כימיקל הנמצא בשוקולד, תה, ענבים ואוכמניות שיפר את הזיכרון של עכברים, כך מראה מחקר חדש. המחקר - מהמוסד "The Salk" עשוי לעודד ביצוע מחקרים נוספים שיבחנו האם ה-epicatechin פועל גם אצל בני אדם.
המחקר, שפורסם ב"Journal of Neuroscience" מציע כי החומר משפר את זרימת הדם במוח - במיוחד בשילוב עם התעמלות. למרות זאת, תזונאים מזהירים כי השוקולד עשיר בשומן וסוכר, מה שעלול לבטל את היתרונות הפוטנציאלים שלו.
זהו אינו המחקר הראשון שמוצא קשר בין כימיקלים מסוג פלבנולים במזונות מסויימים לבין יתרונות בריאותיים - מחקרים אחרים הראו כי ניתן לשפר את בריאות הלב וכלי הדם על-ידי שילוב של מזונות אלו בתזונה.
החוקרים, שפעלו בשיתוף פעולה עם חברת השוקולד מארס, השוו עכברים שניזונו מתזונה טיפוסית עם אלו שקיבלו תזונה בשילוב תוספות של epicatechin.
למחצית מהעכברים בכל קבוצה ניתנה האפשרות לרוץ על גלגל למשך שעתיים בכל יום ואז, חודש לאחר מכן, הם אומנו לגלות מעין שטח מוגבה שהוסתר בבריכת מים.
אלו שגם התעמלו וגם אכלו את התזונה שהכילה epicatechin זכרו את מיקום הפלטפורמה זמן רב יותר מהעכברים האחרים.
העכברים שאכלו תזונה שהכילה epicatechin אך לא התעמלו גם הם הראו זיכרון משופר, אך במידה פחותה.