החוקרים לא גילו השפעה משמעותית של הדיאטות שהכילו פרוטאין סויה - בין אם 12 גרם ובין אם 24 גרם על רמות ה-LDL.
במסגרת המחקר, הם בדקו גם אם ליכולת של אדם להביא למקסימום את תגובת הגוף לפרוטאין סויה הייתה השפעה טובה יותר על הורדת הכולסטרול. אנשים כאלו מכונים "ייצרני equol" בגלל היכולת שלהם לייצר equol - חומר המיוצר במעיים כמטבוליט לאיזופלבונים שבסויה. ההשערה היא כי ה-equol מדכא את ה-LDL.
כאשר הם השוו את ההשפעות על הורדת הכולסטרול של אלו שהיו "יצרני equol" עם אלו שלא, הם לא זיהו כל הבדל.
יש לציין כי המחקר הוגבל לאלו עם רמות כולסטרול גבוהות במידה מתונה וייתכן שקיימת השפעה במקרים שבהם רמות הכולסטרול גבוהות ביותר. כמו כן, התזונה שהכילה את הסויה השפיעה על הטריגליצרידים ב-4%.
הממצאים פורסמו בגיליון אוגוסט של העיתון האמריקני לתזונה רפואית.
למרות שהמחקר לא גילה השפעות של הפרוטאין סויה על הכולסטרול LDL, מומחים בתחום רואים חשיבות לתוצאות המחקר.
בעקבות מספר מחקרים שנעשו על הסויה ועל השפעותיה על הכולסטרול, ועדת התזונה של איגוד הלב האמריקני סקרה את הראיות ופרסמה את המלצותיה, ולפיהן אין השפעה מיוחדת לסויה או לאיזופלבונים על הכולסטרול וכי האיגוד אינו ממליץ על תוספות של איזופלבונים.
עם זאת, ישנם יתרונות אחרים למזונות המכילים סויה. הם בריאים בגלל רמות השומן הלא רווי שהם מכילים, הסיבים, הוויטמינים והמינרלים. אך לסיכום, הדגישו החוקרים - הם לא משפיעים על רמות הכולסטרול.