|
אין מי שלא אוהב [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
אנשים שנמשכים לריח הצ'יפס עושים זאת בגלל המשיכה למערכת מורכבת של ניחוחות, כולל ממתק-חמאה, בצל ו...קרש גיהוץ.
מדענים מאוניברסיטת לידס, העוסקים בתחום המזון, הצליחו לזהות את הריח של חנויות הצ'יפס במסגרת ניסויים במעבדה, וכן נעזרו באפם של מתנדבים כדי להפריד בין הניחוחות השונים.
ד"ר גרהם קלייטון, שעמד בראש המחקר, אמר כי ללא קשר לצורת הבישול שלו, לצ'יפס יש ניחוח מורכב, וכי יש להתייחס בעתיד לריח הצ'יפס בדיוק כמו לארומה של היין.
צוות החוקרים פירק את הריח למרכיבים בעזרת תהליך הידוע כספקטרומטריה כרומטוגרפית (שיטה להפרדת תערובות וזיהוי תרכובות).
ניחוח הקקאו
החוקרים ניתחו את הריחות המזוהים על-ידי האף האנושי ותיעדו את סוגם ואת עוצמתם.
המחקר, שמומן על-ידי המועצה הבריטית לתפוחי אדמה, לקראת שבוע הצ'יפס הלאומי, הראה כי ריח הצ'יפס מורכב מממתק-חמאה, קקאו, בצל, פרחים, גבינה וריחו השרוף של קרש הגיהוץ.
לדברי ד"ר קלייטון, ריחו של הצ'יפס "הצנוע", בין אם הוא אפוי בתנור ובין אם הוא מטוגן, אינו רק ריח של צ'יפס... הניחוח הוא הרבה יותר מורכב וזו כנראה הסיבה לכך שהוא מאכל החביב על כולם.
למרות שהעובדה שבצ'יפס מסתתרים גם ריחות של חמאה וקקאו מפתיעה, כדאי לזכור כי אלו מהווים רק חלק מהניחוח הכללי.
החוקרים ציינו כי סוג תפוחי האדמה, השמן, שיטת הבישול והטמפרטורות, כולם משפיעים על הניחוח, והם מקווים כי הממצאים יביאו לכך שהצ'יפס יזכה בעתיד להתייחסות דומה כשל היין.