בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
בשר: 10 טיפים לבישול דל שומן
|
בחירה בחלקים הנכונים של הבשר ושיטות בישול דלות שומן יכולים לצמצם את השומן המיותר בתזונה
|
טעים ולא משמין [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
בשר ועוף הם מקורות מועדפים לפרוטאינים חיוניים אך עם זאת הם עלולים להיות עתירי שומן, במיוחד שומן רווי וכולסטרול שאינם בריאים. לכן, רוב הדיאטות הבריאות ממליצות על כמויות מתונות בלבד של מזונות מזינים אלו. הבחירה בחלקים הנכונים של הבשר ושיטות בישול דלות שומן יכולים לצמצם את השומן המיותר בתזונה ולהשיג את המטרות התזונתיות הבריאות. 10 טיפים אלו יכולים לעזור: - בחרו בחלקים רזים של בשר ועוף. הבחירה הרזה ביותר בעוף היא חזה עוף, מחזה של תרנגולת או תרנגול הודו, ללא העור. חלקים רזים של בשר כוללים את בשר הוורד (מותניים), בשר העורף ובשר אחוריים.
- בדקו את התוויות שעל הבשר הטחון. כשאתם קונים בשר טחון, חפשו אחר אריזות עם אחוז הבשר הרזה הגבוה ביותר - 90% או יותר. רוב רשתות המזון מציעות מספר סוגים של בשר טחון במשקל, עם אחוזים משתנים של בשר רזה.
- נסו לבחור בהודו טחון דל שומן או בחזה עוף טחון. עוף טחון עלול להכיל אותה כמות שומן כמו של בשר בקר טחון, או יותר, מאחר והוא מכיל בשר כהה ועור. כדי לעשות את הבחירה הרזה ביותר, בחרו בבשר חזה טחון, או חפשו אחר עוף או הודו טחון דל שומן.
- בחרו בבשר עם הכמות הנמוכה ביותר של שומן נראה לעין. בבשר חלק ניתן לראות את השומן. בחרו בבשר בקר עם תווית "מובחר" או "משובח" - שבדרך כלל מכיל כמות נמוכה יותר של שומן.
- חיתכו את השומן הנראה לעין והמוצק מהבשר והעוף, כולל את העור שעל העוף. כשאתם צולים עוף או הודו שלם, השאירו את העור במהלך הבישול, אך הסירו אותו ואת השומן שמתחתיו לפני האכילה. כמו כן, הסירו כל שומן הנראה לעין מבשר הבקר לאחר הבישול.
- בחרו במרינדות דלות שומן. מרינדות יכולות להגביר את הטעם, לרכך את הבשר ולשמור על רטיבות המזון בשמן הבישול. בחרו במרינדות דלות שומן, כמו תערובת של עשבי תיבול או תבלינים עם יין, רוטב סויה, חומץ תפוחים או מיץ לימון.
- השתמשו בשיטות בישול דלות שומן. שיטות בישול דלות שומן כוללות צליה, קליה, טיגון קל ואפייה. כשמבשלים בשר בתנור, יש לוודא כי הבשר מונח על מדף עם תבנית אפייה כדי לאפשר לשומן לטפטף למטה.
- בשלו את הבשר מראש. הכינו מרקים, נזידים ומנות אחרות בהן אתם מבשלים את הבשר בנוזלים יום או יומיים מראש ואז קררו אותן. כשהתבשיל מתקרר, השומן מתקשה על חלקו העליון של הבשר ואפשר להסירו בקלות.
- נקזו את השומן לאחר הבישול. לאחר שאתם מבשלים בשר טחון, נקזו את השומן מהמחבת ושטפו את הבשר במים חמים. ספגו את הבשר במטלית נייר כדי להיפטר מהמים.
- השגיחו על גודל המנות. הקטנת גודל המנה של הבשר והעוף תפחית גם את כמות השומן והכולסטרול שאתם צורכים.
|
תאריך:
|
08/06/2008
|
|
|
עודכן:
|
08/06/2008
|
|
יפעת גדות
|
בשר: 10 טיפים לבישול דל שומן
|
|
|
כותרת התגובה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
Funster
|
9/02/10 15:52
|
|
גורמים בכירים בדרג המדיני והביטחוני אומרים (יום א', 8.6.08) כי אם לא יהיו בתקופה הקרובה נפגעים רבים מקסאמים ביישובי עוטף עזה צפוי המשא-ומתן על הפסקת אש בין ישראל לחמאס להימשך בעוד כשבועיים. כך פורסם ב'הארץ'.
|
|
|
הקשר שנתגלה בין סוכרת מסוג 2 לדום נשימה בשינה (OSA) מצביע על כך שלהפרעות אלו יש השלכות רציניות על הציבור. כך מזהיר האיחוד הבינלאומי לסוכרת.
|
|
|
בפעם הבאה שאתם מזמינים את המנה האיטלקית האהובה עליכם, ותרו על תבלין השום בבקבוק והעדיפו שום טרי במקום.
|
|
|
רמות כולסטרול גבוהות קשורות לעלייה בסיכון למחלת פרקינסון. כך על-פי ממצאים ממחקר מפינלנד.
|
|
|
היום לפני 45 שנה, ב-8 ביוני 1963, מגיעה האישה הראשונה לחלל.
|
|
|
|
|
|
יוסי אחימאיר
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
|
|
|
צבי גיל
במערכה ההיברידית בין ישראל לבין אירן זאת כבר הצליחה בהיבט הפסיכולוגי והכניסה את הציבור הישראלי, שנמצא חצי שנה במתחים, ללחץ נפשי ללא תקדים הפטפטת המדינית הבלתי אחראית שמהדהדת בתקש...
|
|
|
רפי לאופרט
התהפוכות הפוליטיות והדמוגרפיות השליליות בארה"ב משתקפות יותר ויותר בהתנהלות ממשל ביידן במשבר האזורי הנוכחי השילוב האפרו-אמריקני-מוסלמי והאנטישמי מעמיק את אחיזתו והשתלטותו
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|