שכירים.

בעוד שבהצעה המקורית התעריף עמד על 430 שקל ליום, בנוסח הסופי הוא עומד על 570 שקל ליום, כאשר הימים יחושבו בדיעבד מחודש יולי 2021, ויום נוסף, רביעי לבידוד, יחושב מ-21 בדצמבר 2021. גם עצמאים שיצאו לחו"ל במסגרת עבודתם יהיו זכאים לדמי הבידוד.
+ראשי שדולת א"י בכנסת: לא לקבוע מאחז פלשתיני בלב מישור אדומים
22:25 25/01/22  |  עידן יוסף
ראשי שדולת א"י בכנסת חברי הכנסת יואב קיש ואורית סטרוק אומרים כי הנזק בהכשרת חאן אל אחמר עצום. לדבריהם, "המשמעות בפועל שמדינת ישראל מאשררת את תוכנית ההשתלטות הפלשתינית על השטח האסטרטגי הזה. את חאן אל אחמר צריך לפנות כפי שנקבע ע״י בית המשפט, ולא לקבוע במו ידינו מאחז פלשתיני בלב מישור אדומים. אנו קוראים לכל מי שארץ ישראל חשובה לו למנוע את האיוולת והעוול הזה״.
+עושה שרירים: סילמן מאיימת לא להצביע עם הקואליציה
21:29 25/01/22  |  עידן יוסף
יו״ר הקואליציה ח״כ עידית סילמן נצפתה צועקת בטלפון ומודיעה שלא תצביע עם הקואליציה מהסיבה שחוק קווי חירום שהגישה לא יקודם. סילמן: ״נמאס לי ולא מעניין אותי כלום״. באופוזיציה מסבירים שח״כי ימינה שתו מיץ אומץ בגלל ההסכמות שהושגו השבוע. המבחן יהיה בשבוע הבא (כאן חדשות).
+הכנסת סירבה לתת לדרעי לשכה בכנסת
21:20 25/01/22  |  עידן יוסף
אחרי שהתפטר: אריה דרעי ביקש לשכה במשכן, בכנסת סירבו בטענה שיש מחסור בחדרים. בשס טענו שיש תקדים ללשכה למי שאינו ח״כ כשאבי גבאי קיבל חדר בכנסת מיד אחרי בחירתו.

בינתיים, ח״כ יוסי טייב שנכנס במקום דרעי החליט לתת לו את הלשכה שאמור היה לקבל. הח"כ החדש-ישן של ש"ס צפוי לעבוד מהלשכה שבחדר הסיעה בכנסת ודרעי יוכל להמשיך לשבת בחדר ששימש אותו עד עכשיו (כאן לחדשות).
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אלכס קושניר / Alex Kushnir   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   טל הפלינג / Tal Hafling   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכה אבני   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הצפי: שינוי בתמהיל האשראי בין בנקים לבין גופים חוץ בנקאים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
ועדת הכלכלה קיימה (יום ג', 25.1.22) דיון מהיר שעסק בקטל בדרכים בכבישי יהודה ושומרון. את הישיבה פתח היו"ר מיכאל ביטון ואמר כי הוא קורא לממשלה להקצות את המשאבים והכוחות הנדרשים כדי להתמודד עם המציאות ביהודה ושומרון, והוסיף כי ההגנה האזרחית ביו"ש סובלת מתת תקצוב. הישיבה התקיימה לבקשת ח"כ אורית סטרוק וח"כ יואב בן צור, שקראו לטפל בכך.
25/01/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
יו"ר הכנסת, ח"כ מיקי לוי, פתח (יום ג', 25.1.22) את ביקורו בגרמניה, אשר יכלול פגישות מדיניות עם צמרת הממשל; נשיא גרמניה, הקאנצלר, שרת החוץ, נשיאת הבונדסטאג ונשיא המועצה הלאומית האוסטרית, ושיאו ביום חמישי, עת ינאם בפעם הראשונה בהיסטוריה ובעברית יו"ר כנסת מול מליאת בית הנבחרים הגרמני, במהלך הטקס הממלכתי לציון יום הזיכרון הבינלאומי לשואה. לביקור הצטרף סגן היו"ר ח"כ דוד ביטן.
25/01/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת הכלכלה קיבלה (יום ב', 24.1.22) את דיווחו של השר עודד פורר, על פעילות משרד החקלאות ופיתוח הכפר וכן המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל. פורר הציג בדיון את פעולות משרדו והתייחס לרפורמה בחקלאות, ואמר כי אם היא לא תהיה אז גם לא תהיה חקלאות. היו"ר מיכאל ביטון התייחס במהלך הדיון לתקציב משרד החקלאות, ואמר כי כשעושים רפורמה הדבר צריך להיות מגובה בתקציב, והזהיר כי הדבר לא בא לידי ביטוי מניתוח תקציב המשרד. הוא אף שב וקרא להביא את הרפורמה בחקלאות בהסכמה, הן בממשלה והן מול החקלאים.
25/01/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
המשק מתאושש: שיעור האבטלה כיום (4.7%) קרוב לזה ערב פרוץ המגיפה (3.8%), אך עדיין קיים פער של כ-66 אלף מועסקים בדצמבר 2021 לרמות התעסוקה ב-2019, כך עולה מדיווח שרת הכלכלה אורנה ברביבאי (יום ב', 24.1.22) לוועדת העבודה והרווחה. לדברי יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום, לוועדה קשר פורה ויעיל עם המשרד, ומצאנו שיתוף פעולה יעיל ומהיר, בפתרון בעיות. היא קראה לשרה לקדם את הוראת-השעה שיזמה המעניקה דמי אבטלה מלאים למי שנמצא בהכשרה מקצועית, ולטפל באי-מיצוי הפריון בישראל ובפערי-השכר בין גברים לנשים.
25/01/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת העבודה והרווחה אישרה (יום ב', 24.1.22) לקריאה שנייה ושלישית את הנוסח המתוקן של חוק דמי הבידוד לעצמאים. לדרישת יו"ר הוועדה אפרת רייטן-מרום (מפלגת העבודה), תעניק המדינה דמי בידוד לעצמאים לכל יום מחלה או בידוד, הועלה תעריף ליום מ-430 ל-570 שקל ליום, והימים יחושבו בדיעבד מחודש יולי 2021, ויום נוסף, רביעי לבידוד, יחושב החל ב-21 בדצמבר 2021. גם עצמאים שיצאו לחו"ל במסגרת עבודתם יהיו זכאים לדמי הבידוד.
25/01/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
אנשי ושוטרי איתמר בן-גביר שורפים את חווארה, עוקרים מטעי זיתים ומביאים על ישראל את האסון שכל הקהילה הבינלאומית, ובוודאי בית הדין הבינלאומי בהאג, נגדנו
דרור אידר
דרור אידר
ההגדה אינה מסמך קפוא אלא טקסט גנרי שמחזיק רעיון המתחדש עלינו מדי תקופה    ממצרים העתיקה שבה העבדים העברים סיפרו על יציאת האבות מהגלות, עד ליציאת מצרים של תקופתנו היא מדינת ישראל
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה    ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il