|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
עמיטל נדלן מתקדמת לקראת רכישת בניין נוסף בבוקרשט!
כתיבת הממחים
מעוניינים לשדרג את הבית אבל חסר לכם הון עצמי? בואו לשמוע מה יש למשכנתה הפוכה להציע עבורכם!

בא לשכונה גרילמן חדש <br>

במפתיע או שלא, מקום של בשר אכן מציע עולם ומלואו, במידה ואתם אוהבים את הבשר שלכם משובח ועשוי במידה צביקה פישר, גרילמן בעברו וקרניבור בהתהוות, הלך להכיר את מעוז הבשרים החדש בנווה צדק
29/01/2008  |   Rest Rest   |   חדשות   |   תגובות
מאת: צביקה פישר  |    |  Rest   |  rest.co.il  |  תגובות
[צילום: מקום של בשר ]

אחת העבודות הכי משפיעות שהיו לי הייתה בתור גרילמן במסעדת בשרים נחשבת. שף המסעדה היה, ועדיין, שף מוכשר מאין כמוהו ואדם מדהים. בתקופה שהחזקתי בעבודה ההיא למדתי המון - על בשר, על עצמי, על כוויות בדרגה 3 ובכלל. הבעיה היא שמאז שלמדתי מה זה בשר טוב, מה זה סטייק אמיתי, לא מצאתי כמעט אף מקום שיספק את היצר הקרניבורי שתוקף אותי כל כמה זמן, למעט 2-3 מוסדות קרניבוריים בהם תמורת אומצה משובחת יש למשכן את שיני הזהב הטוחנות בכניסה.

מסעדת בשר טובה נמדדת בראש ובראשונה באיכות הבשר שהיא מגישה ואופן הכנתו, על זה אין ויכוח. השאלה האמיתית היא מה בנוגע למה שמסביב - המנות הראשונות והאחרונות. יש כאלה שיגידו שכל מה שמעניין אותם במקום שכזה זה לשבת על הבר ולפרק 500 גרם סטייק עם כוס בירה. בכבוד (במלעיל). אבל אני מאמין שארוחה טובה היא חוויה שלמה, מעבר לאוכל. העיצוב, המוזיקה, השירות, היין, הסטרטר - ראשונות, הפיניש - קינוחים. כל אלה, יחד עם העיקר, יוצרים ערב חוויתי מושלם. אם הם מושלמים.

"מקום של בשר", מסעדת הבשרים החדשה בשכונת נווה צדק בתל אביב, נמצאת בכיוון הנכון לענות על כל הקריטריונים האלה. הליין העיצובי שונה מעט מסטייק-האוסים טיפוסיים שמרוהטים בשולחנות עץ כהים ורצפת פרקט חומה. כאן הלכו על עיצוב כבד - שולחנות ורצפה שחורים, אך בזווית אלגנטית יותר. חלונות גדולים משקיפים על סמטאות נווה צדק ועל אזור הישיבה משקיפה גלריה שמשמשת כמחסן יינות שארגזיהם מוצגים לראווה.

עד כה דיברנו הרבה ואכלנו מעט. שף המסעדה, ניני, בעל ניסיון של שנים רבות בעסקי המסעדנות, הגיש לנו לפתיחה צלחת קרפצ'יו (42 שקל) שתובל להנאתנו במלח גס וגבינת פרמזן איכותית. טעמנו גם מסלט ספרדי שהכיל שעועית לבנה, הרבה בצל סגול, עגבניות ופטרוזיליה (29 שקל). מנה קלילה ומצוינת כבת לוויה לסטייק. לחם טרי הוגש לצד צלוחית של זיתים ושום אפוי עם שמן זית.

לעבודה הקשה באמת, העיקריות, הכנו את עצמנו בעזרת יין טוב. קברנה מגבעת חלוקים של יקב צרעה היווה שידוך מעולה לבשר (38 שקל לכוס), והרמנו איתו לחיים, לחיי ארוחות טובות וחברים טובים. את העיקריות אציג לכם בסדר שבו אכלנו אותן, וההגיון יוסבר מיד - פילה רך בטירוף, כמעט נימוח (100 שקל ל-200 גרם), אנטרקוט משובח, שומני ועסיסי (100 שקל ל-300 גרם) וסינטה על עצם, כלומרNew York steak (22 שקל ל-100 גרם). בסדר עולה, הטעמים של הנתחים מתעצמים ובהתאם גם הקושי שלהם. כל הנתחים היו איכותיים ותובלו היטב - מלח גס ופלפל שחור, וזה כל מה שצריך. לראיה יזומנו כלי הרטבים שנשארו מלאים ברוטב רוקפור, רוטב חרדל וציר בקר. בתוספות נגענו מעט, רק בשביל לטעום - גראטן תפו"א, תרד בשמנת וטבעות בצל. אבל אין ספק שהעסק האמיתי היה הסטייקים המצוינים, וראיה חותכת נוספת הייתה הצלחות הנקיות לחלוטין, פרט לעצם הסינטה שכורסמה במיומנות של אדם קדמון.

