מתכננים להפסיק לעשן? נסו לאכול כמות רבה יותר של ירקות ופחות בשר - ואולי כדאי גם להחליף את כוס הקפה בכוס חלב.
מחקר של אוניברסיטת דיוק הראה כי פירות, ירקות ומוצרי חלב גורמים לטעם נורא של הסיגריות. לעומת זאת בשר, קפה ומשקאות אלכוהוליים הופכים את הסיגריה לטעימה הרבה יותר.
האמונה המקובלת היא כי ההתמכרות לסיגריות קשורה כולה לניקוטין, הסבירו החוקרים, אך כעת מתברר כי ישנן השפעות של החושים כמו הטעם והריח וכן החוויה הוויזואלית והרגלי העישון המשפיעים גם כן, ולהשפעות הטעם חשיבות לא קטנה.
מעשנים רבים מספרים כי מזונות ומשקאות מסויימים גורמים לסיגריות להיות טעימות הרבה יותר. לכן החלו החוקרים לבדוק באלו מזונות מדובר - והאם ישנם מזונות הגורמים לעישון להיות חוויה פחות... טעימה.
כדי לחקור את הנושא, ביקשו החוקרים מ-209 מעשנים לרשום מזונות המחמירים או משפרים את חווית העישון. המעשנים עישנו בממוצע מעט יותר מחפיסת סיגריות ליום במשך 21 שנה. מחציתם היו נשים, רבע מהם שחורים, שני שלישים לבנים וכמעט כולם היו בוגרי תיכון או קולג'.
קרוב ל-70% מהמעשנים אמרו כי מזונות מסויימים גרמו לסיגריות להיות טעימות יותר. מזונות אלו היו בדרך כלל משקאות המכילים קפאין, משקאות אלכוהוליים ובשר.
החוקרים ציפו כי המעשנים יאמרו כי אין דבר שיקלקל את טעמן של הסיגריות, אך למרבה הפלא, מעט פחות ממחצית מהמעשנים - 45% - אמרו כי מזונות מסויימים גרמו לטעם רע של הסיגריות. מזונות אלו היו בדרך כלל פירות וירקות, משקאות שאינם מכילים קפאין כמו מים ומיץ, משקאות על-בסיס חלב ומוצריו.