אנשים עם מוטציה גנטית, הגורמת להם להיות פחות רגישים לטעמים מרים, נוטים לדווח על אהבת העישון בשל טעם הסיגריות, יותר מאלו בעלי צורה אחרת של אותו גן, הגורמת להם להיות רגישים יותר לטעמים מרים.
אלו ממצאי המפתח שעולים ממחקר חדש של אוניברסיטת וויסקונסין-מדיסון ואוניברסיטת יוטה, בו לקחו חלק 384 מעשנים שהשתתפו בתוכנית להפסקת עישון ו-183 מתנדבים שגוייסו כקבוצת ביקורת וסיפקו דגימות דם לצורך השוואות.
כמו-כן, האנשים שלקחו חלק במחקר ונטו הכי פחות לעשן היו אלו עם צורת ביניים של הגן לטעם המר.
תפקיד הריח בעישון
יצויין, כי לא נמצא שוני בין גברים ונשים במחקר.
עורכי המחקר הדגישו, כי עישון קשור למערכת מורכבת של גורמים גנטיים וסביבתיים. לדבריהם, המחקר הנוכחי מציע, כי גורמים גנטיים המונחים ביסוד תפיסת הטעם של הסיגריות צריכים להחקר כחלק מניתוח מקיף של הקביעה הגנטית לעישון.
החוקרים ציינו, כי בטעם מעורבים גנים רבים, ולא כולם יוצרים את הטעם המר. מחקרים עתידיים בתחום צריכים להתמקד בטווח של טעמים וריחות ולבחון את הדרך שבה הם משפיעים על העישון. תפקיד הריח בהתנהגות העישון צריך להחקר גם כן.