כשנגמר היין ופונו כלי העבודה עברנו למצב חצי ישיבה-חצי שכיבה ובהינו בחתיכת עוגת הביסקוויטים הענקית שישבה מולנו על השולחן (32 שקל). עם קצת עזרה מכוס אספרסו הצלחנו לגמור אותה כמעט לגמרי, ואף שהייתה קצת פשוטה, היא היתה סיום איכותי ורגוע לארוחה מענגת.

הקונספט של "מקום של בשר" מאוד ברור ומשתמע ישירות מהשם: תבואו לאכול בשר. אבל על הדרך תיהנו מערב נעים, שירות מקצועי (מאוד!) וכמו שציינתי בהתחלה - בזכות הבשר ובעזרת כל המסביב תבלו ערב מהנה שישאיר לכם טעם של בשר, ושל עוד.

* הכותב היה אורח המקום.

נווה צדק - מקום של בשר - שבזי 64 נווה צדק תל אביב, 03-5104020
תאריך:  29/01/2008   |   עודכן:  29/01/2008
צביקה פישר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חברת אספן בניה, בשליטת איש הנדל"ן רוני צארום, עומדת לרכוש 50% מהחברה-הבת האירופית של חברת הנדל"ן חנן מור. אספן חתמה אתמול (28.01.08) על מסמך עקרונות, לפיו תרכוש 33% ממניות החברה-הבת ב-25 מיליון שקל, ותקבל אופציה לשישה חדשים לרכוש עוד 17% ב-50 מיליון שקל נוספים. הבעלות על החברה-האם, הבונה בישראל, תישאר ללא שינוי.
29/01/2008  |  אלעזר לוין  |   חדשות
הבעיה של ישראלים עם מסעדות טורקיות היא שהם לא כל כך מבינים מה העניין כאן. נסו להרשים ישראלי עם תיאור מלא התלהבות של קישוא גינה צעיר, מרוקן מגרעיניו, ממולא בתערובת אורז מתובלת ומבושל ברוטב עגבניות. התשובה הסטנדרטית תהיה משהו כמו "אה, קישוא ממולא. סבבה". אבל תחשבו על זה שניה, קישוא ממולא זה ממש טעים. וגם שווארמה, ושלא נדבר על חצילים. כן, חצילים, הירק הבשרני הזה, זה שמופיע בכל מקרר בארץ, זה ממש-ממש אוכל טוב. אבל אין מה לעשות, בכל זאת, מדובר בממולאים עם שווארמה ואיזה סלט חצילים בצד, ארוחה שתשמח הרבה מאד ישראלים, אבל ספק עם תוציא מהם התלהבות של ממש. בשביל זה צריך להצטייד באיזה תייר או עולה חדש, והכי טוב אמריקני, שבשבילם המטבח הטורקי זה אולי האוכל היחידי שעוד נותר מעט זר. אז לקחתי את ליסה, שנולדה בצפון ניו-ג'רסי, והלכנו לפאשה שברחוב הארבעה בתל אביב.
29/01/2008  |  יורי קליין  |   חדשות
בית המשפט המחוזי בבאר שבע דחה ערעור של רונית חליוה על פסק דין של שופט בית משפט השלום אריאל ואגו, שדחה את תביעתה לחייב חברת ביטוח לפצות אותה על גניבת מכונית הב-מ-וו שלה מדגם AIL בנימוק שהשאירה את המפתח ברכב, וכן משום שהחברה הודיעה לה כי אינה מבטחת את הדגם הזה. השופטים ניל הנדל, רויטל יפה-כץ ורחל ברקאי חייבו את חליוה לשלם לחברת הביטוח אי.די.אי. הוצאות משפט ושכר טירחת עורך דין בסך 15,000 שקל.
29/01/2008  |  משה ריינפלד  |   חדשות
איש העסקים עידן עופר, מבעלי החברה לישראל וצים, הוא הקונה של הפנטהאוז בקומה ה-32 של המגדל שבונה קבוצת חבס בין הרחובות אחד העם ורוטשילד בת"א. עופר שילם 17.5 מיליון דולר - מחיר-שיא לדירת יוקרה בישראל. Nfc פרסם לפני יומיים כי הקונה הוא איש עסקים ישראלי, ולא משקיע חוץ כפי שנמסר במקום אחר.
29/01/2008  |  אלעזר לוין  |   חדשות
נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש אמר בנאומו בקונגרס, כי צריך להיות סבלניים בכל הנוגע למלחמה הנמשכת בעירק.
29/01/2008  |  הדר פרבר  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
אז שקלא וטריא? מה? ברוב דחוק הייתי מייעץ לגנץ ומאיץ בו להיפרד מן הסחי בו הוא מצוי מתוך כוונה ראויה מאז הצטרף לממשלה
יואב יצחק
יואב יצחק
ברק התפטר מכהונתו כשופט אד-הוק בבית המשפט הבינלאומי לצדק (JCJ) בהאג מסיבות אישיות-משפחתיות    מחמת היחס הנבזי והאנטישמי כלפי ישראל, אין צורך למנות מחליף לברק - נגרם מספיק נזק...
רפי לאופרט
רפי לאופרט
אם תהיה ישראל מדינת גמדים - היא לא תהיה    בכרסום שני יסודות - לכידות ואיחוד המטרה הלאומית הציונית טמונה גם כיום הסכנה העיקרית לשרידותה של מדינתנו
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il