|
חלב - טוב או רע ליהודים
|
יפעת גדות
|
לדברי החוקרים שתייה של כוס חלב ביום גורמת לעלייה משמעותית בסיכון לסרטן השחלות * שתיית חלב מורידה לעומת זאת את הסיכון לפתח את סרטן המעי וסרטן פי הטבעת
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מחקרים רבים עסקו בשנים האחרונות בחיפוש אחר היתרונות באכילת מוצרי חלב - משיפור גזרת הבטן ועד למניעת סוכרת.
כעת מחקר חדש מראה כי אכילה של מוצרי חלב דלי שומן יכולה להוריד את לחץ הדם, ויתירה מכך - אכילת מוצרי חלב דלי שומן כחלק מדיאטה כוללת דלת שומן יכולה להוריד את לחץ הדם עוד יותר.
חוקרים דיווחו כי על-פי נתוני המחקר, אנשים שאכלו מוצרי חלב נהנו מלחץ דם סיסטולי נמוך יותר (לחץ הדם שנמדד בזמן התכווצות שריר הלב).
לחץ דם סיסטולי הוא המספר הגבוה בנתוני לחץ הדם; הוא מודד את לחץ הדם בעורקים כשהלב פועם והוא נחשב סמן טוב לסיכון למחלות לב. ככל שהמספר גבוה יותר, כך גבוה יותר הסיכון.
המחקר, שהתפרסם ב"Hypertension", מבוסס על נתונים משאלונים בנושא מזון שמולאו על-ידי 4,797 משתתפים במחקר לאומי בתחום הלב, הריאות והדם.
הוא מראה כי לחץ דם סיסטולי של אנשים שאכלו את הכמות הרבה ביותר של מוצרי חלב דלי שומן - יותר משלוש מנות ביום - היה נמוך ב-2.6 נקודות משל אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר - פחות מחצי מנה ביום.