|
נושא התגובה |
|
שם הכותב |
|
שעה תאריך |
|
1 |
|
|
אלכימאי |
|
5/02/12 12:22
|
|
|
|
בכימיה או בפיסיקה. המסיסות של מלח בישול (כלוריד נתרן) במים ב-25 מע' צל' היא 35.9 גרם ב-100 מ"ל, קרי כ-36%. לכן הדוגמא בכתבה על המסת מלח בכוס מים והשוואה עם ריכוז המלח בים המלח פשוט אינה נכונה.
|
|
כתוב תגובה ל-
אלכימאי
|
|
|
|
|
|
|
יונה סוקולובסקי |
|
5/02/12 13:22
|
|
|
|
|
|
|
|
אלכימאי בריבוע |
|
5/02/12 16:44
|
|
|
|
אחוז המלח בים המלח הוא 30%.
מי ים המלח רויים במלח.
מי הים התיכון לא רוויים במלח ואפשר להמיס בהם עוד מלח.
השאלה של הכותב אכן מוכיחה את מה שהערתי לו.
|
|
כתוב תגובה ל-
אלכימאי בריבוע
|
|
|
|
|
|
|
יונה סוקולובסקי |
|
5/02/12 17:43
|
|
|
|
אגן הים התיכון הוא כמעט סגור לגמרי. החום רב וההתאדות רבה. זרימת נחלים אליו מוסיפה מלח מסיס ובכל זאת אין אחוז המליחות בו גובר.
אחוז המליחות בים המלח עלה מעל 33% לפני 7 שנים.
|
|
כתוב תגובה ל-
יונה סוקולובסקי
|
|
|
|
|
|
|
משלי |
|
5/02/12 17:59
|
|
|
|
אני מקווה שאתה מבין בארכיאולוגיה יותר ממה שאתה מבין בכימיה / פיסיקה.
ועל כך כבר נאמר בספר משלי כ"ו, ד' (ראה שם)....
|
|
כתוב תגובה ל-
משלי
|
|
|
|
|
|
|
יונה סוקולובסקי |
|
25/02/12 11:28
|
|
|
|
|
2 |
|
|
רבין ופרס. |
|
5/02/12 15:31
|
|
|
|
|
3 |
|
|
הניה |
|
5/02/12 16:09
|
|
|
|
נציגי העם שלנו צריכים לקרוא לממשלת ישראל להפסיק את עבודת המפעל ושאיבת מי הירדן. בעידן בו המודעות לערכי טבע ונוף מעמיקה, והתפלת מים הפכה לפתרון המקובל למחסור במים, אין הצדקה להמשיך ולשאוב את מי הירדן.
|
|
כתוב תגובה ל-
הניה
|
|
|
|
|
|
|
הידרולוג |
|
5/02/12 17:54
|
|
|
|
אין זה הגיוני להזרים מים טריים מים כנרת לירדן כדי שילכו לטימיון בים המלח, כאשר במקביל מתפילים מים במישור החוף. מים מותפלים עולים 2.5 ש"ח למ"ק. הגב' הניה רוצה להזרים את האוצר הזה לים המלח. על כל מ"ק שזורם לים המלח יהיה צורך להתפיל מ"ק במישור החוף.
|
|
כתוב תגובה ל-
הידרולוג
|
|
|
|
4 |
|
|
גיאוגרף בכיר |
|
5/02/12 19:01
|
|
|
|
המקום הכי נמוך בעולם הוא אולם הכנסת, כשהח"כים נוכחים. אם הם לא נמצאים, רצפת האולם דווקא די גבוהה: כ-800 מ' מעל פני הים.
|
|
כתוב תגובה ל-
גיאוגרף בכיר
|
|
|
|
|
|
|
נחום שחף |
|
24/09/12 19:50
|
|
|
|
לא שבכנסת יושבים גאוני הדור, אבל יחי ההבדל הקטן.
|
|
כתוב תגובה ל-
נחום שחף
|
|
|
|
5 |
|
|
שרגא - מורה דרך |
|
5/02/12 22:24
|
|
|
|
הרבה קשקושים מופיעים בתקשורת על ים המלח, אולם סוקולובסקי "מתעלה" על כולם. מזמן לא קראתי כל כך הרבה שטויות על ים המלח "במאמר" אחד.
אז הרי לפניכם כמה "מפניני סוקולובסקי":
"אורכו של אחד מפלאי תבל מגיע היום ל-63 קילומטרים בלבד, לעומת 80 קילומטרים ב-1990"
מפעלי ים המלח בסדום הוקמו כבר בשנות ה 30 הרבה לפני קום המדינה וכל האזור הדרומי של ים המלח שימש שטח לאידוי והפרדה של המלחים. אורכו של ים המלח ממש לא השתנה משמעותית אלא אם כן משנים את הגדרת השטח של ים המלח.
