החטא לא היה מעולם קרוב כל כך לסף הבית כמו בפסח הזה. לקראת החג נערכות הקונדיטוריות לספק גם את צורכיהם של צרכני קמח המצות. בין המקומות שינסו להתמודד עם האתגר של חג החירות אפשר למצוא את
דליתה, קונדיטוריה חדשה שנפתחת בימים אלה ברחוב בן יהודה. המקום עצמו נראה כמו אי שנדד לכאן מאירופה הקלאסית, בעיצוב וכן בסוג המאפים.
הקונדיטורית של דליתה, דלית גולן, למדה אצל מיכה גינטר, שף קונדיטור של רשת מלונות דן, ומשם נסעה לאוסטריה ועבדה בקונדיטוריות בזלצבורג. כששבה לארץ לפני שנים ספורות פתחה מקום קטן בחיפה ומכרה ללקוחות פרטיים מאפים, עוגות, פטיפורים ושוקולדים. לפני כשנה החליטה לפתוח מקום משלה בתל אביב בסגנון האוסטרו הונגרי שהיא מתמחה בו, שהוא, כהגדרתה, "ממש לא פטיסרי צרפתי, אלא קונדיטוריה של פעם".
המנות שהיא מכינה אכן נדירות: כופתאות ממולאות במשמש ומצופות בפירורי לחם עם סוכר, שוקולד מוצרט מתוצרת עצמית, קרטופל (ופל עגול ממולא שוקולד ומצופה מרציפן), עוגת אסטרהזי המורכבת מדפים דקים של חלבון שקדים עם קרם נוגט ועוד. לקראת פסח אפשר יהיה למצוא כאן בעיקר עוגות ללא קמח.
מקום נוסף שייפתח בקרוב בבן יהודה פינת מאפו הוא הסניף החדש של הפטיסרי בוטיק
לה סנטרל. התפריט לפסח, כמו ביתר סניפי הרשת, יציע שלל עוגות ללא קמח: עוגות מיני פאדג' (24-29 שקלים לחבילת 220 גרם), בראוניז (כנ"ל), עוגיות מקרון (20 שקלים לשש יחידות), עוגות בחושות של בננה או קינמון (מ-23 שקלים) ועוגות פאי אישיות של אגוזים, תפוחים ומוס (20 שקלים לעוגה אישית).
מקום טרי נוסף שיספק מאפים לפסח הוא הסניף של
אידלסון 10 בכיכר המדינה. כמו בסניפיה האחרים, תציע הרשקוביץ במשך החג מוצרי חמץ (קרואסונים) לצד מתוקים ללא קמח: עוגיות מקרון משקדים, טוויל שקד (16.5 שקלים ל-100 גרם) עוגת מוס וניל פיסטוק, פטל שוקולד לבן או פרלינים (135-150 שקל) ועוגות פרג ושוקולד (100 שקלים).
מחפשים דילים שווים במסעדות בחול המועד? לדילים בתל אביב לחץ כאן
לדילים במסעדות מחוץ לתל אביב לחץ כאן