בעל רשת "סקס ליין" הורשע בעבירות מע"מ

שופטת דחתה את טענת אילן יגדל, בעל 5 חנויות לממכר אבזרי מין, כי ניהל ספרי חשבונות אך חוקרי מע"מ לא מצאו אותם כי לא חיפשו טוב
משה ריינפלד חדשות תגובות
שופטת בית משפט השלום בתל אביב דניאלה שריזלי הרשיעה (יום א', 30.12.07) את אילן יגדל, בעל רשת של 5 חנויות בתל אביב ובירושלים לממכר אבזרי מין, "סקס ליין", בעבירות חמורות על חוקי מע"מ, ובכללן אי ניהול פנקסי חשבונות, אי הגשת דוחות מע"מ, מסירת ידיעות כוזבות, ושימוש במרמה ותחבולה כדי להשתמט מתשלום מס.

יגדל הודה כי לא הגיש במועד 16 דוחות תקופתיים בשנים 2003-2000 אך טען שלאחר תחילת החקירה, במרס 2004, נכנס רואה חשבון, יוסי שבו, לעובי הקורה, ערך והתקין את ספרי החשבונות של העסק כנדרש בחוק, והגיש, אף כי באחור, את הדוחות, והמס בגינם שולם במלואו. לפיכך, גם כפר באישום שעניינו "אי ניהול ספרי חשבונות", ובשימוש במרמה ובתחבולה במטרה להשתמט ממס. כמו כן כפר באשמת מסירת ידיעות כוזבות בדוח וטען כי יועץ המס, יוסי חייק, הגיש את הדוחות מיוזמתו ושלא על דעת יגדל.

מהכרעת הדין עולה כי בפברואר 2004 ערכו מבקרי מע"מ חיפוש וביקורת בשלוש מחנויות הרשת. הם לא מצאו את פנקסי החשבונות. לדבריהם, העלה החיפוש בחנויות מסמכים בודדים ודלים, רובם בלתי רלוונטיים לביקורת. בממצאי הביקורת תמכה עדותו של יועץ המס יוסי חייק, שסיפק ליגדל ולעסק שירותי הנהלת חשבונות מאז 1995. חייק העיד כי באוגוסט 2000 חדל יגדל להעביר אליו חומר חשבונאי. הוא הקפיד להתקשר אליו פעם אחר פעם והפציר בו להעביר אליו מסמכים לדיווח אך הוא דחה אותו.

לא מצפינים ספרי חשבונות

השופטת גם קבעה כי שחזור ספרי העסק שביצע רו"ח שַבּוֹ בשנת 2004 אומנם מבוסס על מסמכים חשבונאיים "אלו ואחרים", אך "העובדה שנמצאו בדיעבד על-ידי הנאשם מסמכים חשבונאיים אחדים, או שהופקו בדיעבד מתוך ספריהם של ספקים, אינה תומכת בטענת ההגנה בדבר ניהולם של ספרי חשבונות ורשומות".

השופטת גם דחתה את טענת ההגנה כי חוקרי מע"מ כשלו בחיפוש ובאיתור ספרי העסק. "ככלל, עוסקים שהם תמי לב ונקיי כפים אינם נוהגים להצפין את ספרי החשבונות שהם מנהלים. הדעת גם נותנת שישמרו אותם בדרך שהורה המחוקק, דהיינו: בכתובתו הרשומה של העסק. לפיכך, אין לצפות מחוקרי רשות המיסים שיערכו מצוד אחר ספרי חשבונות אשר הסתבר כי אינם בנמצא", קבעה השופטת.

עוד ציינה כי יגדל "סובב את החוקרים בכחש". השופטת כתבה כי "בניגוד ולמרות הבטחתו לחוקרים שיבדוק היכן הספרים והמסמכים וימציאם לידיהם, הוא בחר להפנות ולמסור מסמכים שאיתר מאוחר יותר לידי רו"ח שַבּוֹ, שאת שירותיו שכר לאחר החקירה".
מר
תאריך: 30/12/2007 | עודכן: 30/12/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בעל רשת "סקס ליין" הורשע בעבירות מע"מ
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מזרחן
30/12/07 19:17
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]