|
כואב אבל פחות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
צירים - למה לצפות?
|
יפעת גדות
|
צירי לידה של כל אישה הם ייחודיים * הכרת הסימנים האופייניים של הצירים יכולה לעזור לדעת למה לצפות כשתאריך הלידה מתקרב
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אכילה בזמן ייסורי הלידה היא כבר לא טאבו רפואי. זאת הודות לממצאי מחקר חדש.
משך הצירים, הצורך בעזרה בלידה, ושיעור מקרי הלידות המבוצעות בניתוח קיסרי, כל אלו לא הושפעו מאכילה בין הצירים, על-פי המחקר, שפורסם בעיתון הרפואה הבריטי.
רופאים מכל העולם נוהגים מזה זמן רב להפגין מורת רוח מנשים שאוכלות בזמן הצירים, מחשש כי הדבר עלול לגרום לשאיפת מזון לריאות במקרה של מצב חירום וניתוח קיסרי הנעשה תחת הרדמה מלאה.
אך שכיחות המקרים הללו ירדה באופן דרמטי בשנים האחרונות, בעיקר הודות לשימוש בחומרי הרדמה מקומיים. יתירה מכך, ישנם רופאים שכבר טוענים מזה זמן רב כי צום בזמן הצירים - שיכולים להימשך שעות רבות - עלול דווקא להזיק לאם ולתינוק.
כיצד בוצע המחקר
מחקרים שנעשו עד כה הניבו תוצאות סותרות, ולכן צוות המחקר הנוכחי, מקינג קולג' לונדון, בדק את השפעת האכילה במהלך הצירים על הלידות.
במסגרת המחקר, 2,426 נשים בריאות שילדו בפעם הראשונה חולקו לשתי קבוצות מחקר. בראשונה, הנשים הורשו רק לשתות מים - ההליך הרגיל. בקבוצה השניה עודדו את הנשים לחטוף מדי פעם חתיכת לחם, ביסקוויט, פירות, יוגורט דל שומן, משקה איזוטוני ומיץ פירות.
לאורך טווח רחב של מדידות - לידה וגינלית ספונטנית, משך הצירים ואחוז הלידות בניתוח קיסרי - לא זוהה הבדל בין שתי הקבוצות.
גם שיעור ההקאות - כ-35% - היה דומה. התינוקות גם הם לא הושפעו מהעובדה שהאמהות אכלו בזמן הצירים או לא.