"עץ שצומח על חופי ים המלח הוא ערך טבע נדיר" – נשמע יפה, אולם העצים הצומחים לחוף ים המלח הם בעיקר האשלים והשיטות ואם הם שורדים על חוף ים המלח זה בגלל מי התהום הגבוהים באזור שהם בעלי מליחות נמוכה יחסית.
"החברה רשאית לעשות כל פעולה וכל שינוי כדי לקדם את הפקת המינרלים מהים". בפירוש לא נכון. לחברה זיכיון להפיק מינרלים אך מחויבת לחוקי איכות הסביבה.מתפקידה של המדינה לאכפם.
"הבוץ השחור נחשב לפלא רפואי... מחלות כמו הרפס ופסוריאזיס נעלמות בים" – שוב קשקוש תקשורתי רגיל. הניסוח מתאים ל"פובליציסטים" חסרי ידע ואחריות כסוקולובסקי. המחלות לא נעלמות אלא חלה נסיגה בסימפטומים של הפסוריאזיס. הרפס? לא היו דברים מעולם. להיכנס לים המלח עם פצעים פתוחים?? מעשה טמטום שאינו מומלץ על אף רופא אפילו על הממליצים המובהקים של ים המלח, הדבר צפוי לגרום לדלקת וכל טענה שלמים תכונות אנטיביוטיות מעידות על בורות וחוסר הבנה מהי אנטיביוטיקה. והטענה שאין חיידק בים המלח גם היא איננה נכונה. יש מספק קטן של מיקרואורגניזמים מיוחדים החיים בים המלח ביניהם אצה ומספר חיידקים.
"במפעל הצליחו לייצר מלח למאכל שמכיל 98 אחוז מלח בלבד, ללא כלור וללא כל מינרל אחר" – מלח הבישול המופק במפעל שולי לגמרי מבחינת כלל המוצרים של מפעלי ים המלח. מלח ללא כלור? חצי ממולקולות הנתרן הכלורי והאשלגן הכלורי מכילים יוני כלור אז למה סוקולובסקי מתכוון?
"אפשר עדיין להקים מרכז מרפא בינלאומי בחופי ים המלח וייתכן שהכנסות המדינה ממרכז כזה יעלו על ההכנסות ממפעלי ים המלח... צריך להפסיק את עבודת המפעל ולהפסיק את שאיבת מי הירדן" – אין לבנאדם שום מושג מינימאלי וידע לגבי היחס בין החשיבות הכלכלית של התעשייה ובין התיירות ביום המלח. מרכז מרפא בינלאומי אפשר להקים בלי שום קשר למפעלי ים המלח רק חשוב שיעשה בשיתוף הדוק של מדע, רפואה ואנשי תיירות ולא בהבטחות ריקות וחסרות ביסוס סוקולובסקיים למיניהם.
שוב ממחיש לנו הפובליציסט הקשקשן את השפעתו וכוחו של "וירוס" התקשורת אך ללא נטילת כל אחריות לתוצאות פועלה.
|
|
כתוב תגובה ל-
שרגא - מורה דרך
|
|
|
|
|
|
|
מורה דרך |
|
6/02/12 09:17
|
|
|
|
העבודות להפיכת החלק הדרומי-מזרחי של ים המלח לבריכת איוד החלו בשנת 1962. עד אז אכן כלל הים שני חלקים: החלק הצפוני, העמוק, מצפון ל"לשון", והחלק הדרומי הרדוד, מדרום ל"לשון". אורך הים אז (לפי אטלס בריטי משנת 1948) היה 86 ק"מ ובריכות האיוד היו אז מדרום לים המלח במה שקרוי היום "ככר סדום".
|
|
כתוב תגובה ל-
מורה דרך
|
|
|
|
|
|
|
תיקון קליל |
|
6/02/12 10:04
|
|
|
|
|
|
|
|
יונה סוקולובסקי |
|
6/02/12 12:01
|
|
|
|
היתה גם סברה שאזור הבריכה הדרומית הוא עמק השידים הנזכר בתנ"ך שכולו בורות חמר.
שוטתי פעם קרוב לקצה הדרומי של המים. האדמה שם היתה מין פלסטלינה שדבקה לנעלי והיה קשה מאוד לצאת משם.
ענין 80 הקילומטרים של הים שייך לחלוקת האזורים הגאוגרפיים של ארץ ישראל.
אם אתה נוסע מאילת לים המלח אתה עובר למעלה ממאתיים קילומטר בכביש. אורך הערבה בקו אווירי הוא 160 ק"מ (80*2) ים המלח - 80 ק"מ. מיריחו עד בית שאן - 80 ק"מ. הגולן כ-80 ק"מ. כך גם הר יהודה, השומרון והשרון.
|
|
כתוב תגובה ל-
יונה סוקולובסקי
|
|
|
|