משתתפי המחקר מילאו שאלונים כל 2-4 שנים, שכללו שאלות לגבי תדירות שתיית הקפה, הרגלי תזונה אחרים, עישון, ומצבים בריאותיים. החוקרים השוו את שכיחות התמותה מכל גורם שהוא, ממחלת לב ומסרטן בקרב אנשים עם הרגלי שתיית קפה שונים.
בקרב הנשים, 2,368 מקרי מוות דווחו כתוצאה ממחלת לב, 5,011 היו כתוצאה מסרטן ו-3,716 היו מגורם אחר. בקרב גברים, 2,049 מקרי מוות נבעו ממחלת לב, 2,491 היו מסרטן ו-2,348 נבעו מגורם אחר.
כשהחוקרים לקחו בחשבון גורמים אחרים, כמו משקל הגוף, עישון, תזונה ומחלות ספציפיות, הם גילו כי אנשים ששתו כמות גדולה יותר של קפה היו בשיעור נמוך יותר למוות במהלך תקופת המעקב. נתון זה נבע בעיקר מהסיכון הנמוך יותר למוות ממחלת לב בקרב שותי הקפה.
החוקרים לא גילו קשר בין שתיית קפה למוות מסרטן. כמו כן הקשר לא היה קשור לקפאין מאחר ואנשים ששתו קפה נטול קפאין גם הם נהנו משיעור נמוך יותר של מוות לעומת אנשים שלא שתו קפה.
עורכי המחקר, שפורסם ב"Annals of Internal Medicine", הזהירו כי תכנון המחקר אינו מאפשר לקבוע בוודאות כי קפה מוריד את הסיכוייים למות מוקדם יותר מהצפוי. ייתכן גם שגורם אחר בקרב שותי הקפה הוא שמגן עליהם. יש לציין גם כי טעויות מדידה מסויימות בהערכת צריכת הקפה הן בלתי נמנעות מאחר והדיווח על הצריכה נעשה על-ידי המשתתפים.
המחקר מומן בחלקו על-ידי "המוסד הלאומי למחקר בריאותי".