|
התחלה נכונה של היום [צילום: AP]
|
|
|
|
שומן - בריא לילדים?
|
יפעת גדות
|
החוקרים גילו כי ילדים מחמצנים שומן רב יותר מאנשים בוגרים ביחס לכמות האנרגיה שבה הם משתמשים * לדבריהם, הורים לא צריכים לקמץ בשומן ולא צריכים לסלק את השומן מהתזונה
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ילדים יצרכו פחות קלוריות לאורך היום אם הארוחה הראשונה שלהם תהיה מורכבת מ-"GI נמוך", כך מראה מחקר חדש.
המושג GI, או אינדקס גליקמי, מתייחס להשפעות של מזון מסוים עשיר בפחמימות על רמות הסוכר בדם. מזונות שה-GI שלהם גבוה, כמו לחם לבן ותפוחי אדמה, נוטים לגרום לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם, בעוד מזונות שה-GI שלהם נמוך, כמו עדשים, פולי סויה, יוגורט ודגנים עתירי סיבים, מביאים לעלייה הדרגתית יותר ברמות הסוכר בדם.
מספר מחקרים הראו כי תזונה עתירה במזונות שה-GI שלהם גבוה גורמת לעלייה במשקל, סוכרת ומחלות לב. מחקרים אחרים, למרות שלא כולם, גילו כי הגבלת מזונות כאלו יכולה לעזור בשמירה על המשקל.
המחקר החדש, שפורסם בעיתון הבריטי לתזונה, כלל 38 ילדים בריטים בגילאי 11-8 שקיבלו ארוחות בוקר המכילות מאכלים עם GI גבוה ו-GI נמוך בימים שונים של השבוע.
החוקרים גילו כי בימים בהם הילדים אכלו ארוחת בוקר עם GI נמוך, הם צרכו בממוצע 60 קלוריות פחות לאורך שאר היום. התאוריה היא כי הילדים חשו שבעים לאורך זמן ממושך יותר לאחר ארוחת בוקר שהכילה מאכלים עם GI נמוך.
השוני בצריכת הקלוריות היומית נשמע אולי מתון, אך עם הזמן הוא הופך משמעותי כשמדובר בסיכון של הילד לסבול מעודף משקל.
בדיוק כמו שלא הופכים לשמנים בן לילה, כך ירידה מתונה בצריכת הקלוריות שנראתה במסגרת המחקר מתאימה בדיוק לצרכים של הילד, הסבירו עורכי המחקר.